1. Wat vind jij van de Wii Mini?

Wat vind jij van de Wii Mini?

De Wii Mini is inmiddels officieel aangekondigd voor de Canadese markt. Nintendo meldt dat het nog geen plannen heeft de Wii Mini ook in andere landen uit te brengen, maar bij een succes in Canada kan het volgens ons eigenlijk niet uitblijven. Bovendien is deze release een flinke investering die het Japanse bedrijf er waarschijnlijk alleen uithaalt als ze globaal uitpakken met de Wii Mini.

Nu is het enerzijds begrijpelijk dat de Wii Mini er komt. Het gebeurt wel vaker dat er jaren na de release van een console een kleine, lichte versie van het apparaat verschijnt – Sony staat er bijvoorbeeld om bekend. Bovendien zal dit de kostprijs van de Wii dusdanig drukken dat het voor Nintendo commercieel gezien interessant is deze stap te zetten. Anderzijds was ‘de Wii zo klein nog nii’, kan men er niet mee op internet en komen er in 2013 helemaal geen spellen meer voor uit!

Wat vind jij van de Wii Mini? Snap je Nintendo’s beslissing om nú nog dit systeem op de markt te brengen, of begrijp je helemaal niets van deze zet? Laat ons weten in de reacties wat je er van vindt en waarom. Wie weet verschijnt jouw mening wel in het artikel waarin we jullie opinies over de Wii Mini uiteenzetten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Ze wilden de Wii nog laten leven voor entertainment reasons, zoals de pas uitgekomen YouTube channel in Amerika, maar aangezien deze geen internet heeft zie ik er geen waarde in.

 • Ik vind hem een beetje klein:P, nee dat is flauw. Wat ik er echt van vind is: mij lijkt het een beetje een nutteloos apparaat, helemaal als je nagaat dat er in 2013 geen spellen meer voor uitkomen. Dan denk ik dat je net zo goed een oude versie kan kopen. Maar ja dat is mijn mening.

 • Er komen wel nog spellen voor uit zoals Kirby's 20th anniversary

 • Ziet er best goed uit, alleen jammer dat het een Wii is… • Precies, enerzijds heb ik zoiets van 'tof, voor een klein prijsje nog eens kopen!' Maar dan bedenk ik me dat het motion controls heeft en de meeste goede Wii-games first-party zijn en dus nog steeds flink aan de prijs. Ben bang dat ik er zeer weinig mee zou doen, dus ik laat hem denk ik aan me voorbijgaan.

 • Ik vind dit de mooiste versie van de GameCube. Echter hadden ze hier beter een jaar eerder mee kunnen komen.

 • Want hij speelt geen GameCube games af?

 • Als je dan zo nodig moet bashen, doe het dan goed…

 • Want?, de wii is gewoon een veredelde gamecube

 • Hij is zeker wel aardig.. maar waarom nu? Nu ga je toch jezelf tegenzitten met de WiiU? Daarnaast als ik nu op marktplaats kijk heb ik voor 5 tientjes een Wii met een aantal games.  dus een wii met een aantal games en alle mogelijkheden.  Ik denk dat dit ook alleen maar voor meer verwarring gaat zorgen. De Wii Mini en de WiiU zijn beide nieuwe consoles je heb nu kans dat onwetende de mini kopen terwijl ze juist de WiiU willen… slechte zaak en slechte stap van Nintendo of je moet hem kunnen kopen voor een euro of 30 maar dat geloof ik ook niet :P

 • Vanuit een commercieel oogpunt denk ik dat Nintendo er goed aan doet. De Wii spellen zullen (naar mijn mening) op den duur voor lagere prijzen in de winkel komen te liggen en als je dan de Wii zelf kunt aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs die ook nog eens leuk is vormgegeven, denk ik dat Nintendo er wel in zal slagen om de verkoopcijfers nog wat te krikken.

 • Geen internetmogelijkheden is wel erg brak anno 2012
  Bovendien ben ik allergisch voor alle 'mini' producten, komen er idd nauwelijks nog interessante titels voor de WII uit, dus ik zeg nee.

 • Ze zien in dat de Wii U toch niet zo goed is. Ze brengen dus maar een nieuw model Wii uit om wat meer consoles te verkopen.  En nu wat serieuzer: ik vind het een slechte keuze. De Wii is al klein genoeg. Daarnaast maken de afwezigheid van Wi-Fi en het niet kunnen afspelen van GameCube-games het apparaat er niet veel beter op dan het huidige model. En dan die top loader, dat wil je gewoon niet meer.

 • Een jaar eerder had ik het begrepen. Nu heb ik zoiets, is het de missie van Nintendo om de consument te verwarren.

 • Allereerst wil ik zeggen dat ik het een prachtig apparaat vind met een prachtig design. Het is lekker compact met een mooie kleurencombinatie. Het lijkt me ook een perfecte en goedkope keuze voor mensen die nog een geen Wii hebben en er graag een willen hebben om nog te kunnen genieten van een aantal goede games die voor de Wii zijn verschenen. Maar het is natuurlijk ook een perfecte keuze voor mensen die een Wii gekocht hebben maar kapot is gegaan en nog heel veel Wii spellen hebben liggen en niet de doelgroep voor de Wii U zijn (gezinnen en casual gamers). Deze groep kan dan ook deze nieuwe Wii aanschaffen en hun oude spellen nog blijven spelen. Maar als het ook in Nederland uitkomt zal ik het waarschijnlijk niet kopen omdat ik hetzelfde op de Wii U kan.

 • Het is dat ik de oude wii al jaren heb liggen in de kast , en dat er al een dikke laag stof op zit waar je u tegen zegt . Was echt een miskoop voor mij helaas ;(.  MAar ik vind het wel een geinig ding , sowieso heb ik een zwak voor verkleinde consoles. heb de psone en pstwo slim en de ps3 superslim en de xbox360 slim gekocht voor de heb omdat ik het prachtig vind dat zo'n kleiner beestje net zo veel kan als zijn grote broer, helaas is dat du niet met deze wii , maar heb je een netwerk nodig op de wii dan ??? wist niet eens dat je er mee online kan/kon

 • Ja, om updates te downloaden, praktisch alle kanalen werken over internet, zonder wifi kan je daar dus niks mee.
  Daarnaast heb je toch dat handjevol Wii games (Mario Kart als enige échte noemenswaardige) die je gewoon online moet kunnen spelen.

 • Stom!  Het apparaat is lelijk, eigenlijk niks goedkoper dan de gewone Wii (waar je wel een game bij krijgt) maar mist naast gamecube mogelijkheden ook wifi, wat ook op de Wii vrij cruciaal is.
  De naam Wii Mini vind ik raar, aangezien de normale Wii al verdomde klein is.
  Sowieso lijkt het me hoogst onverstandig om een console revisie tegelijk te releasen met een nieuwe console.

 • Geen nut dat deze wordt uitgebracht..

 • 100 euro gaat hij kosten..
  dat lijkt me ook een goede prijs..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren