1. Microsofts ontwikkelstudio noemt Google en Apple als concurrenten

Microsofts ontwikkelstudio noemt Google en Apple als concurrenten

Microsoft Game Studios, het bedrijf waaronder alle ontwikkelstudio's van Microsoft vallen, stelt dat het niet langer enkel met partijen als Sony en Nintendo concurreert. Microsoft-topman Phil Harrison zei tijdens de London Games Conference dat het bedrijf nu ook concurreert met Google, Apple en Amazon.

Harrison noemt dit een goede ontwikkeling. "We denken dat het goed is voor ons en voor de industrie. We denken ook dat het ons sneller en met meer toewijding richting een netwerkgeneratie brengt." Voor dit laatste ziet hij een belangrijke rol voor de cloud, iets waar Microsoft volgens hem veel in investeert.

De uitspraken van Harrison, met name over die van Google en Apple, passen bij een vermeend Microsoft-document waarin de volgende Xbox besproken wordt. Hierin worden Google TV en Apple TV ook als concurrerende services genoemd. Dit laatste sluit weer aan bij geruchten van The Verge over een Xbox tv-kastje, een goedkoper model van de nieuwe Xbox waarop casual games gespeeld kunnen worden en entertainmentservices beschikbaar zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ze openen waarschijnlijk een aantal studio's om Angry Birds-ripoffs te gaan maken.

  • Dat is niet te hopen, iedereen met een console die geen apps gebruikt heeft een hekel aan die shit.

  • Als iemand nu nog niet door heeft dat dit geen console boer is dan verdient ie niet beter.

  • Blijf het vreemd vinden dat Phil Harrison nu een Microsoft-topman is :p

  • Ik ook, hahaha

  • Houw aub de console/pc games en de mobile games gescheiden :_) Maar ja de mens moet het weer verpesten he met hun mobieltjes en dergelijke … :) go on people

  • Dit is alleen maar een bevestiging dat het gerucht over de Windows 8 casual Xbox waar is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren