1. Meer dan Games: Heruitgave Dead Space-comics voor Dead Space 3

Meer dan Games: Heruitgave Dead Space-comics voor Dead Space 3

Ter ere van de release van de game Dead Space 3 op 5 februari volgend jaar worden ook twee comics opnieuw uitgegeven. Dat blijkt uit de releaselijst van webwinkel Amazon. Het gaat om de comics Dead Space uit 2008 en Dead Space: Salvage uit 2010. Beiden worden voorzien van extra, nooit eerder vertoond materiaal en verschijnen gelijktijdig met de game.

De comic Dead Space speelt zich af voor de gebeurtenissen uit de eerste game. De gekoloniseerde planeet Aegis VII lijkt uitermate geschikt voor mijnbouw, maar onder het oppervlak ligt iets vreemds en buitenaards op de loer. Een mysterieus artefact, genaamd The Marker, wordt ontdekt en brengt alleen maar ellende. Als het ruimteschip USG Ishimura arriveert om hulp te bieden, probeert beveiliger Bram Neumann de geheimen van The Marker te ontrafelen.

Dead Space: Salvage speelt zich af tussen de eerste en tweede game. Een groep freelance mijnbouwers stuit diep in de ruimte op de verlaten USG Ishimura. De ‘magpies’, zoals ze zichzelf noemen, raken in een ware nachtmerrie verwikkeld als zij de Necromorphs aantreffen. De situatie wordt nog chaotischer als zowel de Aardse regering, als aanhangers van de religie Unitology proberen de Ishimura in handen te krijgen, ieder met zo hun eigen redenen.

Overigens verschijnt een week na deze comics de eerder onthulde, nieuwe comic Dead Space: Liberation. Deze comic is juist een prequel op Dead Space 3.

'Meer dan Games'-nieuws wordt verzorgd door Lars Cornelis, oprichter van de website Meer dan Games. Meer informatie over de boeken, comics en films gebaseerd op games vind je daar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

  • Klinkt wel interessant. Ik houd totaal niet van horror-games, dus Dead Space is ook niets voor mij om te spelen. Zijn de comics ook te begrijpen zonder de games te hebben gespeeld?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren