1. BioShock-bedenker 'neemt gas terug' na Infinite

BioShock-bedenker 'neemt gas terug' na Infinite

De bedenker van BioShock en oprichter van Irrational Games, Ken Levine, gaat het een tijdje rustiger aan doen na het afronden van BioShock: Infinite. Dit laat hij weten in een interview met InsideGamer.

InsideGamer vroeg Levine wat hij na Infinite van plan is en of hij weer vijf jaar aan een game wil werken. "Games als deze eisen best veel van je. Mijn vrouw en gezin zijn erg geduldig, maar na de ontwikkeling van BioShock: Infinite wil ik even wat gas terugnemen en evalueren." Levine vertelt dat hij daar sinds de oprichting van Irrational Games in 1997 nog geen tijd voor heeft gehad. "En daarna ga ik kijken wat ik dan ga doen."

Muziek en religie

De BioShock-bedenker sprak ook over de rol van religie en muziek in Infinite: "Ik ben zelf niet gelovig, waardoor het toevoegen van religie aan de game op persoonlijk vlak erg interessant was. Het was moeilijk voor mij om te begrijpen hoe mensen zo geobsedeerd kunnen raken door hun geloof." Het duurde hierdoor volgens Levine erg lang voor hij de antagonist van het spel, Comstock, als personage leerde te begrijpen.

Verder is er in Infinite voor muziek een belangrijkere rol weggelegd, waarbij ook geluidseffecten uit het einde van de 19e eeuw worden ingezet. BioShock verschijnt op 26 maart 2013; het spel werd onlangs een maand uitgesteld omdat het team "gewoon een maand meer tijd nodig heeft".

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Gelijk heeft ie!

  • Mag best. Ik hoop gewoon dat Bioshock met een knaller wordt afgesloten. Als dit gewoon een goed en bijzonder spel wordt, het liefst zo dicht mogelijk bij het eerste deel, is Bioshock wat mij betreft een prachtige serie.

  • Dit zou dat gelijk de kroon op z'n werk zijn.
    Ik geef hem geen ongelijk..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren