1. Mobile Games Update Week 48

Mobile Games Update Week 48

Dames en heren, we hebben naar jullie kritiek geluisterd. In eerste instantie wilden we naast de iOS update een wekelijkse Google Play update uitbrengen, maar hebben uiteindelijk besloten om de rubriek te hernoemen naar de Mobile Games Update en ook aandacht te geven aan de Google Play games en apps.

Nieuws

Angry Birds Star Wars krijgt nieuwe Hoth-levels

Voor Angry Birds Star Wars zijn er 20 nieuwe levels verschenen die zich op de besneeuwde planeet Hoth afspelen; ook is het mogelijk om met de roze Prinses Leia vogel te spelen. In de Hoth-levels krijg je te maken met ijs-levels en de 20 meter hoge AT-AT’s. De Prinses Leia vogel heeft een speciale kracht waarmee stukjes van constructies verzwakt. Daarnaast heeft Rovio bekend gemaakt dat er nog meer ‘epische’ levels op komst zijn. Wellicht dat we binnenkort oog-in-oog komen te staan met Boba Fett op de gasplaneet Bespin.

App Store Link: Angry Birds Star Wars (€0,89, universeel)

App Store Link: Angry Birds Star Wars HD (€2,69, iPad)

Play Store Link:

Angry Birds Star Wars (gratis)

Luister naar je favoriete GTA radiozender in GTA Radio

Iedereen die weer eens wilt genieten van een van de radiozenders uit een Grand Theft Auto-game kan dat nu doen in de GTA Radio app. De Android app bevat bijna elke radiozender uit GTA III, GTA Vice City, GTA Liberty City Stories, GTA Vice City Stories, GTA San Andreas en GTA IV. Er ontbreken nog enkele zenders, maar de ontwikkelaar heeft al aangegeven dit in toekomstige updates te verwerken.

Play Store Link: GTA Radio (gratis)

Augmented reality-app van Minecraft gelanceerd

De studio 13th Lab heeft de Minecraft Reality-app uitgebracht. Hiermee kunnen spelers hun omgeving bekijken en hier via augmented reality vervolgens Minecraft-creaties in plaatsen.

Minecraft-creaties kunnen na plaatsing in de omgeving naar gelieve vergroot en verkleind worden. Via GPS-technologie kunnen gebruikers hun geplaatste Minecraft-objecten op de kaart plaatsen, zodat andere app-gebruikers ze kunnen vinden. Er zitten ook een aantal Minecraft-modellen in de app om mee te beginnen. De app is samen met Minecraft-ontwikkelaar Mojang ontwikkeld en is via iTunes te downloaden voor 1,79 euro. De iPhone 4 en iPod Touch 4G en eerdere versies werken niet met de app.Op moment van schrijven is er nog geen versie voor Google Play.

App Store Link: Minecraft Reality (€1,79, universeel)

Nieuwe Grand Theft Auto: Vice City trailer

Volgende week, 6 december, verschijnt Grand Theft Auto: Vice City 10th Anniversary Edition voor iOS. Rockstar heeft daarom voor de release nog een nieuwe trailer van de game uitgebracht.

Releases

Battlefriends at Sea

In een klassiek potje Zeeslag neem je het in Battlefriends at Sea op tegen je vrienden. Via Facebook zoek en speel je met je vrienden en kies je zelf of je af en toe een beurt speelt of in een keer een volledig zeegevecht.

App Store Link: Battlefriends at Sea (gratis, universeel)

Play Store Link:

Battlefriends at Sea (gratis)

The Bowling Dead

Deze zombiegame is afkomstig van de ontwikkelaar van onder andere Resident Evil: Operation Raccoon City (PS3, 360, PC). Zoals de naam doet vermoeden neem je het op tegen een wereld die is overlopen door zombies; die je moet bestrijden met bowling ballen. Om de golven aan zombies te overleven zijn je bowling ballen uit te rusten met wapens, waaronder bijvoorbeeld de oude vertrouwde kettingzaag. Naast de hordes zombies neem je het ook op tegen enkele zombie-eindbazen. Deze komen in de vorm van zombie-cheerleaders, zombie-clowns en exploderende zombies.

App Store Link: The Bowling Dead (gratis, universeel)

Cave Diver

Op een zoektocht naar kostbare parels moet je in Cave Diver door een onderwater doolhof en diepzeegrotten duiken. Tijdens je zoektocht krijg je te maken met gevaarlijke diepzeewezens en mijnenvelden. Door speed boosts zijn deze te ontwijken. Let echter wel op dat je genoeg zuurstof hebt en niet verdrinkt. In elk level zijn er drie kostbare parels te vinden.

App Store Link: Cave Diver (€0,89, universeel)

Play Store Link: Cave Diver (€0,85)

Crazytarium

Een gestoorde gek (laten we zeggen Wessel) is vergeten zijn dagelijkse portie pillen in te nemen. In de puzzelgame Crazytarium help je deze gek zijn pillen te vinden in 72 uitdagende levels.

App Store Link: Crazytarium (€0,89, universeel)

FLASHOUT 3D

In deze futuristische race-game, die sterk doet denken aan WipeOut, strijd je om de plek als beste racer van het universum. De game bevat een interactieve equalizer die de in-game muziek analyseert en vervolgens bepaalt welke visuele effecten er op het scherm verschijnen. In de Career-modus upgrade je je schip en race je in de toekomstvarianten van New York, Beijing, Berlijn en andere wereldsteden. Bovendien bevat de game Apple TV en TV Out ondersteuning, waardoor je de game op je televisiescherm kan spelen. FLASHOUT 3D is ook aankondigd voor Android, deze versie moet later dit jaar verschijnen.

App Store Link: Flashout 3D (€1,79, universeel)

Freeze!

In de zwart-wit wereld van Freeze! bestuur je een oog zonder naam. Gevangen genomen op een planeet moet je proberen te ontsnappen. Door de wereld te draaien en tijdelijk de bevriezen ga je de strijd aan met de puzzels. Natuurlijk onder het genot van de ‘wereldberoemde’ Zwitserse trance DJ Karl Lukas.

App Store Link: Freeze! (gratis, universeel)

Play Store Link: Freeze! (gratis)

Jet Set Radio

Jet Set Radio was in 2000 één van de toonaangevende games voor Sega’s Dreamcast en heeft nu ook zijn weg gevonden naar de iPhone en iPad. Op in-line skates ga je in Tokio de strijd aan met rivaliserende gangs. Deze strijd voer je door de muren, reclameborden en zelfs leden van de andere gangs onder of over te spuiten met je eigen graffiti. Dit doe je in een kleurrijke wereld met op de achtergrond funky beats uit het origineel. Van de 30 tracks bevat de iOS-versie er 29. Voor deze gesneuvelde track zijn er wel enkele nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Je kunt foto’s die je met je iPhone of iPad maakt als graffiti spuiten, wat je simpel doet door over het scherm te swipen.

App Store Link: Jet Set Radio (€4,49, universeel)

Play Store Link:

Jet Set Radio (€4,49)

Sky Gamblers: Storm Raiders

In Sky Gamblers: Storm Raiders speel je een gevechtspiloot gedurende de Tweede Wereldoorlog. Herin neem je deel aan dogfights, bescherm je steden en vloten, bombardeer je steden en vlieg je door smalle tunnels. Bekende locaties uit de Tweede Wereldoorlog dienen als toneel voor dit schietfestijn. Zo vlieg boven Pearl Harbor, de kust van Dover, Midway, Duitsland en Frankrijk.

App Store Link: Sky Gamblers: Storm Raiders (€4,49, universeel)

Street Fighter X Tekken Gauntlet

In navolging van Street Fighter X Tekken - Mobile heeft Capcom een gratis versie uitgebracht: Street Fighter X Tekken Gauntlet. In deze versie heb je de keuze uit Ryu (Street Fighter) of Kazuya (Tekken) en neem je het op tegen een oneindig aantal vijanden in één-op-één-gevechten. Als je verliest of de tijd voorbij is begin je opnieuw. Dit is te vermijden door challenges te voltooien, deze worden tijdens het gevecht op het scherm getoond. Het aantal vijanden dat je verslaat bepaalt je score.

App Store Link: Street Fighter X Tekken Gauntlet (gratis, universeel)

Team Awesome

In Team Awesome stort er een meteoriet neer op de Aarde waardoor alles en iedereen in een klap AWESOME is geworden. In deze side-scrolling game neem je het met vier helden op tegen gigantische spinnen en gekke tandartsen. Daarnaast bevat de game hoverboards, break dancing, pizza’s, ufo’s, katten en nog veel meer gekkigheid.

App Store Link: Team Awesome (€0,89, universeel)

Play Store Link: Team Awesome (€0,80)

Tower & Dungeons

In een fantasiewereld bouw je in Towers & Dungeons een gigantische toren tot in de wolken of je kiest ervoor de grond in te gaan en een magische kerker te bouwen. Gedurende je avontuur ontdek je de wereld van het kleine groene draakje Eugene en ga je op ontdekkingstocht. Zo schijnt er diep in de grond een legendarische draak te wonen.

App Store Link: Tower & Dungeons (gratis, universeel)

Vectrex

Vectrex laat je de originele games van de Vectrex-console spelen. Deze retrogames uit het begin van de jaren ’80 zijn te spelen via de emulator: Armor Attack; Bedlam; Bezerk Blitz; Cosmic Chasm; Fortress of Narzod; Heads Up; Hyperchase; Pole Position; Rip Off; Scramble; Solar Quest; Spike; Star Castle; Starhawk; Star Shiphip en WebWars. Daarnaast komen er binnenkort meer games en zijn er enkele indie-games te spelen.

App Store Link: Vectrex (gratis, universeel)

Vengeance: Woz With A Coz

Vengeance: Woz With A Coz is een side-scrolling game waarin je met acteur Danny Trejo en medeoprichter van Apple Steve Wozniakkan spelen. De vrouw van ‘Woz’wordt ontvoerd dus gaat het duo over tot actie en halen hierbij de stad Fusion City overhoop.

App Store Link: Vengeance: Woz With A Cos (€0,89, universeel)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk nieuwsgierig naar welke mobile games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Niet echt een hele boeiende week. Gewoon lekker achter de console kruipen dus. :)

 • Zoals het hoort :D

 • deze keer ben ik het 100% met je eens!

 • Daar is dan de Play Store, hulde IG! GTA Radio lijkt me wel tof. :)

 • Super dat jullie nu ook Android de ruimte geven. Bedankt!

 • Beste Rockstar, aangezien jullie vice city uitbrengen op mijn verjaardag wil ik enkel zeggen: Doe hem ff cadeau dan ;)  On: Er zitten een paar leuke spellen bij, ff in de gaten houden dus :)

 • Leuk Item!

 • leuk dat de playstore erbij is gekomen, ik zal nu dus voortaan vaker kijken :)

 • Dank je voor de Play Store linkjes! Maakt dit artikel voor mij veel interessanter :)

 • Inderdaad wel netjes dat er eindelijk Playstore linkjes bij staan dan krijgen we niet meer elke keer dat gejank

 • Yes, alles in één update. Bedankt jongens!

 • Vice City lijkt me wel cool, maar heb em ook nog op me ps2 dus..

 • Sky Gamblers: Storm Raiders ziet er wel tof uit
  Die ga ik is proberen

 • Sky Gamblers is heel tof, Bowling Dead ook wel leuk, enige interessante games van deze hele update tbh

 • Sky Gamblers is heel tof, enige interessante game van deze hele update tbh

 • Waarom staat trouwens The Walking Dead: Assault er niet bij?

 • Damn, Rockstar weet wel hoe ze fantastische GTA trailers moeten maken heh? Die Vice City trailer vind ik eigenlijk net zo tof als de GTA V trailer (al kijk ik daar wel meer naar uit).

 • GTA Radio _0_

 • Goed IG dat jullie naar jullie toch naar ons luisteren (android toevoeging) :) MOOI!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren