1. 'Elke GTA-game verkoopt meer dan het vorige deel'

'Elke GTA-game verkoopt meer dan het vorige deel'

Elk nieuw deel in de Grand Theft Auto-reeks verkoopt beter dan het vorige deel. Dat onthult CEO Strauss Zelnick van uitgever Take-Two Interactive in een interview met Gamespot.

Er zijn inmiddels 125 miljoen exemplaren van games uit de GTA-reeks verscheept. Zelnick gelooft dat de populariteit van GTA te maken heeft met het feit dat er niet elk jaar een nieuw deel in de serie verschijnt. "Wil je een franchise permanent maken, dan loop je in onze optiek het risico dat consumenten de serie uiteindelijk beu raken."

Als voorbeeld draagt hij de Call of Duty-reeks aan, waarbij volgens hem Black Ops 2 niet zoveel verkocht heeft als het vorige deel, Modern Warfare 3. "Zo is het bij ons nooit gegaan. (Nieuwe delen in de GTA-reeks) doen het telkens beter. Het is moeilijk om een franchise populair te houden als je het jaarlijks uitbrengt, behalve met sportgames."

In september 2011 waren er nog 114 miljoen exemplaren van games uit de GTA-reeks verscheept, terwijl daarna enkel GTA 3 voor Android en iOS is verschenen als nieuwe GTA-release. Volgens Zelnick bevestigen de nieuwe cijfers dat de vraag naar Grand Theft Auto-games nog steeds groot is. GTA 4 is inmiddels meer dan 25 miljoen keer verscheept. Het vijfde deel in de reeks verschijnt in de lente van volgend jaar op PlayStation 3 en Xbox 360.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • HYPE HYPE HYPE… beetje logisch dan. De oudere sleuren de jongere generatie er telkens in mee. GTA is altijd leuk voor een dag of 3 en dan ben ik het altijd zo beu als koude pap! GTA 4 nog steeds niet uitgespeeld en zal dat waarschijnlijk niet snel doen.

 • 'Hype' bij GTA:V roepen is anders ook een hype.  Als het spel uit is dan zal iedereen, vriend en vijand, huilen van geluk over zulks een briljante game.

 • Leuke games hoor, daar niet van, maar briljant? Zeker niet. Het zijn altijd maar een samenhangsel van middelmatige gameplay aspecten dat bij mekaar hangt. Het schieten is matig, auto rijden is matig en de melee combat is matig. De stad is overigens wel goed gemaakt, dat dan weer wel.

 • Dan weet ik noiet hoe jij speelt maar er is niks mis met GTA games… GTA en matig gaan absoluut niet samen… De game is gewoon brutal perfect klaar!

 • Nou als jij je vorige delen eindeloos gaat remaken, dan gaat deze stelling niet op nee. GTA III speel ik tegenwoordig ook op mijn Grill George Foreman. <— godver wat een originele grap ;)

 • Beter dat ze niet elk jaar komen met een nieuw deel :)

 • Ze hebben wel gelijk, Saints Row The Third is ook veelste snel uitgebracht na SR2 en die stelde mij een beetje teleur

 • Vergelijk GTA asjeblieft niet meer met Cod Strauss Zelnick, hypen is ook een kunst blijkbaar dan..

 • Nja, t ligt misschien ook gewoon aan het aantal delen. Van GTA zijn er straks pas 5 in totaal uitgekomen. Pas als er van GTA meer delen zijn uitgekomen dan CoD kun je er iets zinnigs over zeggen.

 • 7 + allerlei verschillende versies op handhelds. Leer tellen.

 • Natuurlijk, alleen heeft Rockstar elke keer weer dezelfde steden. Is ook niet het meest origineel. Dan nog de remakes erbij natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, ze doen het goed en speel elke GTA-game totdat ik in slaap val.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren