1. iOS Update Week 47

iOS Update Week 47

De iOS Update is een wekelijkse update waarin we kijken naar het nieuws en de releases omtrent de App Store. Met deze week onder andere de Nederlandse platformgame Meganoid 2, het ritmisch betoverende Groove Coaster Zero, de langverwachte sci-fi Western-game Bladeslinger en de iPhone-versie van de mysterieuze game Incoboto.

Nieuws

GTA: Vice City verschijnt 6 december op iOS en Android

Grand Theft Auto: Vice City 10th Anniversary Edition verschijnt 6 december voor 4,49 euro voor iOS en Android. De open wereld-game is speelbaar in een hogere resolutie voor Retina-schermen, bevat betere character models en lichteffecten en het schieten en richten is verbeterd. Tevens is de besturing naar wens aan te passen.

GTA: Vice City verscheen in oktober 2002 voor PlayStation 2 en later nog op Xbox, PC en Mac. De 10 Anniversay Edition is te spelen op de iPad, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch 4e- en 5e-generatie. De complete lijst van apparaten waarop het spel speelbaar is, is hier te vinden.

Curiosity krijgt nieuwe spelopties en servers

Curiosity: What’s Inside the Cube?, de game van Peter Molyneux en 22Cans, krijgt volgende week zes nieuwe spelopties. De ontwikkelaar liet nog niet weten om welke opties het gaat. De spelopties zijn ontworpen door te kijken naar de manier waarop mensen de afgelopen tijd interactie hebben gehad met de kubus. De enige hint die Molyneux kwijt wilde was: ‘Dassen’, dat waarschijnlijk duidt op de gravende kracht van het roofdier.

Eerder deze week zijn er ook veertien nieuwe servers voor Curiosity bijgekomen. Dit om de verbindingsproblemen van spelers op te lossen. De bug waardoor je al je spelmunten kwijtraakt is echter nog niet opgelost. Van alle problemen rondom Curiosity barstte Molyneux in tranen uit, waarover je hier meer kunt lezen.

22 Cans onthult Project Godus

Ontwikkelaar 22Cans heeft tevens een nieuw project aangekondigd: Project Godus. Het project wordt door de ontwikkelaar beschreven als een innovatieve heruitvinding van de god-game Populous. Via Kickstarter probeert men 450,000 Britse pond te verzamelen. Godus voegt de macht, groei en grootte van Populous samen met de details en multiplayerbelevenis van Dungeon Keeper en de intuïtieve besturing en technische innovatie van Black & White. Let echter wel: dit zijn de woorden van Peter Molyneux, die we altijd met duizend korrels zout moeten nemen.

De ontwikkelaar verwacht zeven tot negen maanden over de ontwikkeling te doen, met als verwachte releasedatum september 2013. Mocht er echter meer geld worden gedoneerd dan men vraagt, dan breid men de game uit ondersteunt 22 Cans meer platformen. Hierdoor kan de ontwikkeltijd vervolgens uitlopen.

Releases

300 Dwarves

In deze tower defense-game volg je het epische verhaal van een groep dwergenhuurlingen. Met hun bijlen nemen ze het op tegen een groene horde die het koninkrijk heeft aangevallen. 300 Dwarves laat je naast torens ook speciale krachten gebruiken, zoals een gevechtshoorn en de kracht van rune-magie.

App Store Link: 300 Dwarves SD (€0,89, universeel)

App Store Link: 300 Dwarves HD (€2,69, universeel)

Armored Drive

Armored Drive is een endless race-game waarin je als testrijder de nieuwste foefjes en technologieën moet uitproberen voor de geheime dienst. Tijdens het rijden gebruik je wapens om obstakels te vernietigen en upgrades om ze te vermijden. Uiteindelijk moet je de meest succesvolle testcoureur ter wereld worden.

App Store Link: Armored Drive (€0,89, universeel)

Bladeslinger Ep.1

Bladeslinger is een futuristische brawler die zich afspeelt in het Wilde Westen. Als de stoere cowboy William Glaston moet je het stadje Hammers Peak redden van kwaadaardige monsters. Dankzij de Unity-engine ziet de game er schitterend uit en red je in een mix van third-person­ gevechten en magie jouw stad. Met magische speelkaarten voer je spreuken uit door runenpatronen te tekenen op het scherm.

App Store Link: Bladeslinger Ep.1 (€2,69, universeel)

Desert Stormfront / Tropical Stormfront

Desert Stormfront is een real-time strategy game die zich afspeelt in de woestijn. In de droge, hete woestijnlandschappen ga je het gevecht aan om macht, steden en olie. Hierbij maak je gebruik van eenheden zoals tanks, helikopters, vliegtuigen, schepen en onderzeeërs. Desert Stormfront bevat naast de 30 campaign-missies ook een online en offline multiplayermodus. Tevens heeft men een zelfde soort game uitgebracht, Tropical Stormfront. Het enige verschil is dat deze zich afspeelt in de jungle.

App Store Link: Desert Stormfront LITE (gratis, universeel)

App Store Link: Desert Stormfront (€4,49, universeel)

App Store Link: Tropical Stormfront LITE (gratis, universeel)

App Store Link: Tropical Stormfront (€4,49, universeel)

Dragon’s Dream

Dragon’s Dream is een game waarin de fantasieschilderijen- en landschappen van kunstenaar Roger Dean centraal staan. Roger Dean is de laatste 40 jaar beroemd geworden door het maken van de albumhoezen van progressieve rockbands zoals Yes en Asia. Ook heeft hij art gemaakt voor games, zoals voor Shadow of the Beast (1989) en Tetris Worlds (2001). In de game zelf bestuur je een draak en verzamel je magische bollen terwijl je door de betoverende landschappen vliegt. Het verzamelen hiervan, speel je kunstwerken vrij.

App Store Link: Dragons Dream (€4,49, universeel)

Endless Road

Endless Road is een isometrische endless race-game waarin de weg achter je afbrokkelt. Terwijl je steeds verder racet bouwt het unieke landschap zich rond je op. Hierbij moet je het aanstormende verkeer ontwijken en pijlen raken om een snelheidsboost te krijgen.

App Store Link: Endless Road (€0,89, universeel)

Groove Coaster Zero

Groove Coaster Zero is een gratis versie van Taito’s psychedelische muziekgame Groove Coaster. Door het ritme goed te volgen beleef je een visueel schitterende ‘achtbaanrit’. Nieuwe levels worden automatisch vrijgespeeld naarmate je verder geraakt.

App Store Link: Groove Coaster Zero (gratis, universeel)

Heroes of Order & Chaos - Multiplayer Online Game

Samen met je teamleden speel je multiplayergevechten in Heroes of Order & Chaos. In 3 versus 3- of 5 versus 5-arena’s neem je het op tegen andere spelers of vijanden. De game speelt zich af in hetzelfde universum als Order & Chaos; om precies te zijn in Sinskaald Rift. Dit is een mysterieus gebied in Haradon, waar eeuwenoude Heroes het tegen elkaar opnemen.

App Store Link: Heroes of Order & Chaos – Multiplayer Online Game (gratis, universeel)

Meganoid 2

Meganoid 2 is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar Orangepixel. De platform-game heeft de beste ideeën uit Indiana Jones, Tomb Raider en de Librarian-films gehaald en samengevoegd in een uitdagende game. Meganoid 2 bevat 60 levels die erg pittig zijn, waarin je in eindeloos lijkende tempels ronddwaalt.

App Store Link: Meganoid 2 (€0,89, universeel)

Motley Blocks

In deze puzzelgame van Square Enix verbind je rijen van dezelfde gekleurde blokken aan elkaar totdat je draaibeurten voorbij zijn. Door alle blokjes te laten verdwijnen onthul je plaatjes van lekker eten, dinosauriërs en speel je nieuwe puzzels vrij. In een level editor maak je met honderden kleurrijke blokken je eigen level, die je vervolgens kunt delen met je vrienden.

App Store Link: Motley Blocks (€2,69, universeel)

App Store Link: Motley Blocks FREE (gratis, universeel)

Race of Champions World

In Race of Champions World neem je het op tegen de beste kampioenen in de racewereld. Net als in het gelijknamige internationale evenement neem je het een identieke auto op tegen een andere racer. In dit knock-out toernooi kom je sterren tegen uit Formula One, World Rally Championship, NASCAR en nog vele andere racetakken.

App Store Link: Race of Champions World (€4,49, universeel)

Skylanders Battlegrounds

In Skylanders Battlegrounds breng je je Skylanders tot leven en ga je de strijd aan met het kwaadaardige Warlord-leger. In Battlegrounds kom je terecht in nieuwe gebieden van Skylands en is het mogelijk om twee Skylanders tegelijkertijd te besturen. Het vrijspelen van nieuwe krachten en wapens helpt je bij het verslaan van Kaos en zijn leger. Via de Bluetooth Portal of Power plaats je jouw collectie in de game.

App Store Link: Skylanders Battlegrounds (€5,99, universeel)

Sphoxie

Als een klein blauw balletje met ijzeren punten kom je terecht in een wereld met alleen maar kubussen. Hierin moet je proberen de weg naar huis te vinden. In 24 levels moet je gevaren en obstakels ontwijken en muren beklimmen om je einddoel te behalen.

App Store Link: Sphoxie (€1,79, universeel)

Incoboto Mini

Incoboto Mini is een unieke game en verscheen eerder als Incoboto voor de iPad. In de game moet je stukjes sterren verzamelen om deze aan de laatste zon te geven en hiermee het licht terug in het sterrenstelsel te krijgen. Dit doe je op een aantal kleine planeten, waartussen je reist door middel van bijvoorbeeld jetpacks en teleports. Op iedere planeet moet je een puzzel zien op te lossen om verder te komen.

App Store Link: Incoboto Mini (€1,79, universeel)

Tot zover de iOS Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk nieuwsgierig naar welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Kan haast niet wachten op mijn iPod Touch 5 voor kerst! Hopelijk word GTA: SA ook nog geport, Rockstar heeft al eerder aangegeven dat het porten van Vice City en San Andreas "moelijk, maar niet onmogelijk" was, dus nu VC uit is ben ik benieuwd…

 • als gta san andreas voor de ios/android devices komt moet je waarschijnlek nog 2 jaar wachten. gta 3 en vice city zijn heruitgebracgt omdat ze 10 jaar oud waren, en aangezien san andreas uit 2004 kwam betekent dat 2014. helaas :(

 • Ik vind ze sowieso niet echt goed controllen op een smartphone. Ik heb liever een vervolg op GTA Chinatown Wars denk ik

 • True, Chinatown was toch wel dé GTA voor de smartphone… Toch hoop ik dat GTA: SA nog wel zal uitkomen, ze kunnen er gazillions aan verdienen en in 2014 kunenn smartphones waarschijnlijk al easily de current gen consoles overtreffen (Hoe oud is Infinity Blade nu al? Twee jaar?).

 • http://kotaku.com/5942792/this-is-not…

 • De iPhone 5 is ook netzo krachtig als de Vita. Zelfde GPU.

 • Niemand had het over de Vita.

 • De Vita is een MP4 en de iPhone 5 heeft een MP3. Quad-Core vs Triple Core. Beide kunnen ongeveer gelijkwaardige graphics aan.

 • Leuk gedaan dit

 • Bladeslinger en Incoboto zijn echt tof!

 • Waarom staat Rage of the Gladiator er niet bij??

 • En deze nieuwe multiplayer trailer van Modern Combat 4 hadden jullie ook wel mogen posten:  http://www.youtube.com/watch?v=36Xbzg…

 • Wat nou triple post?

 • En elk van de 3 was betekenisvoller dan deze post van jou.

 • GTA Vice City lijkt me nice!

 • Ga vice city zeker kopen.

 • Waarom altijd alleen maar een "iOS-update"? Meer dan de helft van de games zijn net zo goed te vinden op Android, maar daar lees ik geen word over en geen download link van de playstore te vinden. Dit gebeurt ook in 99% van jullie nieuwsberichten wat ik persoonlijk erg storend vind.  Als je verslag doet over mobiele games, doe het dan goed. Doe het niet met oogkappen op voor 1 partij, maar doe je huiswerk een schrijf een goed journalistiek stukje. Je bent toch een multiplatform site of niet?

 • daar heb ik samen met een paar anderen ook al over geklaagd maar ze doen er niks aan, ze zeggen dat ze iemand het willen laten doen, dus ze zijn er zelf kennelijk te lui voor.

 • Gewoon elke week om vragen, op een gegeven moment kunnen ze er niet meer om heen.

 • Als we iemand kunnen vinden met interesse in het schrijven van zo'n rubriek, gaan we het gelijk doen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren