1. Arma-ontwikkelaars niet op borgtocht vrij, komt een proces

Arma-ontwikkelaars niet op borgtocht vrij, komt een proces

De twee Arma-ontwikkelaars die zijn gearresteerd in Griekenland op verdenking van spionage, komen niet op borgtocht vrij en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen. Hun verzoek om de rechtszaak te laten verwerpen werd afgewezen.

De twee, Ivan Buchta en Martin Pezlar, moesten enkele weken wachten om te horen dat hun verzoek niet werd toegekend, dit in verband met een staking van het Griekse gerechtelijke orgaan. Het is nog niet bekend wanneer zij precies voor moeten komen.

De vader van Buchta meldt dat de twee medewerkers van Bohemia in een cel met meer dan vijfentwintig mensen opgesloten zitten. "Onze jongens vertellen ons niet langer via de telefoon dat het ok gaat, dat ze het aankunnen. Na de beslissing van het gerechtshof horen we enkel wat geen enkele ouder ooit wil horen: Mam, pap, red ons alsjeblieft." Buchta en Pezlar werden gearresteerd omdat zij foto's namen van een militaire basis op het Griekse eiland Lemnos.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een bananenrepubliek is het ook zeg. Mag ik dat zeggen?

 • Zeggen mag je alles, maar het is niet meer dan normaal dat ze opgepakt zijn. Iedereen behoort toch te weten dat je van een militaire basis niet stiekum foto`s moet gaan maken. Als je hier in NL bij bepaalde basissen foto`s gaat lopen maken dan wordt je ook opgepakt hoor.  Al vind ik wel dat als achteraf blijkt dat het niet kwaadaardig is de personen gewoon vrij gelaten moeten worden. Desnoods dan uiteraard zonder foto`s. Dit bewijst eigenlijk al genoeg dat Griekenland hiermee gewoon een beetje meer in de picture wil komen. Niks meer en niks minder.

 • Ik begrijp heel goed dat ze zijn opgepakt en ik vind het dan ook een beetje dom van ze, maar proces word uitgesteld vanwege stakingen? Met z'n 25 in een cel, zo lang? Dat kan toch niet!

 • Langer vast zitten door stakingen? Als die domme ezels in Griekenland nu gewoon eens aan het werk zouden gaan, dan hoefden we niet telkens geld naar die lui toe te sluizen.

 • Het is niet alsof ze op een basis rond aan sluipen waren, weet je. Ze waren omgevingsfoto's aan het nemen van het gebied zelf, waar toevallig een paar hangars van een basis op een paar foto's te zien waren. Een basis die volledig gezien kan worden op Google Earth, wat dat betreft.  Oftewel, de Grieken zijn gewoon weer paranoïde en xenofobisch aan het wezen. Oftewel ze zijn een bananenrepubliek en straks ook nog een derde-wereldland.

 • @Furyan NL Jij weet ongetwijfeld zeer goed hoe de huidige economische situatie in Griekenland ineen zit. Maar goed, dit is niet de juiste plaats om daarover te discussiëren.  On topic: inderdaad niet erg slim om foto's te maken van een militaire basis te nemen… Maar ik vind wel dat ze ondertussen al vrijgelaten mochten worden

 • Nou dat weet ik wel(!) en dan nog blijft het belachelijk, een open gemeenschappelijk Europa?! Ronduit waanzinnig dit.

 • Weer zo een nieuws-site de de feiten verdraaid, en domweg texten van andere websites gebruikt zonder achtergrond check.  "Buchta en Pezlar werden gearresteerd omdat zij foto's namen van een militaire basis op het Griekse eiland Lemnos."  Moet zijn :  Buchta en Pezlar werden gearresteerd omdat op een vakantie video ongeveer 14 frames werden gevonden van een militaire basis op het Griekse eiland Lemnos. • Ja het is dom, maar dit verdienen deze jongens niet. Dat horen die Griekjes zich ook te beseffen.

 • Als dit in Amerika was gebeurt zouden ze ook nog vast zitten of zelfs al veroordeeld zijn

 • Altijd in griekenland, net als met die nederlandse zalmfabriek. Ik lach de ballen uit me broek hier, dan is het daar al zo kut. Kunnen die grieken ook nog eens problemen van buitenlanders oplossen. :D

 • locked up abroad

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren