1. GTA 5 voor Wii U 'is Nintendo's verantwoordelijkheid'

GTA 5 voor Wii U 'is Nintendo's verantwoordelijkheid'

Het is Nintendo's verantwoordelijkheid om games als Grand Theft Auto 5 naar de Wii U toe te trekken, door een aantrekkelijk genoeg platform neer te zetten. Dit stelt Nintendo America-topman Reggie Fils-Aime in een interview met MTV.

Fils-Aime werd gevraagd of een Grand Theft Auto-game voor Wii U tot de mogelijkheden behoort, omdat de Nintendo-topman ooit aangaf graag GTA op de DS te zien. Dit gebeurde uiteindelijk met GTA: Chinatown Wars. Fils-Aime zei allereerst dat Rockstar zich positief heeft uitgelaten over de Wii U.

Verder noemt hij het echter Nintendo's eigen verantwoordelijkheid om Rockstar warm te laten lopen voor de Wii U. "Het is onze taak om een grote afzetmarkt te hebben, en middelen die ontwikkelaars en uitgevers helpen om geweldige content te creëren."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Daar heeft hij helemaal gelijk in. Dus aan de slag Reggie!

 • Zou wel een grote vangst zijn voor ze. Moeten ze er wel voor zorgen dat men ook daadwerkelijk een reden heeft om de Wii U versie te kopen ipv de 360 of PS3-versie. Niet zoals de crappy ports waar ze nu mee aan komen zetten dus (al is dat niet geheel Nintendo's schuld).

 • Jawel dat is wel de schuld van Nintendo. Niemand heeft de arm van Nintendo gedraaid om 7 jaar na datum met een zwakkere console dan de PS360 te komen. Daar valt de gehele schuld bij Nintendo en niemand anders. Mocht GTA V ooit naar de Wii U komen bereid je dan maar voor op een slechtere versie dan de PS360 zeker gezien de extreem zwakke CPU van de Wii U. Een sandbox game als GTA is namelijk heel erg CPU gebonden.

 • True. Het vier dubbele geheugen kan dan wel handig zijn voor een sandbox game. Hoeft dan minder geladen te worden omdat meer weggeschreven kan worden in het geheugen. Nu maar hopen dat de bandbreedte niet een bottleneck gaat zijn.

 • http://www.nintendo-gamer.net/2012/11…  Hier wordt duidelijk gemaakt waarom sommige ports slecht zijn op de wii u, zoals ik altijd al dacht. De meest developers hebben pas de final specs van de wii u 2 maanden voor de launch gekregen, de enige games die op de wii u geen problemen geven zijn ubisoft en namco games, Ubisoft die support nintendo 100 % dus die hebben veel sneller de final dev kit gehad, namco natuurlijk ook omdat die samen smash bro's 4 aan het maken zijn. Verder zijn de meeste ports slecht omdat ze te laat de final devkits hebben gehad. Lees de link en dan begrijp je er meer over, ook leggen ze uit dat je de wii u niet meteen moet beoordelen op de eerste dag, want de xbox en ps3 hadden ook problemen in het begin. Wordt echt veel uitgelegd!

 • allemaal lulkoek  ik weet tenminste dat ik uiterst maart-april 2013 op day one uiteraard kan genieten van deze parel

 • Rockstar kan zoveel willen als ze willen, als Take Two niet wilt zal het niet gaan gebeuren…

 • Het is voornamelijk een kiddy/family machine. De afzetmarkt voor een GTA op een Wii-U is veel te klein. Zeker nu de grote jongens de volgende generatie consoles al bijna aankondigen.

 • Nintendo is geen grote jongen meer? Nintendo heeft nog steeds wat last van hun kinderlijke imago toch zijn het juist deze games die ook "stoere" gamers naar Nintendo trekken zijn stuk voor stuk klassiekers de een is zeker beter als de andere maar je weet dat je een goed spel speelt

 • Je snapt dat ze hier met de WiiU juist vanaf willen stappen he? Heb jij ooit eerder een multiplatform release van zulke grote titels als ACIII, Batman, Mass Effect 3 etc. op een Nintendo console gezien? Ik ben zeker geen Nintendo fan in hart en nieren, maar ik geef ze props omdat ze nu juist gaan zorgen dat ze allebei de markten (casual/kids en hardcore) aanspreken.

 • Grote jongens?, qua verkopen is de Wii nog steeds baas :)

 • @ hierboven… raad eens hoeveel procent daarvan moeders zijn die dat ding hebben gekocht omdat het 'grappig en leuk voor het gezin is' en hoeveel mensen die iets van gaming afweten dat ding gekocht hebben omdat dat ding 'bruut' is….

 • En hoeveel huismoeders deden dat keer op keer met de Ipad? Nintendo heeft werkelijk met de Wii naam een parel in handen zolang ze er maar goed gebruik van maken. De Wii naam kan een goud mijn zijn ja. Net als dat de naam Ipad een goud mijn is.

 • Wii is zeker een goudmijn, maar staat ook voor een allrounder. Games voor iedereen binnen het gezin. Maar altijd met de nadruk op kinderen en vrouwen.  En dat geeft niets, dat is de doelgroep nu eenmaal en daar zijn ze goed in.

 • Een iPad zal wel meer gebruikt worden dan een Wii. Daarbij is het interessanter om te weten hoeveel Wii's nog actief zijn. De Wii heeft veel verkocht, maar als het meerendeel naar adem hapt in een kast dan boeien die verkoopcijfers ook niet meer.

 • Ik koop mijn 360 ook niet omdat hij "bruut" is om eerlijk te zijn want geen van de consoles vallen daar onder

 • Nou een wii u bundel met gta v en ik koop een wii u

 • Nintendo, zet m op. Ik haal er waarschijnlijk speciaal een console voor, maar bij een wii u release koop ik m gewoon nog eens.  En de PC versie komt natuurlijk ook sowieso.
  Overigens heeft Rockstar zelf ook gezegd dat ze zelf graag GTA 5 naar alle apparaten willen brengen waar markt is. Idd aan Nintendo om te overtuigen dat die markt er is.

 • Goed dat hij dit doorheeft zeg. Biedt hoop voor Nintendo!

 • Zorg er dan ook voor !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren