1. 'Het maakt niet uit als Project Eternity flopt'

'Het maakt niet uit als Project Eternity flopt'

Ontwikkelaar Obsidian Entertainment vindt het geen ramp als Project Eternity niet goed verkoopt, omdat mensen op Kickstarter er al voor gedoneerd hebben. Dat meldt designer en schrijver Chris Avellone in een interview met Gamasutra.

"Het maakt niet uit als het een flop is, al denk ik niet dat het dat wordt", aldus Avellone. "Het fijne aan Kickstarter is dat mensen er al voor betaald hebben. Dus alles wat daarna gebeurt, is geweldig, maar we weten wat ons budget is en technisch gezien houden we ons alleen daar mee bezig: 'We maken een game met deze hoeveelheid geld'". Als er met de verkoop van de game genoeg wordt verdiend om een vervolg te maken, doet de studio dat, maar anders maakt Obsidian mogelijk weer gebruik van Kickstarter.

Project Eternity haalde via Kickstarter 3.986.929 dollar binnen. De RPG moet "de magie van Icewind Dale, Baldur’s Gate en Planescape: Torment" terugbrengen. Project Eternity krijgt een real-time vechtsysteem met een pauzeeroptie, waardoor teamleden zijn te coördineren en aanvallen aan elkaar geschakeld kunnen worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ohh het is toch ons geld niet, als het een schijt game is jammer voor de donateurs ervan.
  Alsof iemand daarna nog 1 cent in deze studie pompt.

 • Dat zegt hij toch helemaal niet :s

 • Inderdaad, dat zegt hij niet. Hij zegt alleen dat hij zich niet druk hoeft te maken om de verkopen, omdat de kosten al gedekt zijn.

 • ik gok ook eerder dat hij bedoelt mocht de game verder niet verkopen niemand zegt dat ze er en slechte game van gaan maken. Sommige goede games verkopen voor geen meter omdat de markt er niet voor is

 • Ja maar om nou te zeggen dat hij op deze manier lekker positief begint…

 • Precies, de toon maakt de muziek. Dit komt wel wat gemakzuchtig over.

 • Dus zeggen dat je blij bent met het geld dat je via kickstarter gehad hebt, dat je daarmee de volledige game kan maken, en hoeveel het daarna verkoopt dat zien we wel is … gemakzuchtig ?!  Mensen op het internet zijn ook expert in alles he, ga jij maar eens een kickstarter project opzetten, het succesvol proberen maken en daarna nog eens een goeie game maken. Zeg me dan dat dat niet veel moeite kost, noem het dan gemakzucht.  Want nu zit jij daar maar achter je PC wat commentaar te geven. DAT is pas gemakzucht ;)

 • U mad bro? Als ik duizenden dollars via kickstarter zou krijgen zou ik niet zeggen dat het niet uitmaakt of de game flopt of niet, omdat er al door anderen voor betaald is. Dat vind ik gemakzuchtig overkomen.

 • Waarom zou ik nu kwaad worden door een comment op het internet lol :P  Hij zegt toch gewoon de waarheid. Verklaar mij eens precies hoe het gemakzuchtig over komt. De manier waarop hij het zegt of … ?

 • Zoals ik al in mijn andere post zei, de toon maakt de muziek. Ik las hieronder dat het misschien een slechte vertaling is, maar zoals het hier staat vind ik het nog steeds gemakzuchtig overkomen, hoe vaak ik het ook lees.

 • In mijn woorden:
  Het boeit niet of ik nou meuk maak of iets goeds, geld heb ik al, dus ik kan er gewoon met de pet naar gooien  Ik heb zelf een soep bedrijf, zou een mooie zijn als ik zeg:
  Ik gooi der een partij zand en klei in, jullie hebben toch al betaald, dus zal mij het een zorg zijn.  Way to go peeps, weer een mooie uitspraak in de wereld van beroemdheid

 • nou jongens rustig aan dat zegt hij allemaal niet, misschien bedoelt hij er wel mee dat hij zo meer vrijheid heeft om de dingen toe te voegen die ze willen toevoegen.
  Terwijl ze, als ze er persee winst mee moesten maken, er dingen veranderd moesten worden om het spel bijvoorbeeld meer aansprekend te maken voor een breeder publiek.  Natuurlijk kan ik het ook fout hebben, maar ik denk niet dat hij bedoelt van "oow we hebben het geld en verder geef ik geen fuck".

 • 1 grote scam dat kickstarter :lol:

 • Idd, winst verdelen over de investeerders lijkt me logisch, maar zo werkt Kickstarter niet. Daarnaast kunnen ze ook met troep komen en het is nog goed.

 • Lol als je zo gaat praten naar buiten toe dan hoef ik de game al niet eens meer ;)

 • Beetje een curieuze uitspraak. Waarom zou je dit als ontwikkelaar zeggen? Dit wekt nou niet bepaald vertrouwen op. Erg apart.

 • Vergeten jullie niet dat het geld ook weer opgaat in deze game en ze straks dus bijna of geen geld meer overhebben.
  Maar idd hij had het wel wat anders mogen verwoorden >_<

 • Goed zo, jongens. Lekker die uitspraak uit zijn verband getrokken.

 • Mensen, luister toch eens:
  Hij bedoeld dat het geen ramp is als de game geen financieel succes wordt, niet dat het hem niets boeit als het spel zuigt.
  Vergeet niet dat dit weer een typische nederlandse vertaling van Game Solutions/IG is.

 • Beetje onduidelijk artikel lijkt mij, als zoveel het verkeerd interpreteren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren