1. De Wii U-lancering: hoe kom je aan een Wii U?

De Wii U-lancering: hoe kom je aan een Wii U?

Stel, je wilt op vrijdag 30 november een Wii U in huis halen. Op de dag van release de gloednieuwe spelcomputer van Nintendo aangesloten op je televisie. Maar je hebt nog nergens een reservering staan. Wat te doen? Wij belden met een aantal winkelketens en gameshops om te kijken of je nog een kans maakt.

De grote winkelketens als Media Markt en Free Record Shop geven aan dat je nog kunt reserveren en dan vrij zeker bent van een exemplaar die je vrijdag op kunt halen. In het geval van Media Markt is deze reservering vrijblijvend en mag je hem dus nog annuleren, maar bij Free Record Shop moet je van te voren in de winkel 50 euro betalen. Je kunt daar ook vrijblijvend reserveren, maar het spreekt voor zich dat de mensen die al wat hebben betaald, voorrang hebben. Bart Smit geeft minder duidelijkheid: je kunt vrijblijvend reserveren door in de winkel een formulier in te vullen, maar men heeft geen idee hoeveel exemplaren men binnen krijgt op vrijdag.

Bij Bart Smit, Free Record Shop en Media Markt kun je ook gewoon vrijdagochtend binnen lopen om te kijken of er nog Wii U’s te koop zijn. Media Markt Breda geeft aan te verwachten genoeg exemplaren te hebben om vrijdagochtend consumenten van dienst te zijn, Media Markt Rotterdam Centrum durft die uitspraak niet te doen en weet dus ook niet of het nut heeft om ’s nachts al voor de winkel te staan wachten. Wil je een nacht doorhalen voor een Media Markt met een thee- of koffiekan en een slaapzak, dan is dat dus je eigen risico.

De klantenservice van Bol.com meldt dat zolang de console op de website op ‘beschikbaar op 30 november’ staat, je er van uit kunt gaan dat je hem vrijdag thuis ontvangt. Wel moet daarbij rekening gehouden worden dat externe factoren, zoals de levering van de post, roet in het eten kunnen gooien. Een bericht op Bol.com zelf spreekt dit echter tegen: daar valt te lezen dat in verband met schaarste niet verzekerd kan worden dat je de console op de dag van release thuis ontvangt.

Een opvallende twist bij de gameshop-keten Nedgame: daar konden het Basic- en Premium-pakket met Nintendo Land nog gereserveerd worden, het Premium-pakket met ZombiU was al uitverkocht. Ondergetekende moest ook nog een Wii U reserveren en koos dus voor een Premium Wii U met Nintendo Land. Toen een collega vijf minuten later hetzelfde wilde doen, waren ook die uitverkocht. Voor het Basic-pakket kun je er nog wel terecht.

Bij andere gameshops is de keuze niet veel beter. GameMania en ForeGames geven beiden aan door hun reserveringen heen te zijn. Proberen om ’s ochtends de winkel binnen te lopen om op de gok een console te scoren is niet aan te raden, omdat ze waarschijnlijk allemaal naar mensen met een reservering gaan. Wel is er misschien nog kans op het scoren van een Basic-pakket, aldus ForeGames, maar dit is absoluut geen garantie.

Opvallend is dat geen van bovenstaande winkels een nachtlancering houden, terwijl dit voor bepaalde grote games als Call of Duty: Black Ops 2 wel werd gedaan. Dat komt niet omdat de wil er niet is: de hoeveelheid exemplaren die winkels krijgen is echter zo klein, dat de meeste winkels er het nut niet van in zien om ’s nachts al open te gaan. Voordeel is wel dat je vrijdagochtend uitgeslapen je nieuwe Wii U op kunt halen – als je die reservering dus maar hebt. Moet je die alsnog maken, probeer het dan bij Media Markt of Free Record Shop. Dat zijn op dit moment de meest veilige keuzes. Aan iedereen die nog op jacht is: succes!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gelukkig sta ik op plek één van de lijst :) Ik ben verzekerd van een exemplaar :)

 • Ik ook gelukkig. :)

 • geen idee welke plek maar krijg er wel een en anders weet ik andere plaatsten :)

 • Gewoon wachten tot ie goedkoper wordt en dan kopen? :p

 • dan schiet de vraag volgens mij ook weer omhoog

 • Dat reserveren met formulier vind ik verschrikkelijk amateuristisch, mag van mij allemaal digitaal gebeuren. Wel goed initiatief jongens, erg handig voor last-minute kopers!

 • Bart Smit vult een formulier in om dat uiteindelijk bij het product te voegen zodra het binnen/beschikbaar is, daarnaast voeren ze de gegevens in de computer om zo vervolgens de klant telefonisch (bellen of sms) te laten weten dat hij/zij het gereserveerde product kan halen.

 • Ben ook verzekerd van een exemplaar! :D als het goed is komt super mario bros U ook gelijk mee met de bestelling, fingers crossed!

 • Gelukkig krijg ik sowieso eentje, de zombiu pakket!!!

 • Als Media Markt nou eens niet de hele boel opkoopt, hebben andere winkels ook nog eens wat.

 • Wedden dat ik um op bol,com op 29 november kan bestellen met als levertijd voor 22:30 uur besteld morgen in huis, dat had ik ook met de PS3 launch gedaan. Ik haat reserveren, dat vind ik iets voor moeders.

 • Gefeliciteerd! Is het een meisje of een jongen?

 • een het

 • mijn pre-order stamt nog uit zomer 2011 volgens mij. Vermoed dat ik mijn exemplaar gewoon goed en wel kan ophalen vrijdag.

 • Dito. Juni 2011 ^_^

 • Ik heb hem al 2 maanden geleden in de Mediamarkt gereserveerd. Zo lang blijven zeiken tot ze eindelijk een lijst gingen opstellen, daar sta ik op nummer 1 met het premium met Nintendo Land erbij. Microsoft en Nintendo consoles zijn bij mij standaard.  Dan zal ik er vrijdag ook 4 games erbij kopen.  Ik koop vooral een Nintendo console voor de Nintendo games en de exclusieve games, die op de Nintendo console uit komen. Maar zeer zeker ook voor de VC van Nintendo.

 • Precies hetzelfde bij mij, dat Media Markt verhaal. :P
  Alleen heb ik de ZombiU Pack.  Het is toch trouwens zo dat je bij de Media Markt als je een Wii U koopt dat je dan het tweede spel voor de halve prijs krijgt? Is het dan ook zo dat als je dan 4 spellen koopt, je maar voor 3 hoeft te betalen?

 • Waarom pre order je uberhaupt een console? Je kan toch wel een aantal dagen wachten en dan gewoon in de winkel zelf een Wii U kopen?

 • Maar ik kan niet wachten!

 • Waarom een pre order? zodat je hem in huis heb wanneer die uitkomt? Als je de console niet besteld heeft het ook geen nut om games te pre orderen, special edition of niet.. je kan hem toch op de dag zelf halen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren