1. Spiritueel vervolg Planescape: Torment krijgt goedkeuring maker

Spiritueel vervolg Planescape: Torment krijgt goedkeuring maker

De lead designer van RPG Planescape: Torment, Chris Avellone, heeft zijn goedkeuring gegeven aan een spiritueel vervolg op het spel. Verder is de merknaam Torment sinds kort in handen van Brian Fargo, die met zijn studio InXile ook aan een vervolg op het klassieke Wasteland werkt.

Met de goedkeuring van Avellone en merknaam in handen van Fargo, is de weg in principe vrij voor een vervolg op Planescape: Torment. Dit zou dan gemaakt worden door Colin McComb, die ook aan het origineel werkte samen met Avellone.

McComb was tot voor kort bezig aan Wasteland 2 als een van de schrijvers, maar heeft zijn werk hiervoor inmiddels afgerond en is dus beschikbaar voor Torment 2. Of een nieuw deel er ook echt komt, is nog niet concreet bevestigd, maar Brian Fargo van InXile zegt wel wat er nog grote verrassingen op de planning staan. Maar voordat hij een aankondiging doet, "moeten eerst andere elementen op zijn plek vallen". Het tweede deel zal hoe dan ook niet gebruik maken van de Planescape-licentie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Voor degenen die dit nieuwsbericht ook nauwelijks begrijpen: een van de originele developers wil een vervolg op Planescape: Torment maken. Het project bevindt zich nu nog in de fase van pre-production. Waarschijnlijk wordt het project via kickstarter gefinancierd. Chris Avellone (van Project Eternity) is niet betrokken bij het project.

  • Jammer dat de developers verspreid zitten over verschillende studios. Hopelijk wordt dit wat, want een game zo goed maken als de eerste is een moeilijke klus.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren