1. 'Ontwikkeling Guitar Hero 7 verliep stroef, game geannuleerd'

'Ontwikkeling Guitar Hero 7 verliep stroef, game geannuleerd'

Activision zou Guitar Hero 7 in 2011 geannuleerd hebben, omdat de ontwikkeling van de game stroef verliep. Dat meldt een anonieme bron aan de website Kotaku.

Het spel was volgens de bron tot begin 2011 in ontwikkeling bij Vicarious Visions. De game zou teruggaan naar de roots van de serie en zich puur richten op gitaarspelen. Andere instrumenten, zoals het drumstel en de microfoon, zouden niet gebruikt worden.

De gitaar voor Guitar Hero 7 zou de gebruikelijke knoppen hebben, en daarbovenop een nieuwe knop en zes echte strings in de plaats van de strumbar. Het prototype van deze gitaar bleek echter niet goed te werken. "De strings reageerden niet goed en zaten los, en de gitaren kostten een fortuin om te maken", aldus de bron. "Niemand wist hoe ze de gitaar zo konden maken dat iedereen het kon betalen."

Eén van de nieuwe elementen in de game was dat de zaal waarin de band speelde, reageerde op het verloop van een nummer. Vicarious Vision zou er bovendien voor gekozen hebben om een geheel nieuwe engine te bouwen, in plaats van die van de vorige Guitar Hero-games te gebruiken. Dit bleek volgens de bron te ambitieus voor de ontwikkelaar.

'Slechte muziek'

Daarnaast waren de gekozen nummers ook niet goed genoeg, stelt hij. "De game had alle ergste hits uit de jaren '90. Zonder budget en tijd kon er niet genoeg goede muziek binnengehaald worden en daarom kochten ze goedkope muziek als 'Closing Time' en 'Sex and Candy'. Er zaten nummers in die minstens drie keer eerder in Guitar Hero-games waren gebruikt." Activision Publishing CEO Eric Hirshberg zou vervolgens besloten hebben het project stop te zetten en een deel van het team te ontslaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch jammer. Het lijkt alsof er zowaar besef is ontstaan door hoe het wél moest (ipv met bijvoorbeeld GH6).

 • Dat wellicht; maar als ze zich ineens op een 'realistische gitaar' gaan focussen, hebben ze wel concurrentie met Rocksmith, waar je gewoon een echte gitaar op kan aasluiten.

 • of gewoon er mee stoppen de hype is al wel weer een tijdje voorbij

 • Er is niet echt een juiste manier om het wel te doen. De fad is gewoon voorbij en het nog duurder maken van de gitaar gaat niet helpen. Activision doet er beter aan hiermee gewoon op te houden.

 • Activision vond sleeping dogs/ true crime ook niet goed genoeg…..

 • Ach genre was toch al aan het doodbloeden, Rock Band 3 is hier het pijnlijke bewijs van…

 • Jammer. Heb bijna alle delen nog met plezier gespeeld :) Blij dat Rock Band nog niet dood is.

 • Jammer. Heb bijna alle delen nog met plezier gespeeld :) Blij dat Rock Band nog niet dood is.

 • Ik vind 'Closing Time' van Semisonic eigenlijk best wel een relaxed nummer. Voor de rest vind ik het niet echt erg gezien ik toch nog wel eindeloos bezig ben om Rocksmith te masteren.

 • Vond Guitar Hero toch nooit echt leuk, vooral omdat het het enige spel is waarin ik in wordt gemaakt door mijn moeder, das best wel triest, of niet?

 • Misschien maar beter ook :D

 • Ze hebben die hele serie gewoon kapot gemaakt door steeds maar versies uit te brengen..
  beetje jammer want het was op zich een goed concept.

 • Wat is er mis met Sex and Candy? :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren