1. De Wii U - Halen jullie 'm?

De Wii U - Halen jullie 'm?

Vrijdag is de Wii U ook in Europa beschikbaar. Binnen de redactie heerste al verdeeldheid. Sommige redacteuren hebben al veilig een pre-order klaarstaan bij de lokale gameboer, anderen willen ‘m wel maar zijn vergeten te pre-orderen en met name Kevin kan dat hele apparaat gestolen worden. Onder de bezoekers is de verdeeldheid er niet minder om. In de reacties troffen we voorstanders van de Wii U aan die zelfs vrij hebben genomen om de nieuwe console op te halen, maar ook mensen die helemaal niets in de nieuwe Nintendo zien of eerst de plannen van Microsoft en Sony afwachten.

Toe aan iets nieuws

Jalf gaat de Wii U in ieder geval halen, want hij is “echt toe aan een nieuw systeem onder de TV”. MetaMichiel deelt die mening; hij probeert zelfs zijn “Xbox 360 en games te verkopen voor een leuke prijs”. Toch vreest hij dat ‘ie niet genoeg geld voor zijn 360 vangt en de aankoop dus even moet uitstellen. Franske69 zal zijn aankoop ook moeten uitstellen. Want hoewel zijn Wii U al heel lang gereserveerd staat, vist hij voorlopig achter het net. “Ben nummer 6 op de lijst en er komen maar 5 Nintylandbundels binnen bij Game Mania Landgraaf. Moet dus wachten op de tweede levering en god weet wanneer die plaats gaat vinden...,” aldus de bedroefde Franske69. We hopen voor je dat je bij een andere winkel nog een exemplaar aantreft!

Twijfel over de games en de prijs

Gunman126 haalt een Premium Pack met Nintendo Land en hoopt deze donderdag al op te kunnen halen, maar stelt dat het “qua games misschien matig is”. Toch heeft hij er vertrouwen in dat dat “vanzelf wel komt”. Yjahmesio denkt er net zo over. “Ik weet dat de goede games eraan komen,” meent Yjahmesio, die een flink pakket aanschaft komende vrijdag. “Ik heb het ZombiU-pakket gepre-orderd met Assassin’s Creed III, Black Ops II en FIFA 13. Ik heb die games expres niet gekocht voor de PS360.” Sega (niet te verwarren met de uitgever met dezelfde naam) wacht nog even een breder game-aanbod af: “Er komen gewoon tot zover te weinig games uit die mij overtuigen deze console te halen.” Sega vindt in Ryjuu een gelijkgestemde, want ook hij wacht af tot de AAA-titels van Nintendo uit zijn. Bovendien hoopt hij dat de console tegen die tijd de helft kost. Ook MasterAap geeft aan te wachten op een price drop. Crynn hoopt waarschijnlijk eveneens op een afprijzing, want hij zit te krap bij kas.

Het pretpakket van Yjamesio

Concurrentie afwachten

Genoeg bezoekers wachten niet alleen op wat voor games Nintendo uitbrengt, maar ook op wat de concurrentie doen. De eerste geruchten rondom de PlayStation 4 en Xbox 720 zwerven wel rond op het internet, maar in afwachting van concrete aankondigingen kijkt een aantal van jullie nog de kat uit de boom. Chemist haalt de Wii U bijvoorbeeld niet: “Ik wacht mooi even af wat Sony en Microsoft doen met hun next gen console.” The noob geeft zelfs nu al aan simpelweg te wachten “op de nieuwe Xbox 720/3.” Ook Larsius86 “wacht eerst af waar Microsoft en Sony mee komen” voordat hij een keuze gaat maken. Snake NL verwacht tot slot dat “we de volgende stap pas meemaken met de PS4 en de volgende Xbox.”

Velen wachten de ‘Xbox 720’ af. Dit is ‘m volgens Xbox World...

Achterhaald en casual

CerandoX haalt ook geen Wii U, hoewel hij aangenaam verrast is door het apparaat. CerandoX verwacht dat de ondersteuning van derde partijen uitblijft en we vooral casual games op de Wii U mogen verwachten, net als bij de Wii het geval was. Wollie uit bovendien stevige kritiek op de strategie van Nintendo en noemt de Wii U een “console voor de non gamer”. Wollie heeft vooral wat aan te merken op de vele besturingsvormen (“Balance board, je extra nunchaka’s, blokjes voor een betere weergave van bewegen...”) en meent dat de Wii U al in 2006 uit had moeten komen.

Lachende derde

Uiteenlopende meningen dus, maar dat maakt ZeonMatrix allemaal niets uit. ZeonMatrix is juist blij dat veel mensen kritisch zijn over Nintendo’s nieuwe console. “ Toch erg fijn dat er nogal wat mensen geen Wii U willen, dan maak ik gelukkig nog kans om hem aanstaande vrijdag ergens te kopen ;-).”

Dit is slechts een kleine greep uit de vele reacties die wij van jullie kregen. Alle reacties en de meningen binnen de redactie zijn hier na te lezen. Als je net als Wollie gek wordt van alle accessoires maar tóch een Wii U wilt kopen, check dan onze koopgids om een gedegen boodschappenlijst samen te stellen. En voor mensen zoals Franske69 en ZeonMatrix die nog alles behalve zeker van hun Wii U zijn, hebben we in dit artikel uitgezocht waar je mogelijk nog een Wii U kunt scoren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Nee.

 • Nee.

 • Nee.

 • Nee.

 • Nee.

 • Grappig, totaal ongefundeerde 'nee' word geniced. Alleen die Ldawg word minder gewaardeerd, terwijl hij exact hetzelfde post… :')

 • en terecht ;)  Maar een voorlopige nee ik wil namelijk wel weer ssb spelen en sinds PS Battle niet is wat ik ervan gehoopt had kijk ik de wii u een poosje aan.

 • Nee.  Het kan me serieus geen fuck boeien, GameCube was leuk, misschien omdat ik toen de leeftijd had voor Nintendo, maar nee, nu niet meer.

 • Leeftijd had voor Nintendo? Wat een onzin, je bent nooit te oud voor Nintendo.. Ik ben bijna 22 en speel nog altijd Nintendo.

 • Wacht maar tot je 23 bent.

 • Nee.

 • Nee.

 • Dit lijkt me toch echt duidelijk gezien de bovenstaande reacties. xD

 • Nee.

 • Nope, als ie een keer rond de 200-250 euro is(de 32gb versie) dan misschien.

 • Ja!
  En wat zal ik weer gaan genieten.  Insidegamer anti nintendo.

 • Insidegamer heeft smaak.

 • Smaken schijnen te verschillen ;)

 • Ooit.

 • Joa

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren