1. Wii Mini voorlopig exclusief voor Canada

Wii Mini voorlopig exclusief voor Canada

De onlangs door Nintendo bevestigde Wii Mini wordt aanvankelijk exclusief in Canada uitgebracht. Dit meldt Nintendo via een officiële aankondiging van de kleinere en goedkopere Wii.

De uitgever spreekt daarbij over exclusiviteit "gedurende het feestdagenseizoen", wat mogelijk betekent dat de Wii Mini in 2013 ook in andere regio's wordt uitgebracht. Het lijkt namelijk onwaarschijnlijk dat Nintendo met een redesign komt om dit vervolgens exclusief voor Canada te houden.

De Wii Mini is een kleinere variant van de Wii die voor 99,99 dollar in de winkels komt te liggen. Het apparaat kan enkel Wii-titels afspelen (en dus geen GameCube-games) en heeft geen internetaansluiting of Wi-Fi-functionaliteit. Daarmee lijkt het spellenaanbod zich te beperken tot de titels die in de winkelschappen liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk voor de mensen die geen Wii hebben en alsnog willen genieten van een aantal goede games die voor de Wii zijn verschenen.

 • Mooi! Breng em maar hier pas uit als Nintendo minder gierig is en er een Wifi mogelijkheid instopt..  Nintendo doet altijd van die rare concessies op hun hardware… Geen 2e stick op de 3DS, (waarschijnlijk) een zwakkere CPU in de Wii U en dan nu in de Wii Mini geen WiFi.. Echt serieus?! Zelfs de Yarvik tablet van 40 E die mijn neefje heeft kan draadloos op het internet…

 • De nieuwe PSP heeft ook geen WiFi en is ook een redesign van een last-gen systeem omdat de nieuwe generatie uitgekomen was. De oude Xbox 360 had zelfs niet eens WiFi, die heeft het ook pas sinds vorig jaar. Dit is hetzelfde. En online spelen kan vast wel via de kabel met de Wii LAN adapter.

 • Dat laatste denk ik eigenlijk niet, in het persbericht wordt er op gehamerd dat het bedoeld is om Wii games mee te spelen, zonder online functionaliteiten. Hij is dusdanig verkleind dat het me ook niet zou verbazen als het SD card slot en de USB poorten eruit zijn gehaald. (niet online betekent ook geen VC en WiiWare, dus SD is ook overbodig). En dan houd je een klein (en in mijn ogen mooi) apparaatje over met enkel een power knop, open/dicht knop en ergens een kleine sync knop.

 • Er zullen vast wel USB poorten op zitten. Hoe moet je anders bijvoorbeeld zing spellen spelen?

 • Dat de oude 360 geen wifi had was ook debiel. Daarentegen had ie wel een ethernet port dus op internet kan je wel!  Op de Wii Mini is heel het internet eruit gehaald, en dat terwijl er genoeg apps ervoor zijn en natuurlijk de virtual console.. Mooi is ie trouwens wel

 • Ik weet niet of er USB-poorten in deze Wii zitten. Als dat wel het geval is kan je waarschijnlijk toch wel een Wii Lan Adapter gebruiken?

 • Ik vind hem wel mooi. Prachtig design. Mooiste current-gen console tot nu toe. Als het hier ook uitkomt zal ik het waarschijnlijk niet kopen omdat ik hetzelfde op de Wii U kan, maar nogmaals een prachtig ding! :)

 • Houden daar

 • Kzou net zeggen, laten ze hem daar maar lekker exclusief houden:P

 • Ach ik zoek nog steeds de aussie only pal versie van de nes top-loader

 • omdat ze in canada nog steeds geen internet aansluiting hebben :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren