1. Wat vind jij van ZombiU?

Wat vind jij van ZombiU?

De angst dat de Wii U net als de Wii zijn aandacht wellicht iets te veel zou verschuiven naar families, bleek op de lancering al direct ongegrond. Het apparaat heeft voor ieder wat wils; met ZombiU zelfs voor horrorfanaten die zich uren aaneen opgejaagd willen voelen. Lars was in zijn recensie erg te spreken over het eindresultaat.

Veel mensen waren hierna blij met het pre-orderen van de ZombiU-pack die men op dag 1 kon ophalen. Voor al die mensen, maar ook voor de mensen die het spel bijvoorbeeld al geprobeerd hebben bij een vriend, hebben wij één vraag: wat vind jij van ZombiU? Laat het ons weten in de reacties en weidt vooral uit over datgeen wat jij belangrijk vindt. In een verzamelartikel zetten we oveel mogelijk van de meningen bij elkaar, om zo een volledig beeld te creëeren van jullie mening over ZombiU!

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Heb de game niet zelf, maar wel mogen proberen. Was grappig maar dat is het ook, vond de graphics wel zwaar tegen vallen.

 • Meen je dat nou? De belichting is fantastisch. Maar oke…het is natuurlijk in potentie geen Orbis of Durango, maar kan zich prima meten met de current-gen consoles.  Ik vind het een super game! Het duurde even , speltempo is vrij langzaam, maar eenmaal aan het spelen is de game nagelbijtend spannend. Deed me veel denken aan een van de meest ondergewaardeerde launchgames ooit: Condemned: Criminal Origins

 • Fantastisch? Ja als je een Wii gewend bent wel ja…

 • BS. Ik heb hier een 360 staan, een PS3 en een dikke PC. Dus ja…in vergelijk met alle 3 is de belichting is buitengewoon goed uitgevoerd. Maar spaar eerst maar eens voor een Wii U, speel de game en lever dan onderbouwd commentaar.

 • Ik sluit me bij Tallon. Heb hier ook alle consoles maar ben aardig onder de indruk van de audiovisuele kwaliteit en sfeervan de game. Inderdaad even inkomen, maar het gevoel dat je krijgt bij het spelen van de game is echtgoed!

 • Heb de game uitvoerig gespeeld en kan mij perfect in de recensie van Lars vinden. De kritiek valt veelal te wijten aan het feit dat veel mensen er een shooter in zien terwijl het dat allesbehalve is. Een website, waarvan ik geen naam zal noemen, gaf de game een 6 omdat de melee te traag was en de game grafisch vrij grauw en kleurloos was. Is dat een eerlijke behandeling? Lijkt me niet nee.  Enfin, de trage pacing van de game spreekt mij erg aan en de gamepad wordt werkelijk goed gebruikt. Je hebt echt het gevoel alsof je in die game zit en je alles voorzichtig stapje voor stapje moet uitvoeren. Zeker het uitproberen waard!

 • Een leuk survival game met veel leuke aspecten uit Londen. Zombie worden was nooit zo leuk geweest. Het spel maakt goed gebruik van de gamepad. Het is alles behalve makkelijk en je zult altijd 3 keer moeten nadenken voordat je iets doet, althans als je de tijd hebt.  Hier en daar paar stoornissen zoals bijvoorbeeld wanneer je wilt ontsnappen van zombies en je doet een deur open naar een ander gebied moet je eerst wachten totdat de volgende gebied geladen is terwijl de zombies al dichterbij zijn.

 • Ik heb de game niet, ik koop bij een nintendo console altijd een nieuwe Mario. Vandaar dat ik New super mario bros U heb aangeschaft. Zombie komt er daarom ook niet bij.

 • Dus wat hebben we aan je comment?

 • Enige minpuntje is wel het ontbreken van een quickswap-button voor je wapens. Tijdens een echte zombie-uitbraak hoef je ook niet op je GPS te kijken en te drukken om een wapen tevoorschijn te halen.

 • Nouja, hoeveel wapens heb jij tegelijk in je hand? Je kan al quickswappen door ze te linken op de controller, alleen mis je dan weer ruimte voor granaten en health packs. Trouwens,een wapen uit je rugzak halen is geen gek idee lijkt me?

 • Ik kan zo wel een paar handige plekken verzinnen waar ik mijn handgun zou stoppen als er zombies op de loer liggen. Die stopt niemand dan in zijn rugtas..  Het is en blijft een game en het werkt op deze manier gewoon niet praktisch. Ik heb van ZombiU genoten, die hele 7 uur, maar het had zo veel meer kunnen zijn.

 • Wat Mitchinho zegt kan ik me in vinden, een quick swap mist.  Maar de game zit boordevol leuke ideeën, zoals sterven en vervolgens je spullen van jezelf als zombie terughalen met een nieuw personage (wiens verleden tof wordt gedocumenteerd in het menu), leuke extra's via U-play (die jaren '80 thema is te gek!!), en spannende gameplay, echte survival horror. De game beoordelen als shooter is gewoon niet snappen wat de game echt is.

 • Wat Mitchinho zegt kan ik me in vinden, een quick swap mist.  Maar de game zit boordevol leuke ideeën, zoals sterven en vervolgens je spullen van jezelf als zombie terughalen met een nieuw personage (wiens verleden tof wordt gedocumenteerd in het menu), leuke extra's via U-play (die jaren '80 thema is te gek!!), en spannende gameplay, echte survival horror. De game beoordelen als shooter is gewoon niet snappen wat de game echt is.

 • Ik dacht dat dit de Wii-U seller zou worden (zoals Killzone op de PS3 of HALO op de XBOX) , maar de demo in de winkel valt zwaar tegen. Vooral grafisch had ik er veel van verwacht.

 • Sorry…maar dit is echt geen game om in de winkel te checken. Donkere ruimte, HDTV, headphones in de gamepad en een bak koffie. Kan me wel voorstellen dat deze game in de winkel totaal niet tot zijn recht komt.

 • Goh, 't is een 3rd party titel die in minder dan een jaar gemaakt is. Hoe lang is er over HALO of Killzone gedaan? Je kunt geen AAA series/titels vergelijken met een lolshooter zoals deze. Als Nintendo met een (waardige) Mario game komt (of Zelda/Metroid), dan kun je gaan vergelijken.

 • Erg leuk maar ook moeilijk :P en zeker iets waar je een hartaanval van kan krijgen :P denk je rustig een deur te openen gaat de alarm af en zoveel zombies ineens om je heen :P

 • Ik heb de game niet gespeeld, maar van wat ik heb gezien denk ik dat ik wel dat Ubisoft op een geslaagde manier van de Wii U hardware gebruik heeft gemaakt. Gezien het wegkijken van je scherm uitmate goed werkt voor een survival horror game, doordat dit bijdraagt aan de spanning. Dat de rest van de game dan minder is uitgewerkt en dat je eigenlijk de hele game zombies met je slaghout loopt neer te knuppelen kan ik ze niet echt kwalijk nemen voor een launchtitel. Ze hebben hiermee iniedergeval het goede voorbeeld gesteld voor third party ontwikelaars en eigenlijk ook wel voor NIntendo omtrent gebruik van de hardware.

 • Moest flink wennen. T is echt survival en voel mij echt gespannen als ik het spel speel maar geniet er flink van. Snap al het gehaat echt niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren