1. Meer dan Games: Assassin's Creed-comic in februari

Meer dan Games: Assassin's Creed-comic in februari

In februari volgend jaar verschijnt de Nederlandstalige versie van Assassin's Creed 4 - Hawk, de nieuwste comic binnen de Assassin's Creed-franchise. Dat heeft uitgever Ballon Media bevestigd tegenover website Meer dan Games. De originele Franstalige versie van Assassin's Creed 4 - Hawk is sinds gisteren verkrijgbaar.

In Assassin's Creed 4 - Hawk is de hoofdrol voor Jonathan Hawk, een Assassin en een bekende van Desmond Miles. Hawk gaat op zoek naar de Scepter van Isis, een artefact dat zijn bezitter bijzondere krachten geeft. Hawk beleeft de herinneringen van zijn voorouder El Cakr, die in 1257 in Egypte jaagt op dit object. De scepter zou in handen zijn gevallen van de nieuwe sultan en stichter van de dynastie van de Bahrieten. Naast El Cakr hebben ook de Tempeliers het gemunt op het waardevolle object.

De comicserie waar 'Hawk' onderdeel van is, is van de hand van Eric Corbeyran. Deze serie staat volledig los van Cameron Stewart’s The Fall en The Chain , waarin de hoofdrollen voor Daniel Cross en zijn Russische voorouder Nikolai Orelov zijn. Vanwege continuïteitsfouten wordt Eric Corbeyran’s werk door fans niet altijd als canon gezien. Ubisoft beschouwt deze comicserie echter wel als canon en verwijst in Assassin’s Creed III en de Assassin’s Creed Encyclopedie naar deze serie.

'Meer dan Games'-nieuws wordt verzorgd door Lars Cornelis, oprichter van de website Meer dan Games. Meer informatie over de boeken, comics en films gebaseerd op games vind je daar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

  • Dan heb ik dat zeker gemist. heb ACIII 100% uit maar ik heb niks gezien over die Hawk of de Scepter van Isis :S

  • ik ook niet

  • Het is niet al te groots, maar in Assassin's Creed III wordt in de Animus database wel genoemd dat Aquilus (uit de eerdere delen in deze comic) een voorouder is van Desmond.

  • Ik heb het ook niet echt gemerkt, hopelijk is de comic ook boeiend genoeg voor mensen die niet te goed hebben opgelet .

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren