1. Free Radical: 'We hebben geen geld van LucasArts naar Haze gesluisd'

Free Radical: 'We hebben geen geld van LucasArts naar Haze gesluisd'

De oprichter van het voormalige Free Radical, Steve Ellis, weerlegt tegenover GameSpot de aantijging dat de studio geld van LucasArts heeft gebruikt om zijn game Haze af te kunnen maken. Dit werd beweerd door een anonieme, voormalige medewerker van LucasArts.

De werknemer noemt het bovendien onzin dat Star Wars Battlefront 3 al voor 99 procent klaar zou zijn geweest toen het project door LucasArts geannuleerd werd. Volgens hem was het hooguit 75 procent en zou Free Radical het project steeds vooruit geschoven hebben om zo meer geld te kunnen vragen van LucasArts, om dat vervolgens te gebruiken voor het afronden van zijn shooter Haze.

Ellis weerlegt deze aantijgingen door te stellen dat Haze's uitgever Ubisoft zelf extra geld heeft toegezegd, en dat Free Radical het geld van LucasArts dus niet nodig had voor Haze. Ellis vindt het vooral ironisch dat iedere uitgever waarmee de studio gewerkt heeft, ervoor vreesde dat zijn geld gebruikt zou worden voor een spel van een andere partij. Dit terwijl ze andersom wel aan Free Radical verzochten om middelen bedoeld voor andere games, voor die van hen in te zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • En de game Haze was ook een supergame he :S

  • Aardig underated als je mij vraagt. Hij was enorm afgekraakt maar ik vond de co op eigenlijk aardig sterk vooral. Zeker een 7.

  • Alsof Free Radical nog niet genoeg geleden heeft.

  • Ik heb Haze nooit gespeelt, maar toch wel kinderachtig dat er direct zulke beschuldigingen vallen.

  • Direct? Zo te zien zijn ze er al vaker via andere van beschuldgid. Misschien zit er wel een kern van waarheid in.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren