1. Ubisoft-baas wil kortere levenscyclus van consoles

Ubisoft-baas wil kortere levenscyclus van consoles

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, wil graag dat consoles een kortere levenscyclus krijgen dan nu het geval is. Hij noemt de huidige, lange levenscyclus in een interview met Polygon 'slecht voor de industrie'.

"Weet je, in de industrie zijn we eraan gewend dat consoles elke vijf jaar worden opgevolgd. Dit keer zitten we in het zevende jaar van de (Xbox) 360. We hebben nieuwe consoles nodig, want op het eind van een cyclus daalt de markt, omdat er minder nieuwe IP's en minder nieuwe eigenschappen zijn. Dat beschadigt de industrie een beetje."

Guillemot zei in het interview ook dat veel uitgevers en ontwikkelaars de transitie van de ene naar de andere console aanpakken als mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden. "Transities zijn de beste manieren om al onze ontwikkelaars meer risico's te laten nemen en andere dingen te laten doen", aldus Guillemot.

Het is niet de eerste keer dat Yves Guillemot zich kritisch uitlaat over het uitblijven van een nieuwe generatie spelcomputers. Eerder dit jaar liet hij in een ander interview ook al weten dat hij na de Wii U zo snel mogelijk ook andere, nieuwe consoles wil zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nouja, als hij games voor de computer ontwikkeld, dan zou dat geen probleem zijn.  maar ofdat de next gen consoles zullen leiden naar betere games ben ik niet meer zo zeker over.

 • Hiermee laat Ubisoft ook merken dat de Wii U niet gezien wordt als een volwaardig nieuwe console.

 • Hoe kom je nou weer aan die conclusie? Hij wil gewoon dat een generatie korter duurt. Nintendo heeft juist met de Wii U aan die eis voldoen toch?

 • Omdat hij na de Wii U snel een andere nieuwe consoles wilt zien.

 • Hij wil snel multiplatform titels voor de next gen consoles maken. Dan kunnen ze zelf met nieuwe IP's komen en komt de industrie weer op gang, zoals hij zegt

 • Zoals Refresher en rw1 al zeggen. Yves Guillemot zegt nergens dat hij de Wii U niet als een volwaardig nieuwe console ziet. Hij zegt alleen dat hij na de Wii U ook de rest graag ziet volgen. Nintendo geeft het goede voorbeeld en volgens hem moeten Microsoft en Sony dat voorbeeld ook volgen.

 • Dat zegt die niet. Hij zegt alleen dat die na de Wii u ook snel andere nieuwe consoles wilt zien. Waarom? Is de Wii U niet goed genoeg?

 • Waarom? Als je het bericht leest ontdek je waarom. Hij wil nieuwe consoles om nieuwe IP's te kunnen releasen. Hoe meer nieuwe consoles er zijn hoe meer titels hij kan releasen. Hij zegt nergens dat hij de Wii U niet goed genoeg vind. Als de PS4 vrijdag uit zou komen zou Yves Guillemot precies hetzelfde zeggen. Dan zou hij ook zeggen dat hij na de PS4 ook snel de nieuwe consoles van Nintendo en Microsoft zou willen zien. Want met maar 1 console kom je niet ver als third-party multiplatform developer.  Als jij een van de top-3 game uitgever zou zijn. Zou jij dan het liefste jouw nieuwe spellen uit willen brengen op 1 nieuwe console of 3 nieuwe consoles? Bij dergelijke bedrijven draait het allemaal op geld. En op hoe meer consoles ze nieuwe IP's en series kunnen lanceren, hoe meer geld ze binnen krijgen.

 • Nou laten we het hopen.

 • Ik denk dat geen enkele uitgever of ontwikkelaar de Wii U als een volwaardig systeem beschouwd. Het is niet zo dat ze met showcase-games komen.  Het is een ongewild nakomertje, heb ik het idee.

 • De huidige generatie consoles is nog redelijk goed, kijk maar naar Halo 4, Uncharted 3, nieuwe tomb raider. Ik vind het ook tijd dat er nieuwe consoles moeten komen, Xbox 3, PS4, maar om de 5 jaar een nieuwe console is te veel van het goede denk ik.  Ze moeten de consoles zo maken dat je ze kan upgraden, niet verplicht om alle spellen af te kunnen spelen, maar wel zo dat je een stuk betere graphics en hogere FPS krijgt.

 • hmm, heet dat geen PC??

 • Meneer mag zo veel willen, uiteindelijk gaan Sony, Microsoft en Nintendo daarover. Moet ie maar z'n eigen console gaan bedenken en daar exclusief voor laten ontwikkelen :)

 • Dat is wel simpel gedacht. Als steeds meer hoge pieten dit soort dingen gaan zeggen en de markt gaat ook zo denken, dan moeten Sony, Microsoft en Nintendo uiteindelijk wel andere stappen gaan ondernemen.

 • Ja misschien is het toch tijd voor een nieuwe Xbox & Playstation.

 • Mijn portemonnee is het daar niet mee eens

 • Denk dat dat te kort door de bocht is. Stel dat er nou om de vier jaar een nieuwe console zou komen van 250 euro per stuk, of om de acht jaar een van 500 euro per stuk? Dan is het in principe ongeveer even duur.  Bovendien heb je theoretisch gezien een krachtiger apparaat, die laatste vier jaar in ieder geval.  Zo is het met een gaming PC ook: het is veel verstandiger om voor mid-end hardware te gaan en een keer tussendoor te upgraden, dan proberen met je 1000-euro PC 10 jaar vol te maken.

 • mwah vind het zelf wel prima dat de 360 al zolang mee gaat. vermaak me er nog wel mee. ben ook wel blij als we een nieuwe xbox krijgen maar ik vermaak me nog wel.

 • De consoles gaan zo lang mee omdat ze niet vervangen worden…
  Zal eens tijd worden potverjandorie.
  Kijk alleen al naar het verschil in graphics tussen het jaar 2000 - 2006, en het verschil in graphics tussen games uit het jaar 2007 - 2013
  Die 'exponentiële' groei van technologie is niet meer.

 • true maar zolang ik me ergens mee vermaak hoef ik het voor mij niet vervangen te worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren