1. Mobile Games Update Week 49

Mobile Games Update Week 49

Welkom bij onze wekelijkse Mobile Games Update. In deze rubriek bespreken we nieuws en de games die deze week voor iOS, Android en Windows Phone zijn verschenen. Deze week kende enkele grote releases. Zo verschenen Grand Theft Auto: Vice City, Modern Combat 4: Zero Hour en Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Hiernaast zijn er nog enkele andere prachtige titels verschenen, zoals Mutant Mudds en Into the Dead, die zeker het bekijken waard zijn.

Nieuws

Rayman Jungle Run krijgt gratis nieuwe levels

Ubisoft heeft een gratis update voor de iOS- en Android-game Rayman Jungle Run uitgegeven. De update voegt tien nieuwe levels toe. De tien nieuwe levels bevatten onder andere een besneeuwde jungle en een nieuwe Land of the Dead-uitdaging. Daarnaast is Globox beschikbaar als speelbaar personage. Rayman Jungle Run draait op Ubisoft's UbiArt-framework en laat Rayman automatisch rennen terwijl spelers moeten springen en slaan om obstakels te ontwijken of kapot te maken.

App Store (iOS): Rayman Jungle Run (€2,69, universeel)

Play Store (Android): Rayman Jungle Run (€2,69)

Final Fantasy IV aangekondigd voor iOS en Android

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy IV op 20 december voor iOS uitkomt en in 2013 voor Android. De iOS-versie gaat waarschijnlijk 15,99 euro kosten. Final Fantasy IV is een port van de Nintendo DS-remake met een aangepast besturingssysteem.

Capcom distribueert Ghostbusters iOS game

De mobile afdeling van Capcom verzorgt de distributie van een Ghostbusters-game voor iOS. De game is afkomstig van Beeline Interactive, die onder andere verantwoordelijk was voor het populaire Smurfs Village. In de Ghostbusters-game speel je met de Ghostbusters terwijl ze rondrijden in New York en het opnemen tegen spoken. Volgens Capcom is de game iets wat ‘vader en zoon’ samen spelen, terwijl Smurfs Village iets is wat ‘moeders, dochters en kleindochters’ spelen. De Ghostbusters game staat gepland voor het begin van 2013 voor iPhone, iPod Touch en iPad.

Cut the Rope-ontwikkelaar werkt aan Pudding Monsters

ZeptoLab, de studio achter Cut the Rope, werkt aan de mobiele game Pudding Monsters. De game moet op 20 december op iOS en Android verschijnen. De personages in de game zijn van pudding gemaakt. Spelers moeten de personages aan elkaar plakken om een Ultimate Mega Monster te maken, die het vervolgens op moet nemen tegen de eigenaar van de koelkast die de vrienden van spelers gevangen houdt. De puddingmonsters hebben allemaal verschillende eigenschappen en krachten.

"We houden er van om te experimenteren met verschillende thema's en gameplaymechanismen, en Pudding Monsters is daar het resultaat van", aldus Semyon Voinov, de medeoprichter van ZeptoLapb. "Onze oude en nieuwe fans zullen in deze game dezelfde kwaliteit in graphics, game design en ervaring herkennen als bij het succes van Cut the Rope."

Releases

Baldur’s Gate: Enhanced Edition

Eigenlijk stond de re-release van deze mijlpaal in de RPG-geschiedenis al gepland voor vorige week, maar de game kende de nodige vertraging. Baldur’s Gate: Enhanced Edition is een remake van de in 1998 verschenen RPG Baldur’s Gate en de uitbreiding Tales of the Sword Quest. De Enhanced Edition bevat ook enkele nieuwe mogelijkheden, waaronder een aparte Arena-modus (The Black Pits) en extra personages voor in je party. Twee van deze nieuwe party members zijn in-app te koop en eentje is meteen beschikbaar.

App Store (iOS): Baldur’s Gate: Enhanced Edition (€8,99, iPad)

Critical Missions: SWAT

Critical Missions: SWAT is een Counter-Strike-kloon die eerder als Critical Strike Portable voor Android verscheen. De FPS is online cross-platform te spelen via Android en iOS, maar ook via PC/Mac. Naast een singleplayer-modus zijn er een aantal multiplayer-modi: Classic, Team Death Match, Zombie Mode, Zombie Match, Survival, Death Match, Juggernaut en Capture the Flag. Daarnaast zijn is de spelerssterkte en -snelheid aan te passen.

App Store (iOS): Critical Missions: SWAT (€2,69, universeel) Play Store (Android): Critical Missions: SWAT (gratis)

Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City neemt je terug naar Vice City en de jaren ’80. De 10th Anniversary Edition heeft diverse toevoegingen ten opzichte van het origineel. Het spel wordt weergegeven in een hogere resolutie, character models en lichteffecten zijn geüpdatet en het vuren en richten moet preciezer aanvoelen dan voorheen. Ook kunnen spelers de knoppenlayout naar eigen wens aanpassen en zijn er kleine toevoegingen voor apparaten met een Retina-beeldscherm.

GTA: Vice City verschijnt volgende week pas op Android.

App Store (iOS): Grand Theft Auto: Vice City (€4,49, universeel)

Heroes of Order & Chaos

Heroes of Order & Chaos verscheen twee weken geleden al op iOS en is sinds deze week ook op Android te krijgen. Samen met je teamleden speel je multiplayergevechten in Heroes of Order & Chaos. In 3 versus 3 of 5 versus 5 arena’s neem je het op tegen andere spelers of vijanden. De game speelt zich af in hetzelfde universum als Order & Chaos. Om precies te zijn in Sinskaald Rift, een mysterieus gebied in Haradon, waar eeuwenoude Heroes het tegen elkaar opnemen.

Play Store (Android): Heroes of Order & Chaos (gratis)

App Store (iOS): Heroes of Order & Chaos (gratis, universeel)

Hollywood Monsters

Hollywood Monsters is een adventure-game van de makers van de Runaway-reeks. De game verscheen al eerder voor de PC, onder de naam The Next Big Thing, en heeft nu zijn weg naar iOS gevonden. De game biedt een berg aan humor, mysterie, actie en romantiek. Hij speelt zich af in een wereld die een parodie is op de hoogtijdagen van het horror-genre en bevat tal van referenties naar bekende films. In de game worden de monsters in de films namelijk gespeeld door echte monsters. De monsters worden gedwongen om in romantische komedies, musicals en zelfs kinderfilms te spelen en komen daartegen in opstand.

App Store (iOS): Hollywood Monsters (€4,49, universeel)

Into The Dead

Into the Dead combineert twee bekende concepten en is een endless runner in een wereld vol met zombies. Om in leven te blijven moet je zo snel mogelijk rennen en jezelf tegelijkertijd beschermen. Hierbij krijg je de beschikking over een grote verzameling aan wapens en perks. Tijdens het rennen moet je missies en mini-goals voltooien om zo nieuwe modi vrij te spelen.

Into The Dead (gratis, universeel)

Man in Maze

In Man in Maze doe je mee aan een spelprogramma en moet je levend, en het liefst met nog meer, uit een doolhof zien te ontsnappen. In vijf minuten moet je dodelijke vallen ontwijken, om robots heen sneaken, diamanten verzamelen en met wapens en gadgets je mannetje blijven staan. In totaal zijn er 40 stukken van het doolhof om uit te ontsnappen.

App Store (iOS): Man in Maze (€0,89, universeel)

Mighty Wardens

Might Wardens is een 2D arcade beat’em up waarin je in je eentje of met drie andere spelers online speelt. De game speelt zich af in een fantasiewereld die veel weg heeft van World of Warcraft. Als Knight, Druid, Battle Mage of Assassin neem je het op tegen dodelijke monsters en eindbazen. Daarnaast is er een Player versus Player arena waarin je het tegen andere spelers opneemt.

App Store (iOS): Mighty Wardens (€0,89, universeel)

Minigore 2: Zombies

Mocht je als John Gore in het eerste deel nog Furries afslachten, inmiddels zijn de zombies aan de beurt. In de dual-stick shooter gaat onze verwilderde hoofdrolspeler het bos en andere grote omgevingen in. Dit keer krijg je naast de standaard zombies te maken met ondode pinguïns en konijnen.

App Store (iOS): Minigore 2: Zombies (€1,79, universeel)

Modern Combat 4: Zero Hour

Modern Combat staat bekend als de Call of Duty van de mobiele platformen. Modern Combat 4: Zero Hour is dan ook geen uitzondering. Wederom ga je de strijd aan met een groep terroristen, waardoor je de gehele wereld over reist: van het zonnige Barcelona tot de ijsvlaktes op Antarctica. Naast de singleplayer is er een vernieuwde multiplayer-modus waarin je je eigen wapen setup en skills kan samenstellen.

De Android-versie moet ook binnenkort verschijnen, maar is op dit moment om nog onbekende redenen vertraagd.

App Store (iOS): Modern Combat 4: Zero Hour (€5,99, universeel)

Mutant Mudds

Mutant Mudds is een 2D platformgame die oorspronkelijk is verschenen op de Nintendo 3DS. In de game kan Max, ondanks dat die 2D is, naar de derde dimensie springen en tussen de achter- en voorgrond springen met behulp van zijn jetpack. Daarnaast heeft Max een waterkanon op zak waar hij het opneemt tegen smerige Mutant Mudds en probeert de mysterieuze Water Spirits te doen terugkeren.

App Store (iOS): Mutant Mudss (€0,89, universeel)

The Walking Dead: Assault

The Walking Dead: Assault is een squad-based tactische top-down shooter die gebaseerd is op de Walking Dead comics. Met de overlevenden uit de comic neem je het op tegen de zombies (‘walkers’). Elk personage heeft verschillende wapens met elk hun eigen schietradius. Zo heeft Shane een shotgun en Andrea een rifle voor lange afstanden. Waar de The Walking Dead-game van Telltale zich meer richt op het verhaal is Assault veel meer gericht op actie. Bovendien komt dit alles in een visuele stijl die sterk doet denken aan de comics.

The Walking Dead: Assault verscheen vorige week al. Echter net nadat de rubriek van vorige week was verzonden en nu dus tussen de releases van deze week.

App Store (iOS): The Walking Dead: Assault (€1,79, universeel)

Raiden Legacy

Raiden Legacy is een verzameling van de originele arcade versies van Raiden, Raiden Fighters, Raiden Fighters 2 en Raiden Fighters Jet. De vier shoot’em ups bevatten elk drie speelmodi: Arcade, Mission en Training. Zoals we van de ontwikkelaar, DotEmu, gewend zijn bevat de verzameling ook de nodige extra mogelijkheden. Zo is de besturing en schermgrootte aan te passen, kan er extra video filtering worden aangezet, zijn er meerdere moeilijkheidsgraden, is het mogelijk om auto-fire aan en uit te zetten en ondersteunt de game de iCade.

App Store (iOS):

Raiden Legacy (€4,49, universeel)

Play Store (Android): Raiden Legacy (€4,49)

Smash Cop Heat

In Smash Cop Heat ga je als politie op jacht naar criminelen en wegmisbruikers in spannende achtervolgingen. De game bevat dezelfde opzet als het vorige deel met wat extra’s. Zo zijn er nieuwe power-ups, zoals de InstaRam. Vanaf boven af beleef je de achtervolgingen terwijl je door een grote stad rijdt. Hierbij heb je de keuze tussen Amerikaanse musclecars en Europese racebolides.

App Store (iOS):

Smash Cop Heat (gratis, universeel)

Play Store (Android): Smash Cop Heat (€4,49)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hollywood monsters heeft het verkeerde filmpje staan! ;)

  • Leuk Topic!

  • Modern Combat 4 en The Walking Dead zijn tof! :D

  • Holy fuck wat is Modern Combat 4: Zero Hour cool

  • Zitten weer goede tussen, dat wordt weer testen op het werk..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren