1. Tomb Raider onderdeel van nieuwe reeks over Lara Crofts oorsprong

Tomb Raider onderdeel van nieuwe reeks over Lara Crofts oorsprong

De nieuwe Tomb Raider-game die in 2013 verschijnt, is het begin van een nieuwe reeks waarin de begindagen van hoofdpersonage Lara Croft worden getoond. Dat meldt Crystal Dynamics' creative director Noah Hughes in een interview met IGN.

"De nieuwe Tomb Raider toont Lara's eerste avontuur, waarin we zien hoe ze van een bange, gestrande overlever in een geharde overlevende verandert, maar de ontwikkeling stopt daar niet", aldus Hughes. "We zijn van plan om die visie door te zetten, in plaats van dat dit een korte blik in haar verleden is. We willen dit avontuur hier starten en het verder doorzetten. Dat wil niet zeggen dat we hier en daar niet een jaar overslaan, maar we zijn hiermee begonnen om continuiteit te hebben en daar op voort te bouwen."

Als het aan de ontwikkelaar ligt, is Tomb Raider dus het begin van een nieuwe serie. "Ik zie dit als een ontstaanserie in plaats van ontstaangame. Aan het einde (van de eerste game) hebben we een complete avonturier, maar ik wil dat er uitgekeken wordt naar de volledige Lara uit de Tomb Raider-reeks, terwijl we iets van de complexiteit en menselijkheid die we in deze game creëeren, behouden blijft."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Meh, ik vond vroeger de oude Tomb Raider games wel tof. Maar ik denk niet dat deze game die sfeer weet te behouden.

 • Maakt niet veel uit. Als het maar een goede sfeer kan neerzetten en die dan weten te behouden. Je moet niet altijd hetzelfde willen in een serie.

 • Het is gewoon net als met de Batman films. De oude, originele films waren prachtig, helemaal in hun eigen neppe stijl.  Maar de trilogie van The Dark Knight pakt een heel ander aspect van het verhaal, een andere sfeer en een andere moraal. Beide zijn goed, in hun eigen soort. Je moet ze niet met elkaar vergelijken.

 • Als Lara in de 'survival' blijft hangen, dan zou het tof zijn.

 • ik ben benieuwd! Crystal Dynamics heeft met de "Legacy of Kain" laten blijken dat ze een volleige serie van begin tot eind spannend kunnen houden (qua verhaal dan, na de eerste Soulreaver vond ik de gameplay minder worden) :D

 • Ik denk dat het heel erg gaaf gaat worden!

 • Heel veel zin in! =)

 • Deel 2 komt op de nextgen consoles dan zeker, hadden ze niet beter deze daar ook op kunnen uitbregen dan? Mischien ook niet, anders is iedereen tomb raider weer vergeten.

 • Tomb Raider vergeet je niet!

 • Eerst maar eens kijken hoe deze game uitvalt, misschien verrast de game me heel erg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren