1. Total War-ontwikkelaar gaat Warhammer-games maken

Total War-ontwikkelaar gaat Warhammer-games maken

De ontwikkelaar van de Total War-serie, The Creative Assembly, gaat spellen binnen het Warhammer-universum maken. Dit meldt de studio middels een persbericht.

Het gaat hierbij specifiek om de Warhammer-licentie, niet die van Warhammer 40,000. De licentie daarop is in handen van uitgever THQ. Om wat voor game het precies gaat, is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het een strategiespel betreft. The Creative Assembly meldt namelijk dat het "25 jaar aan expertise" in het nieuwe project gaat stoppen, dat gepland staat voor ergens na 2013. De studio werkt ook nog aan een Alien-game en komt volgend jaar met Total War: Rome 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Meh, Warhammer Fantasy vind ik niks. Doe mij maar gewoon 40k.  Goede oude tijd dat ik elke dag in de Games Workshop zat btw.. <3

 • 40K heeft genoeg aandacht in de Videogame wereld gehad. Nu is het tijd om fantasy weer te presenteren.

 • ze hebben het maar druk bij CA

 • Yeah Buddy

 • Oh yes, dit moet zowat het beste nieuws op vlak van games dat ik dit jaar te lezen gekregen heb. Dit doet me onmiddellijk denken aan een opvolger voor het legendarische Dark Omen, nog steeds een van de beste games die ik ooit gespeeld heb. Maak er maar een fantasy Warhammer RTS van die de beste elementen uit Dark Omen en Shadow of the Horned Rat koppelt aan de huidige technologie, dat zou wel eens een meesterlijke game kunnen opleveren. Shut up and take my money!

 • Hell yeah! :D
  Ik heb altijd al gehoopt dat Total war maker iets ging doen met Warhammer Fantasy.

 • Dark Omen was geweldig idd! Nu hopen dat CA het niet verpest. Warhammer F of 40k alles is welkom. Zal me letterlijk aan me reet hoesten of het orcs tegen mensen in de bossen zijn of in de ruimte om het maar zo te zeggen.

 • Sweet. Hopelijk van dezelfde kwaliteit als de Total War reeks. Dan wordt het echt vet.

 • yes yes YES! Warhammer: Total War! Shut up and take my money!
  Ik zeg echt al ZO lang dat als ze ooit een TW game maken in fantasy setting, dat het gelijk een hit is… en nu KAN het eindelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren