1. Speciale overeenkomst Zynga en Facebook ten einde

Speciale overeenkomst Zynga en Facebook ten einde

Game-ontwikkelaar Zynga heeft niet langer een speciale overeenkomst met Facebook die beide bedrijven meer moest opleveren. Zynga wordt nu door Facebook gezien als elke andere ontwikkelaar.

De details van de twee jaar oude overeenkomst waren niet niet bekend, maar naar verwachting hoefde Zynga een kleiner deel van zijn omzet af te dragen aan Facebook dan andere ontwikkelaars. In ruil daarvoor verwerkte Zynga het betalingssysteem en advertentienetwerk van Facebook in zijn games, ook als die niet op Facebook werden gespeeld.

Kort na de beëindiging van de overeenkomst zijn de aandelenprijzen van Zynga met twaalf procent gedaald.

De oude deal bevatte ook een clausule die Facebook ervan weerhield eigen games te maken, al heeft de social media-gigant al tegenover Reuters bevestigd niet van plan te zijn eigen games te gaan ontwikkelen.

FarmVille

De deal werd gesloten in een tijd dat Zynga verantwoordelijk was voor zo'n twaalf procent van Facebooks inkomsten. Dat kwam met name door het succes van FarmVille. Die tijden zijn voorbij, Zynga heeft tegenwoordig maken met teleurstellende resultaten en vele ontslagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zynga is ook gewoon kut.

  • Opdoeken die hap

  • Please, minder Facebook game troep zooi bende.

  • please Zynga, let britney alone, euh ik bedoel let gamers alone

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren