1. Wii U wordt al verkocht

Wii U wordt al verkocht

De Wii U is op dit moment al via verschillende ketens verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Dit melden mensen die hun exemplaar al op hebben kunnen halen of kregen thuisgestuurd, onder meer via forum NeoGaf.

De officiële lanceerdatum van de Wii U voor Amerika is 18 november. Een NeoGaf-gebruiker meldt echter dat hij zijn Wii U, die hij besteld had bij Walmart, zojuist heeft ontvangen. Een ander lid kon zijn exemplaar bij een BestBuy-keten ophalen, ondanks dat er stond dat zijn bestelling pas 18 november beschikbaar zou komen. Er wordt op dit moment ook gelivestreamd door mensen die het apparaat al in huis hebben,

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit moet nou echt een keer gaan stoppen. Je maakt als winkel toch een afspraak met een uitgever. Als gamers nu allemaal online in de store van hun console games zouden gaan kopen kunnen de gamewinkels hun deuren meteen sluiten en andere winkels die games verkopen gaan dat ook voelen, want dan kunnen uitgevers het financieel aan om de winkels te negeren, wat dus minder inkomsten betekenen voor deze winkels. Persoonlijk weerhoudt mij het online kopen in de store van mijn console dat ik dan geen hoesje heb bij mijn game. Ten eerste omdat ik bang ben dat ik die games kwijt raak, doordat ze failliet gaan of door een technische fout. En ik wil graag het hoesje van games en films hebben. Uiteindelijk worden de winkels hier zelf de dupe van. Het is ook niet eerlijk tegenover pre-orders.

 • Nederland is hij ook als te koop als het goed is

 • Het probleem ligt gecompliceerder dan dat. Het is meestal één winkel keten die begint en dan moet de rest wel volgen, anders is er oneerlijke concurrentie. Je kan moeilijk zeggen als Media Markt begint met de verkoop dat Game Mania bijvoorbeeld zich toch aan de datum houd. Dat zorgt ervoor dat de consument hem bij Media Markt gaat halen omdat hij daar al wel verkrijgbaar is.  Ze moeten gewoon het Blizzard systeem over nemen. Hun komen gewoon een krabbeltje halen wat inhoud dat als je hem eerder dan de afgesproken date verkoopt, winkeliers nooit meer Blizzard producten krijgen geleverd. Dan kan je ook alle vroeg verkopers straffen in plaats van de zoektocht naar wie het eerste was.

 • @xcollin: Nee. De officiële releasedatum hier is 30 november. Hij zal dus hoogstens de 28e of 29e voor het eerst over de toonbank vliegen.

 • @xcollin
  Pic's or it didn't happen! :D

 • @MickZ
  Dat klopt, maar je zou het ook anders kunnen beredeneren: als een winkelketen het toch eerder verkoopt, en de andere winkels gaan hier niet in mee, pik je zo de rotte appels eruit. Uitgevers gaan die winkelketens dan boycotten bij de volgende game, waardoor andere winkelketens er uiteindelijk toch profijt bij hadden om niet mee te doen. Maar jammer genoeg werkt het meestal toch anders in de economie.  Ik ben het met je eens dat Blizzard een goed systeem heeft bedacht. Het lijkt een beetje op mijn theorie, maar iets makkelijker uit te voeren in praktijk, denk ik. Hopelijk nemen andere uitgevers een voorbeeld aan Blizzard.

 • In negen van de tien gevallen nemen de winkelketens (lees: Media Markt) de boete voor lief omdat ze door de vroege verkoop zoveel meer klanten lokken ('Media Markt verkoopt hem al! Mooi dan ga ik hem nu halen!). Momenteel staat er voor veel games 'slechts' een boete en de ketens weten dus donders goed wanneer ze hem eerder releasen. Ook gebeurd het vaak door onkunde. Menig keer word hij bij bedrijven als Dixons of Intertoys 'per ongeluk' eerder verkocht omdat één of andere nieuwe arie niets af weet van de street date.  Het Halo systeem was ook goed trouwens. Microsoft zei gewoon dat iedereen die voor launch online was met Halo een ban kreeg, ongeacht of ze hem op legale wijze hadden bemachtigd.

 • In het geval van de Wii U zal er ook nog niet veel meer te beleven vallen dan alleen een spel spelen voor release. Op de release dag komt er namelijk pas een update online waardoor je alle andere online dingen zoals Miiverse, Internet, eShop en Wii-menu kan gebruiken.

 • volgens mij is er ook een wet, dat zodra de 1e winkelketen de game verkoopt, de rest mag volgen. andersis er inderdaad sprake van oneerlijke concurrentie.

 • Het is toch nogal wiedes dat er altijd één de eerste is? :P

 • Ik zit lekker met een biertje te kijken naar de fanboy wars aan de zijkant… Heerlijk! :D  Dalijk het café in :)

 • Cool story bro!

 • Ik zit hier met een cola voor de computer,
  dalijk mijn bed in.
  I didn't choose the thug life, the thug life choose me.

 • http://cdn.memegenerator.net/images/3…  *Choose

 • ?

 • The grammar nazi failed..

 • *Chose

 • Wel leuk voor die mensen maar wat maakt 1 dag nou weer uit. Het slaat eigenlijk helemaal nergens op om de Wii U op 18 november uit te brengen. Dus op een zondag, en dat is een dag dat de winkels dicht zijn. haha! Fail van Nintendo zeg dan gewoon 16 november op vrijdag dan kunnen we nog de hele vrijdagavond en de hele zaterdag en zondag in het weekend genieten van de nieuwe console ipv de Wii U op zondag uit te brengen en pas 5 dagen later op vrijdagavond gaan opstarten wanneer je terug ben van school of werk.  Ik heb vanmiddag ook al Hitman Absolution Professional Edition kunnen ophalen. Ben de game nu aan het spelen ipv dinsdag. Maar wat maakt een releasedate nou weer uit? Als de game voor gold is gegaan bij de ontwikkelaar en de game wordt gedrukt en opgestuurd naar de winkels en de winkels hebben de game in hun magazijn staan, dan kunnen ze het net zo goed gaan verkopen want dan hebben ze alvast het geld binnen ipv dat het dagen in het magazijn staat en het ruimte in beslag neem en je er niks mee verdient.

 • Kun je me dan uitleggen wat al die mensen op zondag hier in de binnenstad doen?

 • t is niet overal zo dat de winkels op zondag dicht zijn ;) Ja, hier in Nederland wel, maar dat heeft te maken met "zondag gods / rust dag". In Amerika geen idee, maar ik neem aan dat die grote winkelketens als wallmart etc wel open zijn op zondag. Hier in NL zijn de supermarkten tegenwoordig ook op zondag open trouwens :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren