1. Borderlands 2 - jullie reacties

Borderlands 2 - jullie reacties

Borderlands 2 werd door Kevin in zijn Borderlands 2 review de beste coöpgame van 2012 genoemd. Dat is nogal een uitspraak en daarom kon het volgens ons geen kwaad om te checken of jullie het wel eens zijn met dit soort positieve uitspraken. De Borderlands 2-fans onder de bezoekers hebben massaal gereageerd op onze vraag wat zij van Borderlands 2 vinden. Lees hieronder de uitkomst!

Coöp

Eigenlijk is iedereen het er wel over eens: Borderlands 2 is op zijn best wanneer je de game met anderen speelt. Volgens Glennieboy hoeft dit niet eens met bekenden te zijn: “Ik speel de game voornamelijk met random mensen, wat het wel leuk maakt aangezien iedereen een andere speelstijl / skillbuild heeft.” Kubuskwal speelt het spel met zijn/haar vriend en weet in Borderlands 2-taal uit te drukken waarom de coöp zo gaaf is. “Samen zijn we, zoals Claptrap het heel mooi verwoordde, bonafide badasses!”

Eye had zelfs iets te melden waar wij op de redactievloer ontzettend blij van werden. “Superplus is voor mij ook dat m’n vader dit een geweldig spel vindt en alles redelijk vlot kan volgen (arme man is ook al 56 haha), want wat is er nou leuker dan samen met je pa de wereld te redden :-D.” Johan’Derksen heeft in het in zijn eentje spelen van Borderlands 2, net zoveel lol als in het met 3 of 4 man spelen van de game.

In je uppie

En dat brengt ons bij de vraag: hoe is het om Borderlands 2 in je uppie te spelen? That Mr Awesome heeft een duidelijke mening over het in je eentje spelen van de game: “(..) dat het in je eentje ook al tof is. Ik ben begonnen met Borderlands 2 als singleplayergame en dat is totaal niet erg. Als Gunzerker knal ik alles en iedereen kapot en wil je maar door blijven gaan.” Mdog93 is het niet met hem eens. “Ik vind het niet leuk om het in mijn eentje te spelen. Tenminste, het is wel leuk, maar als je met een vriend speelt en een beetje gaat klooien, is het vele malen leuker! Dat doe ik dan ook eigenijk vooral, chips en bier erbij en gaan!”

Dat de game (ook) uitdagend is in je eentje weet Ridley als geen ander: “Met mijn Siren ga ik door in de True Vaulthunter Mode, wat echt een uitdaging is”. Toch kan dat JordanMaster weinig schelen, want zoals hij zelf zegt: “(..) als je even niet coöp kunt spelen, dan is er niet veel aan. (..) Het is absoluut geen singleplayer game.” Duidelijke taal, JordanMaster.

Speelduur

Over één ding is eigenlijk iedereen het wel eens en dat is dat de speelduur van Borderlands 2 immens is. Kubuskwal verklaart al veertig uur te hebben doorgebracht op Pandora, terwijl het einde nog lang niet in zicht is. Eye heeft zelfs “(..) al een paar honderd uur (in de game) zitten, dat red ik normaal nooit met een game”. En Ridley? Die kan nog niet stoppen met spelen. “De game is ondertussen al twee maanden oud en ik speel nog steeds bijna niks anders”.

saigon0 heeft de game nog niet uitgespeeld en er volgens Steam al 60 uur in zitten, eenzelfde aantal uren als HankieJR nodig had om de game één keer met de Assassin uit te spelen. Ook hij is nog niet klaar met de game en kijkt uit naar de DLC, die de hoeveelheid content nog groter maakt. Het aantal reacties van mensen die verklaren “al heel wat uurtjes in de game te hebben gestopt” is bovendien niet op één hand te tellen!

GOTY?

Enkele van jullie zijn niet zo onder de indruk van Borderlands 2. Zo zegt Maxxie123 over Borderlands 2: “zeker een leuke game (..) maar een goede game zou ik het niet noemen”. Frolos zegt zelfs: ‘’Borderlands 2 was niet wat ik er van verwacht had. (De game) heeft niet de content zoals ik gehoopt had.” Toch zijn de meesten van jullie veel enthousiaster over de game en beweren een aantal zelfs dat dit zomaar eens hun Game Of The Year zou kunnen worden.

the_dan is bijvoorbeeld heel duidelijk wanneer hij reageert met “GOTY 2012 for me…..” en gezien de “Amen”-reactie van kluut staat hij hierin niet alleen. De uitgebreid beargumenteerde reactie van Ridley eindigt ook met de opmerking dat “het een serieuze contender voor GotY 2012 voor mij is”. Tot slot blijkt dat Assassin’s Creed-fan Johan’Derksen (daar word je niet blij van – gijpie) verwacht had dat AC 3 met 2 vingers in de neus GOTY 2012 zou worden. Toch bleek dit anders te verlopen dan verwacht. “Voor mij is (Borderlands 2) de game van het jaar. Sorry Connor.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Ik vind dat Max Payne 3 of The Walking Dead GOTY moet worden :) Ik vind Borderlands 2 ook niet zo heel denderend

 • Borderlands 2 GOTY? Nee, dat geloof ik zeker niet… We hebben ook nog GW2, Hitman Absolution, Farcry 3, Assassin's creed III, Call Of Duty Black Ops II, XCOM: Enemy Unknown.  En toch wil ik in het bijzonder even The Walking Dead opnoemen. Die toch wel een hele diepe indruk bij mij heeft achtergelaten. Voor het eerst had ik bij een game dat ik een traantje over de wang voelde rollen. Heel erg bijzonder..  Helaas kan er maar eentje GOTY worden en stiekem hoop ik toch echt dat dat The Walking dead wordt, maar als een andere game dat wordt dan heb ik daar ook vrede mee.

 • Halo 4? =)

 • Black ops 2? Gewoon niet.

 • XCOM, Farcry3 , AC3 zijn serieuze kandidaten, GW2 is allesbehalve slecht, maar heeft niet definitief het mmo-genre verandert, maar slechts een frisse kijk op een genre op zoek naar vernieuwing geboden.  BO2, ook allesbehalve slecht, maar absoluut GEEN GOTY, BO2 als game of the year bombarderen geeft een heel erg fout signaal naar ontwikkelaars, en zou een ramp betekenen voor de industrie. COD heeft een gigantische aanhang, die graag betalen voor een solide concept en meer van hetzelfde, en is gewoon een goede game. Maar wel een game die na een aantal jaar van stagnatie zijn plaats moet kennen in de subtop.  Hitman Absolution kan ik weinig over zeggen. Heb wat filmpjes en playthroughs gezien, maar ik word nog niet echt enthousiast om hem daadwerkelijk in huis te halen.  Halo 4, tja, een beetje hetzelfde verhaal als BO2. Wat Halo 4 doet, doet het exceptioneel goed. Maar in essentie, is het niet meer dan het perfectioneren van bestaande elementen.  Borderlands 1 gooide het genre een nieuwe kant op, zonder zichzelf serieus te nemen, 2 gaat over de top met zijn absurditeit, humor, en oog voor detail, dat alles in een prachtige wereld.  GOTY kandidaten voor mij:  XCOM: Enemy Unknown
  Borderlands 2
  Assassin's Creed 3
  Farcry 3  Welke het wordt? geen idee, maar ze zouden allemaal prima kandidaten zijn. XCOM zou ik prachtig vinden. Maar Turn-based strategy als GOTY? in een veld met deze grote titels? ik ben bang dat XCOM kansloos is, en dat is onterecht!  Trouwens, ondanks het einde, misschien Mass Effect 3? op tien minuten na een briljante game!

 • Halo 4

 • far cry 3 of ac 3 hoop ik

 • Ik vind, zeker als je naar de pc versie kijk, dat Far Cry 3 de duidelijke winnaar is.

 • Far cry 3 GOTY denk. vetste spel van het jaar, Halo 4 en Black Ops 2 waren niet zo revolutionair in vergelijk met hun voorganger deze wel.

 • het enige GOTY waardige materiaal is van 2012 denk ik de Dark Souls prepare to die edition maarja,
  verder spec ops misschien?  borderlands 2 zowieso niet in ieder geval.

 • Wat moet jij een verschikkelijk leven hebben.

 • X-Com of BL2 in mijn optiek. Persoonlijk ga ik voor X-Com <3

 • Eensch. Dat zijn denk ik wel de games waar ik de meeste tijd in heb gestoken dit jaar. Maar ik moet nog beginnen aan Far Cry 3.

 • Ik ben gewoon een "haar" hoor :p. Ik was zelfs op jullie kantoor om 'em te spelen! ;)

 • Ja die andere kwal was er niet om het te checken dus speelde ik maar gewoon op safe! ;-)

 • Hitman of X-Com  FC3 valt tegen imo, BL2 maakt dezelfde fouten als de eerste, BO2 sowieso niet.

 • Saai

 • Helaal vereten te reageren, maar alsnog een quote van het forum van mij:  "Ik zit nu al op 97 uur. :P Hiervan was ongeveer 75 uur main-game, 5 uur TVHM, 15 uur eerste DLC en nu net begonnen met de tweede DLC uurtje of 2/3 in gestoken.  Heb eerste deel alleen bij een vriend gespeeld en wist in beginsel niet of Borderlands wel mijn game was, maar deze game kun je gewoon niet slecht vinden. Zo heerlijk over de top allemaal."

 • Dankje voor de vermeldingen Wessel!

 • Dankje voor de vermeldingen Wessel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren