1. Mogelijk geen tweede seizoen Spartan Ops, Halo 5 in de maak

Mogelijk geen tweede seizoen Spartan Ops, Halo 5 in de maak

Halo-Ontwikkelaar 343 Industries kijkt eerst naar de ontvangst van het eerste Spartan Ops-seizoen, voordat het besluit om een tweede seizoen te maken. De studio is ondertussen ook begonnen met Halo 5, meldt franchise director Frank O'Connor aan CVG.

De Spartan Ops-modus is een coöperatieve spelstand voor vier spelers, waarvan iedere week een nieuwe aflevering verschijnt. Tot nu toe zijn vijf van de tien episodes van het eerste seizoen uitgebracht. Spelers konden wekelijks gratis de nieuwse aflevering downloaden, maar er is nu een pauze ingelast. Het seizoen gaat in januari weer verder. Een tweede seizoen is nog niet bevestigd. Als dit er komt, is het mogelijk tegen betaling.

343 Industries werkt ondertussen ook aan een volledige nieuwe Halo-game, de studio is hiermee al voor de release van Halo 4 begonnen. Op dit moment test het team prototypes, software en art. Er was al bekend dat er na het vierde deel nog minimaal twee games in de serie zouden komen; Microsoft kondigde Halo 4 aan als onderdeel van een tweede trilogie.

Verkoopcijfers

Uitgever Microsoft maakte daarnaast bekend dat er van de Halo-serie inmiddels meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht zijn. Voor de release van Halo 4 waren dit er nog 46 miljoen. Het is niet bekend hoeveel van de 4 miljoen extra verkopen toe te dichten zijn aan het vierde deel. Waarschijnlijk neemt de game wel het grootste gedeelte voor zijn rekening.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben bij Halo Reach gebleven, loop beetje achter :)

 • Dan mis je Halo Combat Evolved HD Anniversary Edition en Halo 4.

 • Vind spartan ops persoonlijk niet zo boeiend. Ben erg benieuwd wat ze met Halo 5 gaan doen. Er moeten we wat veranderingen gemaakt worden. De laatste "baas" als het gebrek aan spectaculaire voertuigmissies was toch een beetje jammer. En aub, maak die prometheans wat interessanter… word echt hopeloos moe van de eentonigheid van deze tegenstander.

 • Ja, met hun zwaar overpowerde binary rifle….

 • Ik hoop eigenlijk dat ze er uit vliegen en meer covanent er in gooien dat zijn toch wel de leukste vijanden die er zijn.

 • En daarmee gelijk het complete verhaal door de plee spoelen? De prometheans zijn een leuke afwisseling en dat ze sterker zijn als de covenant is niet zo heel erg gek. Als je ook maar een klein beetje op het verhaal had gelet wist je wel waarom.

 • Eentonig? Vond het juist fijn die afwisseling van Prometheans. Anders word je gewoon alweer dood gegooid met de Covenant (of de Flood) waar je nu al zovaak tegen gevochten hebt.

 • Vond de Prometheans ook wel lekker in het spel. Kloppen in het verhaal en zoals gezegd een beetje afwisseling. Ze zijn af en toe wel een bitch op legendary maargoed daar is het legendary voor.

 • Ik ga met je mee. Ik vond de Prometheans te saai. Crawlers boeide niet en die helikopter dingen waren irritant. Voertuig missies ontbraken heel erg. Vorige halo's deden dat wel goed. En betere eindbaas (zonder spoiler), Spartan Ops vind ik voor de rest wel interessant als je het maar met vrienden doet en niet met random mensen.

 • Wel voor de Xbox 720 mag ik hopen..

 • Ik denk dat  Halo: Combat Evolved 14 maart 2002
  Halo 2 11 november 2004
  Halo 3 26 september 2007
  Halo: Wars 27 februari 2009
  Halo 3: ODST 22 september 2009
  Halo: Reach 14 september 2010
  Halo: Combat Evolved HD Anniversary 15 november 2011
  Halo 4 6 november 2012
  ___________________________________________________  DLC of special (net als Reach en Wars) najaar 2013
  Halo 2 HD Anniversary najaar 2014 (launch op nieuwe Xbox console)
  Halo 5 najaar 2015
  DLC of special (net als Reach en Wars) najaar 2016
  Halo 3 Ultimate HD 3D najaar 2017 (10th anniversary)
  Halo 6 najaar 2018

 • Ik vond Firefight leuker dan Spartan Ops. Laat ze die mode maar terugbrengen

 • Spartan ops is leuk, zolang het niet te duur blijft, het zijn namelijk maar 5 afleveringen van hooguit een kwartier per keer, 400 MS point is denk ik zat voor een seizoen

 • Het is 5 missie's van ongeveer 10 tot 15 min per chapter en dan 10 chapters per seizoen hè. Met ongeveer 1 uur per chapter is een seizoen toch 10 uur, dat is best een redelijke tijd.

 • Ja dat bedoel ik, alleen was dat gedeelte van de chapters :P

 • Laat ze eerst die input lag maar eens fixen zodat spartan ops en de co op fatsoenlijk speelbaar zijn

 • Spelers hoefde spartan ops niet te downloaden. Het was gewoon al op de disc, de enige reden waarom ze het "unlocken" is om 2e hands sales tegen te gaan.  Doe overigens maar geen 2e seizoen, het is een heel slechte co - op modus.

 • tweede hands tegen te gaan???. er zit nergens een code bij je kan hem gewoon lenen van iemand anders en online spelen.

 • @Pinda NL  Ga Gameloading nou niet lopen voeren alsjeblieft.

 • @Pinda NL
  In Amerika is het gebruikelijk dat je een spel inruilt om zo korting te krijgen op de volgende aankoop. Hierdoor onstaat er dus een groot aantal games dat 2e hands verkrijgbaar is. Door te bepalen wanneer je toegang krijgt tot bepaalde content, probeert Microsoft de aanvoer van 2e hands exemplaren tegen te gaan door het te ontmoedigen.  @metroid  Wat zijn dat nu weer voor belachelijke opmerkingen? Ga jij eens ergens anders de trieste fanboy uithangen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren