1. Crysis 3 haalt het maximale uit de huidige consoles

Crysis 3 haalt het maximale uit de huidige consoles

De heren achter Crysis 3, ontwikkelaar Crytek, zijn liefhebbers van mooie plaatjes. In vakjargon worden ze wel eens graphicshoeren genoemd, maar dan in de positieve zin van het woord.

Elke keer dat zij een game uitgeven, moet de lat weer een stukje hoger worden gelegd. Maar met Crysis 3 is deze op zijn hoogste punt gekomen, binnen de huidige generatie consoles dan. Volgens Crytek-baas Cevat Yerli haalt Crysis 3 echt het maximale uit de spelcomputers.

Hij vervolgt dit mooie statement door te stellen dat geen enkel andere game op de spelcomputer in de buurt komt van de graphics van Crysis 3. Sterker nog, de kwaliteit die Crysis 2 heeft neergezet wordt volgens Yerli nog nauwelijks benaderd.

En om nog even extra olie op het vuur te gooien: de PC heeft volgens Yerli twee stappen voorsprong op de huidige consoles. De PC-versie zou qua graphics te vergelijken zijn met games die op dit moment voor de volgende generatie spelcomputers worden gemaakt. 21 februari zullen wij zien of zijn woorden waarheid of grootspraak betreffen, wanneer het spel in de winkels ligt.Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat hoor je al 2 jaar lang bij elke grote titel :S .

 • Dat hoor ik anders nooit bij Call of duty (Toch ook wel een grote titel)

 • @DonPulliany
  Vaak is dat nog zo ook, echter door de ontwikkeling in tools en software, kunnen ze steeds een stap verder.

 • Vaak is dit nog zo ook. Door de ontwikkeling in tools en software kunnen ze steeds een stap verder.

 • Dat jullie deze reactie serieus nemen. Hij dropt alleen 5-6 berichten in 2 min en is pleite. Op een andere site deed die da ook al en hij is daar nu weg.

 • Inderdaad. We horen dit al jaren. Maargoed, iedere game is anders en iedere game haalt op een andere manier 'het maximale' uit een systeem.

 • precies wat rw1 zegt, de ene zegt dat het grafisch mooier is, de ander dat de map groter is, en de ander weer dat de fps hoger zijn. Ze blijven maar wat verzinnen

 • Ik denk eigenlijk dat exclusieve titels als enige het maximale uit een console kunnen halen. Anders zou je straks verschil moeten zien in de PS3 en de Xbox 360 versie van Crysis 3 en ik denk dat dat niet gaat gebeuren.

 • nouja je gaat het verschil volgens mij best goed zien, dat zag je ook erg goed bij bijvoorbeeld skyrim.

 • Idd dat denk ik ook, zie naar wat Naughty Dog nog haalt uit de PS3 met Last Of US. Die vind ik veel mooier dan Crysis 3.

 • heb jij trine 2 gespeeld op de wiiu?
  ziet er beter uit dan last of us, maar je kan niet alle games met elkaar vergelijken,vooral als het totaal om een genre gaat!!!  ik heb trine 2 gisteren gespeeld en ik heb nog nooit zo een mooie game gespeeld, heb geen zware pc dus vandaar!!

 • mijn pc kan ook gewoon alles aan en die kan ik zelfs optillen dus je hebt echt niet een zware pc nodig

 • WTF man Trine 2. Die ziet er op de andere consoles hetzelfde uit of zelfs beter op bepaalde vlakken (textures). PS3 versie is hierin zelfs mooier.  Wii U heeft niet eens een game die kan opboxen aan de kwaliteit van The Last of Us.  Ga weer lekker je games spelen die zogenaamd er allemaal beter uit zien!

 • hahaha daar hebben we snake weer, heb jij trine 2 gespeeld op de wiiu zoniet shut up dude, want ik heb op de ps360 gespeeld en nu op de wiiu. en de wiiu versie kan niet op de ps360, zeiden de ontwikkelaars ook en nu ik het speel ervaar ik het zelf!!!!  fucking sony fanboy, alleen ps3 kan mooi grafix hebben,dude leer er mee leven ps3 is niet meer beste console!!!!!!!!  en heb je trouwens gelezen wat cry engine ontwikkelar over ps360 heeft gezegd gisteren? crisys 3 heeft de top bereikt van de ps360, en die game hadden ze binnen week werken op de wiiu zonder problemen, waarom gewoon niet toe geven,je krijgt geen rooie cent van sony verdiensten dude!!!!
  ik heb genoten van de ps360, maar geniet nu van de wiiu!!!!!  Check de grafix snake, sorry dude deze game ownt spellen van ps360 op het gebied van grafix, ik ben gewoon eerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!

 • @yjahmesio… jij spreekt jezelf ook even zwaar tegen:  heb jij trine 2 gespeeld op de wiiu?
  ziet er beter uit dan last of us,  EN DAN METEEN DAAR ACHTERAAN GOOI JE:
  maar je kan niet alle games met elkaar vergelijken,vooral als het totaal om een genre gaat!!!  vanaf dat moment + het feit dat je denk ik geen enkel benul van hardware hebt want de WiiU is geen haar beter dan een Ps3 of Xbox360, maken dat ik hierbij jouw reactie al niet meer serieus nam.. De WiiU is superleuk met vrienden, dit heb ik zelf ook mogen ervaren, maar het is geen echte Next-Gen console. Nintendo loopt qua gameplayinnovaties vaak een stap vooruit, maar qua PURE graphics lopen ze ALTIJD achter de feiten aan. Zelf maken ze dit vaak nog goed door magistrale sferen te creëren zoals in Galaxy, maar puur lopen ze gewoon achter. period.

 • @MistershakerNl  Hoezo spreek ik me zelf tegen? trine 2 heeft mooier licht effecten dan last of us, maar ik bedoel je kan die twee games eigenlijk niet met elkaar vergelijken om dat het totaal ander genre's zijn. Maar dat betekent niet dat het niet mooier uit kan zien dan een ander game, dat de wii u geen next gen console is hoeft het niet te betekenen dat het niet mooier games kan hebben dan ps3!!  Geloof het of niet trine 2 ziet mooier uit dan last of us als je het gaat vergelijken met elkaar, maar nogmaals een 2d game vergelijken met 3d game is lastig. Maar puur op het grafisch gedeelte ziet het er voor mijn mooier uit, daar is toch niks mis mee!!!!!!!!!!!  Laat me het zo zeggen voor mij ziet trine 2 er beter uit als je het vergelijkt qua grafix!!!  http://collider.com/wp-content/upload…  http://www.nintendoworldreport.com/me…

 • Dit is appels met peren vergelijken, de stijl van de games is heel anders. Misschien kan je wel zeggen dat je het spel er mooier uit vindt zien, maar dat is iets anders dan technisch gezien betere graphics hebben.

 • Hahaha die yjahmesio toch blijft in sprookjes geloven ;)

 • Trine 2 mooier dan The Last of Us? Whahahahaha! Good one! Ik vind Rayman: Origins ook mooier dan The Last of Us, vergelijkbare games toch? Lol _0-  Accepteer nou eens dat de Wii niets beter is dan de Xbox 360 of PS3. Sommige Xbox 360-ports zijn beter geslaagd op de Wii U, dan op de PS3, zoals een CoD:BOII, maar dan nog is het verschil niet noemenswaardig te noemen. Dus waar hebben we het over bij een splinternieuwe console die tegenover 6 a 7 jaar oude technologie staat.  Crysis 3 haalt het maximale uit de Xbox 360 en PS3 inderdaad. Net als elk deel van Uncharted dit op de PS3 deed, net als elk deel van Gears of War dit op de Xbox 360 deed en net als Crysis 2 en talloze andere games dit op beide consoles deden.  Dit betekent wat anders dan de 'top' bereikt hebben, bij ieder nieuw deel bereiken ze opnieuw de 'top' en weten ze weer betere beelden uit dezelfde hardware te persen. Dit komt doordat de ontwikkeling in software en tools niet stilstaat en alsmaar door gaat, al blijft de hardware hetzelfde.  Daardoor zal de Wii U ooit op het punt komen dat het mooier zal zijn dan de PS3 of 360, net als de Wii ooit op het punt is gekomen dat het mooier is geworden dan de GameCube, PS2 en Xbox. Niet doordat de hardware zoveel beter is, maar omdat de software optimalisatie doorgaat. Echter hebben Sony en Microsoft dan al hun nieuwe consoles in de winkel staan.

 • Mooiere licht effecten? Man je gaat een realistische game met realistische licht effecten vergelijken met een focking 2D/Semi3D (weet ik veel) fantasie game vegelijken met kleuren en effecten die niet realistisch zijn. Niet erg, maar omdat jij geen beter vergelijkings materiaal hebt, kom je met een game die overigens allang voor de PS360 uit is en er hetzelfde uit ziet. Als je daarvoor ern hele nieuwe console hebt aangeschaft dan is dat best triest….  Technisch gezien is The Last of Us veel indrukwekkender. Maarja 2 TOTAAL verschillende games he, je zegt het zelf al.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren