1. Wii U 400.000 keer verkocht in VS, minder dan Wii

Wii U 400.000 keer verkocht in VS, minder dan Wii

De Wii U is afgelopen week ruim 400.000 keer over de toonbank gegaan in de Verenigde Staten, bevestigt Nintendo aan CNET. De Wii verkocht in zijn eerste week meer dan 600.000 exemplaren in de VS.

In totaal verkocht Nintendo afgelopen week meer dan 1,2 miljoen spelcomputers, waarvan 500.000 op naam van handhelds Nintendo DS en Nintendo 3DS. Verder werden er nog 300.000 exemplaren van de Wii verkocht.

De Wii, die in 2006 gelanceerd werd, verkocht daarmee deze week slechts 100.000 exemplaren minder dan de Wii U. . Bij de handheldverkopen wist de DS het zelfs beter te doen dan de 3DS, met tenminste 275.000 exemplaren ten opzichte van 250.000 voor laatstgenoemde. Hoe het met de softwareverkopen van Nintendo ging, is niet bekend.

Afgelopen week was een belangrijke periode voor de verkopen in de VS, omdat toen Thanksgiving en daaropvolgend Black Friday plaatsvonden. Op deze dag bieden veel winkelketens hun producten tegen stuntprijzen aan en kopen veel gezinnen daarom al hun cadeau's voor de feestdagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :lol:

 • ik hoop dat hij faalt.

 • Jouw post faalt

 • Hij is een fail

 • Nou waarom zou de wiiU moeten fallen -_-?
  Je hebt familie game consoles en dan heb je nog consoles voor de hardcore gamers… en die wiiU is nu echt meer een console voor gans de familie.

 • Hij faalt nog niet - Jij doet dat echter allang Maxxie. :).

 • Ik snap niet hoe iemand hoopt dat iets faalt wat verder helemaal geen negatieve invloed kan hebben als het niet faalt. Heb je met iemand een weddenschap afgesloten?

 • im just sayin, de wii u loopt gewoon achter wat betreft hardware.

 • Dus omdat het systeem achter loopt qua hardware (snelste console van dit moment) moet hij falen? Is er dan tegenwoordig niks meer dan power? Als dat je theorie is kunnen we beter direct alle consoles met inmiddels 7 jaar oude hardware van de markt halen.  Verder is er geloof ik niks mis met diversiteit in de markt. Het enige wat gebeurd is dat gaming populairder word onder een groter aantal mensen. Dat is alleen maar goed voor de industrie, toch?

 • dan zou ook allang al gedaan moeten worden,  er is de laatste tijd een gigantische stagnatie aan gameplay geweest, en nieuwe games worden vaak ontwikkeld voor nieuwe consoles maar de wii u kan dit tegenhouden doordat devs rekening moeten houden met de kract van de wii u.
  of devs maken helemaal niks voor de wii u waardoor de console faalt, tenzij nintendo zorgt voor een groot genoeg aanbod van games.

 • De Wii U moet falen omdat het achterloopt kwa hardware. Want jij weet het beter dan al die ontwikkelaars die beweren dat de Wii U superieure technologie heeft.
  Maargoed laat ik net zo een haatgevulde opmerking als jij posten: Ik hoop dat de volgende Xbox en PS4 failen omdat het achterloopt kwa gameplay. Niet iedereen vindt het leuk om spellen te spelen die uitsluitend op graphics focussen en daardoor een simpele lineaire speelduur hebben van niet meer dan 8 uur en altijd de meest generieke multiplayermodes bevatten.  ZombiU, Monster Hunter, Dragon Quest, Pikmin 3, Bayonetta 2, Wonderful 101, nieuwe game van Xenoblade ontwikkelaar, nieuwe Retro Studios games, dit zijn slechts een paar voorbeelden van aankomende games die een superieure en unieke gameplay gaan hebben (zeker vergeleken met jouw Graphics>>>Gameplay casual spelletjes) die uitsluitend op de Wii U te ervaren zijn. En ik vind dat er meer games moeten zijn dan alleen Michael Bay scenario-games. Daarvoor alleen al hoop ik dat de Wii U het meer dan goed doet.

 • Als de gamemarkt geen consoles zou hebben, zouden wij als PC-gamers lang niet zulke toffe games krijgen. De hele industrie zou dan veel kleiner zijn (omdat PC gaming voor het gros van de mensen toch wat te ingewikkeld is) en dan zouden budgetten zoals die nu aan games worden gespendeerd, nooit te realiseren zijn.  Sowieso zou ik als core gamer eerder bang zijn voor de mensen die elk jaar enkel CoD en Fifa halen. Het succes van die melkkoeien hebben er voor gezorgd dat een game als RE6 een vage actie-zombie shooter is geworden, in plaats van wat RE éigenlijk is.
  Daarnaast heeft meer power ook nadelen, zo zal een indie developer veel minder makkelijk de instap kunnen maken, en blijven we enkel bij high-budget games.
  Ook is de intrede van 'zwakke' consoles iets onvermijdelijks, als Nintendo het niet doet zijn er wel de Apple's en Android's van deze tijd die er voor zorgen.  Nintendo zorgt voor een bredere markt, met casual gamers. Daarnaast moet ook de core gamer aan z'n trekken komen volgens Nintendo, wat volgens mij de belangrijke stap is na het krijgen van nieuw publiek: ook de core games eraan verkopen.  Maar terugkomend op je stelling: ik geloof dat er meer is dan power. Moet gaming fotorealistisch zijn voordat het leuk is?

 • Zegt degene die een PS Vita heeft met Call of Duty Declassified. Whahaha

 • Wat een onwetendheid :) Dus de console moet krachtig zijn zodat we nieuwe games krijgen? Waarom slaat de PSVita dan totaal niet aan? Krachtigste handheld van dit moment gemaakt voor "hardcore gamers", vraag me nog steeds af waarom je geen hardcore gamer bent als je een Wii U koopt? maar daar ging jou post niet over…  Dat ding is nog geen maand oud en nu al weten we wat het allemaal gaat doen, dat het progressie van nieuwe gameplay gaat tegen houden.. voor zover ik weet Was de Xbox 360 en de PS3 ook niet wat het nu wel is. Een console heeft minimaal een jaar nodig om op gang te komen een launch is zeker niet het moment om te zeggen of de console goed of slecht is.  Zie GTA4, is wel geen console maar wel een perfect voorbeeld. Voordat GTA4 uitkwam was het helemaal de shit, beste GTA ooit, toen die net uitkwam ook nog steeds beste GTA ooit… maar nu.. nu we wat verder zijn is GTA4 toch niet zo vet als GTA VC of GTA SA….  En hopen dat een console faalt… waarom? alle games die ze nu maken bieden progressie naar nieuwe gameplay, ideeen die ze niet op de wiiu kunnen realiseren komen dan misschien wel op de Xbox 3 en PS4 uit.. games die je niet had gehad als de wiiu er niet was, die overgens beter is als alle huidige consoles. //

 • Ik vraag me af of ze ook black friday mee hebben geteld!

 • blaaaaaaablablablablablabla


 • Kijk natuurlijk staat gameplay boven graphics, maar immersie is voor mij nog steeds erg belangrijk en wil je een realistisch spel hebben dan heb je goeie grapichs nodig. en niet alleen kan betere hardware betere graphics leveren maar ook betere gameplay.
  kijk maar naar dmc 4 geloof ik waar je op de consoles geen bepaalde moeilijkheids graad kon kiezen doordat er te veel vijanden op het scherm zouden zijn.  En over de hardware van de wii U zeggen sommige developers ook gewoon dat het slechter is dan de huidige consoles.  @sider wat bedoel je met games die niet op de wii u gemaakt kunnen wordten komen wel op de xbox 3 en ps4, want dat lijkt me nogal logisch.  @ruud
  ik heb call of duty declassified niet maar ik weet niet zeker of die comment op mij sloeg, en de psvita is een mooi apparaat en qua hardware beter dan de 3ds maaar hij is te duur, touch en back touch screen zijn gimmicks en er zijn maar weinig games voor.  De psvita is geflopt door de hoge prijs en een lage aanbod van games.  En juist aan een van de beste games van de afgelopen 10 jaar (dark souls)
  kun je goed zien dat de huidige consoles te verouderde hardware hebben.

 • They see me trolling, they hatin'…

 • Goed, je kan een handvol voorbeelden noemen dat betere hardware voor betere gameplay kán zorgen. Gefeli, maar er is toch echt meer dan dat.
  Misschien vond jij Dark Souls het beste spel van de afgelopen generatie, als je naar GameRankings of Metacritic kijkt kom je erachter dat reviewers Galaxy en Galaxy 2 de beste games vinden van de afgelopen 10 jaar.
  En dat op zulke verouderde hardware…

 • Dit zijn dus typisch berichten van KINDEREN die nog niet eens weten hoe ze een NES controller moeten vast houden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren