1. 'Xbox 720 voor E3 onthuld, PS4 niet backwards compatible'

'Xbox 720 voor E3 onthuld, PS4 niet backwards compatible'

De nieuwe Xbox wordt volgens tijdschrift Xbox World ruim voor de E3-beurs onthuld en moet een innovatieve controller krijgen. Over de nieuwe PlayStation claimt het Duitse tijdschrift PSM3 dat het apparaat niet op de traditionele manier PlayStation 3-games af kan spelen.

De geruchten zijn vanzelfsprekend niet door Microsoft dan wel Sony bevestigd en worden ook niet toegedicht aan een bron binnen een van deze bedrijven. Opvallend is wel dat beide magazines opmerken dat de volgende Xbox/PlayStation geen toevoeging zoals '720' of '4' in hun naam krijgen.

Verder zou in de nieuwe Xbox een vernieuwde versie van Kinect geïntegreerd worden, en krijgt het apparaat een blu-ray-drive, evenals ondersteuning voor zogeheten directional sound. Ook zouden er plannen zijn om in een later stadium van de console augmented reality-brillen te introduceren.

Nieuwe PlayStation

Wat betreft de nieuwe PlayStation meldt PSM3 dat het cijfer 4 vermeden wordt omdat de uitspraak hiervan lijkt op die van het Japanse woord voor dood. De nieuwe console zou tijdens de E3 getoond worden en een standaardresolutie van 1080p en 60 frames per seconden kennen, niet de Ultra HD-resolutie zoals door toekomstige tv's wordt ondersteund.

PlayStation Plus zou een belangrijkere rol gaan spelen op het apparaat en verder zouden gebruikers oudere PS-games via streamingservice Gaikai kunnen spelen. Het apparaat zou niet backwards compatible zijn met PlayStation 3-games, wellicht omdat die ook via de cloud gespeeld kunnen worden.

Specs

Over de specificaties van de nieuwe Xbox meldt Xbox World dat het apparaat een CPU kent met vier cores, die ieder weer onderverdeeld zijn in vier "logical cores". De spelcomputer zou verder 8 gigabyte werkgeheugen krijgen. De nieuwe PlayStation krijgt volgens PSM3 een AMD-processor met eveneens vier cores en zou momenteel met 4 gb werkgeheugen ontworpen worden. De richtprijs zou voor Europa op 400 tot 500 euro vastgesteld zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Niet backwards compatible? Lame.

 • oftewel je zit dus straks met een PS2/PS3/PS4 allemaal tegelijk aangesloten omdat ze niet backwars compatible zijn….  Yep…back to the NES

 • Ik moet ook wel zeggen dat Nintendo altijd rekening houdt met consumenten die de vorige generatie ook heeft gekocht. Hier hoor je niemand wat positiefs over zeggen.

 • Hulde voor Nintendo!

 • Toch vreemd, toen men aankondigde dat de PS3 BC was, toen was dit volgens iedereen niet nodig.

 • Ja precies.. Ik wil de WiiU niet persé hebben voor de BC, Maar als mijn normale Wii het mocht begeven kan ik tenminste mijn Wii games nog op de WiiU spelen (En als de GameCube VC games er eenmaal zijn die ook)  Maar ja, Playstation bezitters kunnen dat straks met de PS4 niet meer zo te horen.. Ik hoop voor hun dat het niet waar is.

 • nou jah nintendo doet het ook niet altijd :) maar over het algemeen is nintendo wel de good guy hier

 • volgens iedereen? Niet door mij in ieder geval.

 • Hoezo lame? als je het backwards wilt hebben krijg je veel beperkingen. En je heb toch al zo'n ps3? en wees eerlijk als je een nieuwe console heb hoevaak speel je nou eigenlijk met oude console dan???

 • Ik heb de ps1, ps2 en ps3 aangesloten op mijn tv en ik moet zeggen dat ik regelmatig de ps2 opzet. De ps1-games speel ik ook nog dikwijls op de ps3. De ps1 is eigenlijk gewoon aangesloten omdat ik er soms toch op wil spelen voor de pure nostalgie. ;)

 • Nou de mensen die een WiiU kopen als voorbeeld maar geen Wii hebben kunnen dan nog steeds Mario galaxy en Skyward sword spelen bv. Of Xenoblade.

 • In het begin speelde ik soms wel een PS2-game, maar dat werd steeds minder en minder.
  Het is jammer en zeker in het begin erg vervelend, maar naar mate er meer PS4-games uitkomen, des te minder er games van de PS3 gespeeld zullen worden - bij mij althans :P .  Een PS4 zal ik niet bij launch kopen, niet na de Blu-ray laser debacle :P .
  Mijn eerste PS3 begaf het in zijn eerste jaar (of halfjaar zelfs), een maand later kreeg ik een nieuwe binnen en die doet het nog - al maakt hij soms meer lawaai, zeker op warme dagen en slaat hij af als het 25 graden of warmer wordt :P
  Verder speel ik tegenwoordig meer op de PC waardoor een aankoop natuurlijk iets langer kan duren.

 • @ Neotalis ;
  Maar wel logisch als je ziet hoe ze omgaan met hun digitale uitvoeringen .
  Het ligt redelijk in de lijn der verwachtingen dat ze gaan proberen je alle ps3 games nog een keer te laten kopen .
  Wat natuurlijk een kolere streek is , maar waarschijnlijk wel gaat gebeuren .
  Je wilt gewoon je collectie ook op de nieuwe console kunnen spelen , zodat je collectie niet ineens waardeloos is .

 • Er staat dat het "niet op de traditionele manier PlayStation 3-games af kan spelen". Dat betekend dus waarschijnlijk dat het downloadable is als je via je psn account kunt aantonen dat je de game op de ps3 hebt gespeeld.

 • oke laat maar zien

 • Is koffiedik kijken. tot het apparaat gepresenteerd wordt kan er weinig zinnigs worden gezegd. De specificaties veranderen soms nog op het laatste moment. afwachten dus.

 • Prijs nieuwe Playstation 400-500 euro? Ze maken dezelfde fout bij Sony door de launchprijs te hoog voor de gemiddelde consument te zetten. Ik hoop dat dat niet klopt en dat ie rond 300 euro komt te liggen

 • WiiU Premium pack is ook 400 en dan koop je een current gen console. Dan betaal ik liever 100 euro meer voor een console die krachtiger is.

 • Dit zijn geruchten op niets gebaseerd. Maak je dus maar geen zorgen.

 • Waarom is de Wiiu volgens jou current gen ?
  Als ik alvast jou antwoord in mag vullen zullen dat waarschijnlijk de graphics zijn ofniet ?  Weetje het draait niet alleen maar om mooiere games ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren