1. Molyneux in tranen door serverproblemen Curiosity

Molyneux in tranen door serverproblemen Curiosity

Peter Molyneux, de bedenker van Curiosity: What's Inside the Cube, voelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor de serverproblemen van de game. In een interview met Rock Paper Shotgun barstte hij in tranen uit.

"Het was een ramp", aldus Molyneux over de lancering van Curiosity op iOS en Android. "De laatste twee weken zijn de ergste en beste twee weken van mijn leven geweest. We lanceerden Curiosity en dachten dat er langzaam meer mensen zouden gaan spelen, dat we in een maand tijd duizenden spelers zouden krijgen, maar dat gebeurde in een paar uur."

"Toen raakten we in paniek, maar we zorgden ervoor dat we Curiosity weer draaiende kregen. We waren moe en maakten een fout. Mensen raakten verdiende munten kwijt. We hebben daar nu een patch voor die over een paar dagen moet verschijnen. De service van Curiosity is veel robuuster. De game is nu veel stabieler."

Het was de bedoeling dat de tweede game van 22 Cans, Godus, twee dagen na de release van Curiosity op Kickstarter gezet zou worden. Dit gebeurde uiteindelijk twee weken later vanwege de problemen met Curiosity. "Ik begrijp dat mensen boos zijn. Ik ben boos, superboos. Mijn vrouw praat nauwelijks meer tegen mij, omdat ze een miljoen gouden munten (in Curiosity) is verloren." Molyneux meldt dat 22 Cans nu uit twee teams bestaat: het ene team werkt aan Godus, het andere aan Curiosity.

Beloftes

Ik ga alles, alle energie, elk stukje van mij, elk statement dat ik heb gemaakt in (Godus) stoppen, omdat... Popolous mij heeft gemaakt. Ik heb Populous niet gemaakt." Vervolgens huilde Molyneux. "Ik weet dat ik dingen heb gezegd... ik zou willen dat ik ze niet zou zeggen. Ik geloof er alleen zo erg in. Toen ik 22 Cans oprichtte, heb ik beloofd geen beloftes meer te maken die ik niet kon nakomen. En door stomme fouten heb ik dat toch gedaan. Daar moet ik mee leven. Als dat betekent dat (Godus) het niet haalt op Kickstarter - als mensen via die plek hun frustratie uiten, moet ik daar mee leven."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hij is in ieder geval wel eerlijk.

 • Zelf zijn vrouw is boos op hem XD

 • Prachtige kerel.

 • What the fuck, die dude is al net zo'n raar type als Ldawg.. huilen om een spel :')

 • Hij huilt niet om een spel. Hij huilt om het feit dat hij zoveel gelooft in games en dat hij hier nog zoveel in kan doen als deel van zijn leven, dat hij er enorm spijt van heeft dat hij zulke beloftes maakte die hij niet kon nakomen.  Deze man heeft zo'n grote verantwoordelijkheidsgevoel dat de meeste gamemakers missen.

 • Inderdaad ;)

 • Heel mooi hoor.

 • stel je niet zo aan man.  Of is dit de nieuwe manier van marketing?

 • Nieuwe manier van aandacht trekken eerder. Zelfde doel, ander middel. Als hij voor zijn vrouw in janken uitbarst zou ik het eerder oprecht noemen als voor een journalist.

 • Mijn vrouw praat nauwelijks meer tegen mij, omdat ze een miljoen gouden munten (in Curiosity) is verloren.  HAHAHAHAAHHAAHAA.

 • Oke, nu wordt het tijd om hem op te sluiten denk ik. Wat een ontzettend zielig persoon is het toch.

 • Popupous is anders niet waar ik Petertje van ken. Iedereen zeikt wel op deze vent, en grotendeels met terechte redenen. Maar mensen vergeten wel eens naar het succes van bepaalde personen te kijken. Je kunt 100 dingen goed doen, maar doe je 1 ding goed fout, dan verdwijnt al het goede in het niets.  Mensen, deze man maakte; Dungeon Keeper (Fuck die was en is nog steeds enorm vet, Black and White (niet zonder problemen, maar wel een heerlijke game) Fable (niet de beste RPG ooit, maar toch waren vooral deel 1 maar ook deel 2 zeker vermakelijk en kennen een geweldige stijl en humor).  Ik baal ervan dat deze man de laatste tijd alleen met bakken stront komt. Ik denk dat hij gewoon niet zo goed bij next-gen past. Hij neemt te veel hooi op zijn vork, waardoor hij later in de problemen komt. Maar geloof me, geef deze man een flinke bak geld en hij kan hier (zonder al te veel tijdsdruk) iets heel moois en unieks van maken.

 • Vergeet Fable niet aub :), hoewel de serie met iedere game minder word blijft de eerste echt enorm vet

 • Even goed lezen lieve schat ;)

 • Gast, in de voorwaarden van het spel staat dat de makers en hun nauwe familie de game niet mogen spelen… Dus hij lapt de regels aan zijn laars of hij lult uit zijn nek dat zijn vrouw het speelt. ;)

 • Ik mag toch hopen dat Molyneux een grap maakt?  I'm tomadNL and I approve this message.

 • "Mijn vrouw praat nauwelijks meer tegen mij, omdat ze een miljoen gouden munten (in Curiosity) is verloren."  I disaprove his wife for being a lifeless gamer.  Ik ga ook niet janken als m´n pokemon save files verloren gaan.

 • Hij is "PURE" marketing him self..
  ik ben ook best wel wat munten kwijt maar ik praate zowiezo niet tegen hem (maar dat terzijde)..

 • was ik de enige die moest lachen bij: ik heb beloofd om geen beloftes te maken die ik niet na kan komen ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren