1. Beste Mobile Game van november

Beste Mobile Game van november

Elke maand blikken we terug op de games die de afgelopen vier weken zijn verschenen voor iOS, Android en Windows Phone. Deze week met een nieuwe The Walking Dead-game, een oude WiiWare-game, een innemende RPG en een dromerige puzzelgame.

Angry Birds Star Wars

De nieuwste Angry Birds heeft op een bedachtzame manier de Star Wars-licentie samengevoegd met Angry Birds. De game volgt het verhaal van de originele Star Wars-trilogie met de vogels als de Rebels en de varkens als de Empire. Door de toevoeging van Jedi-krachten, lightsabers en andere Star Wars-foefjes biedt de game meer uitdaging en actie. Inmiddels zijn er naast de 80 levels, die zich op bekende locaties zoals Tatooine en de Death Star afspelen, alweer enkele nieuwe levels beschikbaar.

(€0,89, iPhone en iPod touch)

(€2,69, iPad)

(gratis)

ARC Squadron

Deze shoot ’em up in de ruimte ziet er prachtig uit en richt zich vooral op het behalen van de hoogste score en het aan elkaar chainen van combo’s. Om de beste score te behalen moet je jouw schip upgraden en uiterst nauwkeurig te werk gaan in 64 uitdagende missies. Hierin word je het leven zuur gemaakt door de kwaadaardig ‘Guardians’. Terwijl deze je bestoken met lasers en raketten moet je ook oppassen voor rondvliegend ruimtepuin en enorme asteroïden.

(€0,89, universeel)

Arcane Legends

Arcane Legends is alweer de vierde ‘Legends’ MMORPG van ontwikkelaar Spacetime. In dit vierde deel dat zich, in tegenstelling tot het laatste deel, in een kleurrijke fantasiewereld afspeelt, bevat een nieuw huisdierensysteem en ondersteund coöp tussen de verschillende systemen (iOS, Android, Chrome). In de MMORPG is er wederom een keuze tussen drie verschillende classes: Warrior, Rogue en Sorcerer. De auto-attack is bovendien verwijderd. Waardoor je dus niet meer zit te wachten tot een gevecht is afgelopen, maar zelf moet aanvallen en combo’s moet maken.

(gratis, universeel)

(gratis)

Curiosity - what’s inside the cube

Curiosity is een vreemde eend in de bijt. De game belooft een beloning en de enige gameplay die hierbij komt kijken is het eindeloos wegklikken van kubussen, om vervolgens nog meer kubussen weg te hakken. Dat je dit niet alleen doet maakt het geheel interessanter, daar er ruimte is voor de nodige creativiteit. Alhoewel de creatieve geesten de mysterieuze kubus inmiddels al verlaten hebben, zijn er nog talloze spelers die proberen achter het geheim te komen.

(gratis, universeel)

(gratis)

Dream of Pixels

Tetris op zijn kop spelen, dat is Dream of Pixels. In deze rustgevende puzzelgame moet je kleurrijke droomwolken laten verdwijnen. Door Tetris-blokjes aan de onderkant van de dalende wolk weg te halen scoor je punten en verwijder je hele rijen in één keer. Dream of Pixels vormt hiermee een geniale en verslavende spelwereld. Naast de droommodus, bevat de game ook een nachtmerrie- en zen-modus. Laatst genoemde laat je vooral genieten van de schitterende muziek.

(€2,69, universeel)

Heads Up! Hot Dogs

Ontwikkelaar Adult Swim staat bekend om haar rare en unieke games; Heads Up! Hot Dogs is hier zeker geen uitzondering op. In deze game regent het namelijk hotdogs en aan jou de taak om deze op te vangen voor ze op de grond vallen. Vervolgens moet je ze ook nog eens balanceren op de hoofden van voorbijgangers. Deze voorbijgangers komen er in alle soorten en maten en zorgt voor heerlijk visuele komedie. Als er iemand met een hotdog op zijn hoofd uit het scherm loopt zorgt dit voor extra punten, laat je vijf hotdogs vallen dan is het game over.

(€0,89, universeel)

Knights of Pen & Paper

In zijn aard is Knights of Pen & Paper een traditionele RPG, inclusief een tafel waaraan de spelers en de Dungeon Master plaatsnemen. Het avontuur waarin je speelt komt dankzij de pixelart prachtig tot leven en is eigenlijk tegelijkertijd een knipoog als een hommage aan de pen en papier-RPG. De game bevat 12 verschillende classes, 17 personages, meer dan 100 quests, 50 monsters en 100 verschillende voorwerpen en uitrusting. Bovendien is door het grote aanbod mogelijkheden de game iedere speelbeurt totaal anders.

(€1,79, universeel)

((€1,53)

Micro Miners

Micro Miners is een opvallende puzzelgame waarin je de controle neemt over een horde aan kleine mijnwerkers. De game is een mix tussen Minecraft, Lemmings en Where’s My Water? en is geïnspireerd op de oude game Miners4K afkomstig van de bedenker van Minecraft. Terwijl het scherm naar beneden beweegt moet je goud, zilver en kool verzamelen. Mis je driemaal een grondstof dan is het game over. Mijnwerkers die je achterlaat verdwijnen bovendien, waardoor je constant moet opletten.

(€1,79, universeel)

Rage of the Gladiator

Twee jaar geleden verscheen Rage of the Gladiator als WiiWare en het spel heeft inmiddels zijn weg gevonden naar iOS. Qua gameplay doet de game denken aan Infinity Blade, een toonaangevende game in het genre. Als de gladiator Gracius neem je het in een arena op tegen de meest uitdagende tegenstanders. Gewapend met een gigantische hamer en een stevig schild moet je de zwaktes van je tegenstanders zien te ontdekken. Deze komen in vele vormen: zo kom je oog in oog te staan met magiërs, draken, minotaurussen en andere mythische wezens.

De Android-versie van Rage of Gladiator is nog niet verschenen, maar moet deze maand nog uitkomen.

(€2,69, universeel)

The Walking Dead: Assault

The Walking Dead: Assault is een squad-based tactische top-down shooter die gebaseerd is op de Walking Dead-comics. Met de overlevenden uit de stripboeken neem je het op tegen de zombies. Elk personage heeft verschillende wapens met elk hun eigen schietradius. Zo heeft Shane een shotgun en Andrea een geweer voor lange afstanden. Waar de The Walking Dead-game van Telltale zich meer richt op het verhaal, is Assault veel meer gericht op actie. Bovendien komt dit alles in een visuele stijl die sterk doet denken aan de comics.

(€1,79, universeel)

[poll 67] [p]Dit zijn alle genomineerden voor de maand november. Wat was jouw favoriete Mobile Game deze maand? Zit jouw favoriete game er niet tussen, laat dat dan in een reactie weten.[/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Knights of pen and paper!

 • mn favoriet staat er niet tussen :(

 • Zeg dan even wat jouw favoriet is…

 • Lastige keus maar toch maar voor dream of pixels gekozen

 • Knights of pen and paper! ^_^

 • ARC voor mij, jammer dat Angry Birds boven aan staat tot nu toe. Uitmelkserie dat het er is.

 • Micro Miners net aangeschaft, ziet er boeiend uit ^^ toch maar even proberen

 • Ik speel de laatste tijd vooral flow. Zeer simpel en verslavend spelletje.

 • Hoezo staat curiosity hiertussen? Die game is toch al over? Dat was toch zo'n sociaal experiment dingetje waar maar 1 iemand dat ding kon openen en er eigenlijk niets in zat?

 • Knights of pen and paper :)

 • Beter die afbeeldingen ipv linkjes naar de stores.

 • ARC Squadron. Pic ziet er het mooiste uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren