1. De Wii U - Halen wij 'm?

De Wii U - Halen wij 'm?

Op 30 november is het zover. Dan ligt de Wii U eindelijk ook bij ons in de winkel. Sommigen zullen daarom de komende nachten iets minder gerust slapen, terwijl anderen weinig geven om de lancering van Nintendo’s nieuwe console. Binnen de redactie heerst enige verdeeldheid. Sommigen hebben al veilig een exemplaartje gepre-orderd, anderen kan de Wii U gestolen worden. En waar sommigen al veilig een pre-order geplaatst hebben, hoopt Joey op de pof nog een Wii U te kunnen scoren... we wensen hem veel succes!

Lars Cornelis: Ja

Ik heb heel veilig al een behoorlijke tijd terug mijn Wii U besteld bij de lokale gamewinkel hier, dus ik ga 30 november gelijk aan de slag met Nintendo's nieuwe spelcomputer. Ik was toen het apparaat werd aangekondigd op de E3 van vorig jaar een beetje sceptisch, maar Nintendo heeft mij gaandeweg volledig overgehaald. Knap, want ik haalde nog nooit een Nintendo-console met de lancering!

De grote trekpleister is wat mij betreft, eigenlijk vanzelfsprekend, die gamepad van de Wii U. Waar Xbox SmartGlass natuurlijk nu al die ervaring met een tweede scherm biedt, is Nintendo zo slim geweest dat tweede scherm óp de controller te plaatsen. Zo is het bekijken en bedienen van het tweede scherm net zo natuurlijk als het bedienen van de controller, een ogenschijnlijk kleine maar o zo belangrijk verschil met SmartGlass. Met name de multiplayermodus van Rayman: Legends bewees voor mij de potentie van de gamepad als controller. Ik denk dat ik straks de winkel uitloop met Nintendo Land, Super Mario Bros en ZombiU.

Maarten Jalink: Ja

Als groot Nintendo-fan met honderden games en tientallen consoles en handhelds (die zelfs teruggaan tot in de jaren '70) kan ik er niet onderuit; de Wii U hoort thuis in mijn collectie. Nadat Nintendo de verschillende packs bekend had gemaakt ben ik na wat rekenwerk naar de dichtstbijzijnde gameshop gestoven om de nieuwe console te reserveren. Vanwege de toevoeging van een Pro Controller koos ik voor het Zombi U pack. Dat is voordeliger én je hebt een vette game erbij. Nintendo Land koop ik later wel een keertje tweedehands, want dat is typisch zo'n game die iedereen erbij neemt en na een jaar vrolijk in de verkoop doet.

Maar dan is er een probleem. Welke games haal ik bij de launch? Mijn grote commentaar op de Wii was het ontbreken van vette, serieuze games. Een titel als Call of Duty: Black Ops 2 zal dus een boel goed maken. Ik kan echter ook gewoon weer kiezen voor Nintendo's eigen snorremans en New Super Mario Bros. U bij mijn console aanschaffen. Mario is immers altijd leuk. Aan de ene kant een lastige keuze, maar aan de andere kant een goed teken; nog niet eerder had een Nintendo consoles zo'n mooi aanbod aan launchgames. Nou maar hopen dat de interessante spellen blijven komen!

Joey de Mol: Ja (hoopt ‘ie!)

Ik heb inmiddels luttele uren doorgebracht met de Wii U-gamepad in mijn knuistjes en ben daardoor best enthousiast geworden. Deels omdat de asymmetrische gameplaymogelijkheden wel eens heel erg leuk kunnen worden, maar zeker ook vanwege de mogelijkheid volledige games op je draagbare schermpje te spelen. Dit laatste enthousiasme is vooral ingegeven door het spelen van de Wii U-versie van Mass Effect 3. Het is echt fantastisch om zo'n prachtige en grootste titel op je gamepad te spelen en ik zie het dan ook helemaal zitten om vlak voor het slapen gaan in bed nog even wat avonturen te beleven met Shepard (dat klinkt fout, ik weet het).

Bij de lancering ga hoop ik ergens de Deluxe Pack te kunnen scoren en daarbij maakt het me niet uit of het de Zombie U- of Nintendo Land-bundel is. Ik ben namelijk al lang blij als ik de console nog ergens op de kop kan tikken, want ik heb hem uit halsstarrigheid niet gereserveerd. Verklaar me voor gek, maar ik koester de hoop de plaatselijke Media Markt binnen te wandelen en een gigantische toren aan Wii U's aan te treffen.

Kevin Eyken: Nee

Misschien ben ik de enige, maar de Wii U kan mij gestolen worden. Ik ben nog steeds geen fan van games die een touchpad hanteren; ik speel ook geen games op mijn smartphone, die kunnen mij gewoonweg niet boeien. De 'grote innovatie' van de nieuwe controller is dus niet aan mij besteed. Daarnaast ben ik totaal niet geïnteresseerd in het gamesaanbod van de nieuwe console, en ik zit ook niet te wachten op Mario 57, Mario Kart 328 en The Legend of Zelda: Nog Een Keer Heel Veel Puzzels Oplossen en Ganondorf Verslaan. Zo tof als ik Nintendo vroeger vond, zo matig en oninteressant vind ik ze nu.

De enige uitzondering op dit verhaal is ZombiU. Op het kantoor hoor ik goede verhalen over de beklemmende sfeer en de uitdaging. Daarbij ziet de game er ook nog eens prachtig uit. Zombies zijn misschien een beetje done to death (hihi, snap je 'm?) maar toch blijf ik het overlevingsconcept vet vinden. Al moet ik wel zeggen dat ik sommige Wii U-functies onnodig vind, zoals het mikken met je Wii U-gamepad, terwijl dit ook gewoon first person kan. Hoe dan ook wil ik deze game zeker checken, dus misschien moet ik de nieuwe console van een collega lenen.

Thijs Barnhard: Later pas

Ik heb mijzelf de slechte gewoonte afgeleerd om console bij hun lancering te kopen. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben in Nintendo's nieuwste. Nintendo Land wil ik graag proberen en ZombiU lijkt mij ook best interessant. Het probleem is alleen dat het niet echt games zijn waar ik meer dan 300 Euro voor wil neer gaan leggen.

Ik ben dus van plan om mij nog even in te houden. Geduld is namelijk een schone zaak en voor je het weet is er een nieuwe Mario Kart, Metroid en Zelda om te spelen. Ik heb nog steeds een zwak voor Nintendo, maar ik maak niet weer dezelfde fout als zes jaar geleden met de Wii. Het gebrek aan games was voor die console in de eerste paar maanden dramatisch

Daniël Wewerinke: Nee

Kevin is niet de enige. Ik laat de Wii U ook aan me voorbij gaan, in ieder geval bij de launch. Niet zozeer vanwege de touchpad, want de asymmetrische gameplay lijkt me best leuk, maar puur omdat de line-up mij nog niet zo kan boeien. Rayman Legends is voor mij dé game om een Wii U voor te kopen, aangezien zijn voorganger briljant was. Heerlijk ouderwets platformen, lekker pittig en een art-style waar je u tegen zegt. Als er meer exclusives waren à la Rayman was het voor mij misschien de moeite waard, maar voor één titel ga ik niet direct een nieuwe console van ruim 300 euro in huis halen. Daarnaast is Legends niet eens (meer) een launchtitel.

Een huisgenoot van me heeft al wel de Wii U gepre-orderd, dus dat houd me niet tegen om de console straks toch even goed te bestuderen. Ik heb al gehoord dat Ubisoft op dag één met een demo voor Rayman Legends gaat komen, dus waarschijnlijk zal ik toch nog eventjes aan de slag kunnen met deze titel. En wie weet word ik daardoor stiekem toch enthousiast voor Nintendo's geile stukje nieuwe hardware.

Wessel Schillemans: Ja, maar vergeten te pre-orderen

Ja, ik haal de Wii U. Ik ben alleen zo lomp geweest om het apparaat niet te pre-orderen. Gevolg, ik zit absoluut niet bij die eerste batch. Denk dat ik het apparaat dan maar in januari haal. Tuurlijk zie ik het risico in dat er veel van dezelfde soort fouten worden gemaakt als met de Wii, maar er komen in het eerst halfjaar in elk geval genoeg leuke spellen om de aankoop te rechtvaardigen.

Mocht ik de console toch nog met de feestdagen in huis halen, dan zal het zijn met Nintendoland, New Super Mario Bros WiiU en ZombiU. Kiezen kan ik simpelweg niet. In de maand die volgen komen in elk geval Rayman: Legends en Pikmin 3 in huis. Wat betreft multiplatformtitels blijf ik veilig bij mijn 360, behalve als blijkt dat de GamePad echt van toegevoegde waarde is. De tijd zal het ons leren.

Genoeg redenen om dus wel of geen Wii U aan te schaffen. De redactie van InsideGamer is op 30 november goed vertegenwoordigd aan de kassa’s van gamewinkels in heel den landen, maar we liggen niet unaniem voor de lokale gameboer. Haal jij een Wii U? En waarom? Is de GamePad volgens jou helemaal je van het, of wil je gewoonweg de nieuwste Nintendo-games kunnen spelen, of laat de hele Wii U je koud? Laat het ons weten in de reacties! De beste en leukste reacties verzamelen we in een artikel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • nog aan het twijfelen…niet gepre-ordered…wil wel graag mario en zelda in HD spelen..wacht nog heel even,maar misschien komt dan ook wel weer een bericht over de nieuwe xbox…ik weet het gewoon nog niet

 • Ik denk dat ik toch nog even wacht, op dit moment zijn er weinig games waar ik in geïnteresseerd ben behalve Bayonneta 2, en om daar nou een heel console te kopen..

 • Lol. Beb ik ooit gedaan voor Little Big Planet op de PS3. Voor de rest heb ik weinig gedaan op dat onding. Doe ik dus nooit meer.

 • Voorlopig niet, op termijn wel.

 • Idd, zo denk ik er ook over. De Wii U is een toffe console met veel potentie. Echter is die potentie er nu nog niet uitgehaald, en kost tie nog een hoop geld ook. Als er meer games zijn en de prijs ligt iets lager, komt hij er zeker.

 • Ik haal hem niet, ik wacht mooi ff af wat sony en MS doen met next gen console, en heb nu ook geleerd dat ik mooi ff wacht met console kopen, de hardware is dan veel en veel beter en zijn de bugs er zo goed als uit.  kijk maar naar playstation 3 en 360, op begin waren ze beide magertjes met hardware, tegenwoordig zijn ze perfect!

 • Idd

 • I agree

 • Nope sla hem over. Heb niks met Nintendo.

 • A big no no!

 • Nee, ik heb het gewoon niet zo met Nintendo games.

 • Als ik het geld had gehad had ik hem in drie verschillende winkels gepreorderd, om er zeker van te zijn hem een dag voor de 'officiële release' binnen te hebben, wat vaak gebeurt.

 • Heb de zwarte met Nintendo land gepre-ordered. dus met een beetje mazzel staat ie donderdag al in de woonkamer.
  Het is qua games misschien matig maar dat komt vanzelf wel.

 • Ik vind het een top apparaat, maar ik wacht wel op een price drop en top games van Nintendo zelf.

 • Wanneer de Tripple A titels van Nintendo uit zijn en de console voor de helft van de huidige prijs te koop is.

 • Jazeker! al vrij vroeg gepreordered, aanstaande vrijdag in huis! :D

 • Ik was aangenaam verrast, maar ik haal hem niet. Als de hardware significant beter had geweest dan de PS3 of 360 had ik hem waarschijnlijk wel gehaald. Ik verwacht echter dat dit apparaat vanaf volgend jaar het zelfde lot als de Wii te wachten staat. Geen third party's en als er third party's op uitkomen dan zijn het weer van die casual games.  Mocht er een goede reden zijn om hem toch te halen, dan doe ik dat zeker.

 • waar ik wel bang van wordt, stel dat de wii U enorm goed aanslaat op gamers dan wordt de kwaliteit van games op de ps4 en xbox720 natuurlijk grafiscgh niet beter op, zie je nu ook wel vaak, de pc games die ook op de ps3 en 360 komen, zijn ook minder in grafische kwaliteit

 • Dat zou een slechte zaak zijn inderdaad. Ontwikkelaars die hun eigen engines willen pushen, zoals Epic kiezen toch voor de nieuwste technieken en zo zijn er nog veel meer ontwikkelaars en uitgevers die gewoon baad bij vernieuwing hebben.  Anders hadden ze ook massaal voor de Wii moeten ontwikkelen, maar dit is ook niet gebeurd.

 • Ik ben wel van plan om hem op de langere termijn aan te schaffen. Zeker als er een nieuwe Zelda komt.  Is het btw niet bijna verplicht om als medewerker van IG om alle consoles (recent iig) in huis te hebben of worden de meeste consoles op het werk gebruikt?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren