1. IG Awards 2012 - Beste strategiegame

IG Awards 2012 - Beste strategiegame

Tijdens de IG Awards 2012 vragen we aan jou, de bezoeker, of je wilt laten weten wat je favoriete game van 2012 is. Dat doen we per platform en per genre, om vervolgens aan het einde de verkiezing te houden voor de beste game van 2012 in het algemeen.

Per platform hebben we voor de spelcomputers 10 games genomineerd, en per genre en handhelds komen we op vijf genomineerden uit. Daar kun je op stemmen, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat jij een game hebt die niet bij de genomineerden staat. Geen nood: via een reactie kun je dan gewoon een stem geven aan een game die niet in het rijtje staat en dingt deze zo alsnog mee.

We moedigen reageren sowieso aan: door een reactie te plaatsen, maak je automatisch kans op prachtige prijzen. Een greep uit de prijzenpot is hier te vinden.

En dan nu over naar de award in kwestie:

Beste strategiegame

Dit zijn de vijf genomineerden voor de categorie beste strategiegame van 2012.

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai

Wat is het? Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai is een uitbreiding voor Total War: Shogun 2. Dat spel is niet nodig om deze uitbreiding te spelen.

Fall of the Samurai speelt zich af tijdens de opkomst van de industriële revolutie in 1863, waarin Britse, Franse en Amerikaanse militaire grootmachten Japan binnenvallen met modernere, machinale wapens. De speler krijgt de keuze om te strijden voor de opkomende keizerlijke macht of het oude Shogunaat.

De uitbreiding bevat zes nieuwe speelbare clans, een grotere en verbeterde campagnekaart met nieuwe provincies, nieuwe ontwikkelingspaden voor gebouwen en technologie en toevoegingen als spoorwegen en zeebombardementen. Ook zijn er zowel op land als op zee diverse nieuwe eenheden beschikbaar.

Verder bevat de uitbreiding drie nieuwe soorten agenten op de campagnekaart, vier nieuwe historische scenario's, een nieuw mechanisme voor belegeringen en een uitgebreide multiplayermodus.

Timo: Vond je Shogun 2 leuk? Dan mag je Fall of the Samurai niet missen. Veel nieuwe legereenheden, grotere veldslagen, een veranderde setting en een hoop frisse ideeën zorgen voor een zeer complete uitbreiding voor een zachte prijs.

Lees de review

XCOM: Enemy Unknown

Wat is het? XCOM: Enemy Unknown is een strategiegame waarin de speler controle neemt over een geheime paramilitaire organisatie genaamd Xcom. Als leidinggevende moet de speler een wereldwijde invasie van buitenaardse wezens tegenhouden. Het spel focust zich op diepe strategieën en tactische turn-based gevechten in zeventig verschillende missies, waarbij de speler moet onderhandelen met overheden over de hele wereld.

De speler moet in Xcom: Enemy Unknown grondstoffen winnen, nieuwe technologieën ontwikkelen, aanvalsstrategieën overzien en individuele tactieken bepalen. Bovendien moet hij zijn eigen Xcom-hoofdkwartier uitbreiden door unieke soldaten te rekruteren en aan te passen en zijn personeel te managen.

Naast een verhaalmodus voor een persoon, heeft Xcom: Enemy Unknown ook een online multiplayer waarin twee personen het tegen elkaar opnemen. Hierin kunnen spelers hun eigen legers samenstellen uit een combinatie van menselijke en alien soldaten.

Tjitze: Xcom: Enemy Unknown is één van de beste strategische games van de afgelopen tijd en de keuze om dit spel te halen in een seizoen vol grote gamereleases is zeer zeker verantwoord te noemen.

Lees de review

Football Manager 2013

Wat is het? Football Manager 2013 is het zoveelste deel in de reeks voetbalsimulatoren van Sports Interactive. Word manager van een club of land en dirigeer met vernuftige tactieken en slim handelswerk jouw team naar de wereldtop.

Er zijn een aantal nieuwe elementen die Football Manager 2013 introduceert. Zo is het volledige trainingssysteem op de schop gegaan en is de media-aandacht rondom de transferdeadline nog grootser.

De opmerkelijkste toevoeging is de Classic-modus. Dit is een gestripte versie van Football Manager 2013 waar je je enkel focust op de wedstrijden en het aantrekken en verkopen van spelers. Dit bespaart een hoop tijd, waardoor je ook in alle drukte van Football Manager kunt genieten.

Arthur: Football Manager 2013 is meer game dan ooit. De uitgeklede Classic-modus en speelse Challenges verfrissen de serie, zonder de belangrijkste kwaliteiten – diepgang en omvang – overboord te gooien.

Lees de review

FTL: Faster Than Light

Wat is het? In FTL: Faster Than Light beheer je een eigen ruimteschip. Je ruimteschip is opgebouwd uit verschillende kamers: van wapenkamer tot en met zuurstofruim, alle onderdelen zijn aanwezig. Deze kamers zijn van levensbelang, omdat functionaliteiten van je ruimtetuig uitvallen op het moment dat ze beschadigd raken. Als je in contact komt met een vijandelijk schip is het niet handig als je wapens niet werken.

Naar mate je meer ruimtetuig uitschakelt verzamel je allerlei onderdelen bij elkaar, waarmee je je ruimteschip upgrade. Hiermee zorg je voor een extra krachtig schild, een snellere motor of extra wapens.

Thijs: FTL is een simpel ogend ruimteavontuur met verrassend veel diepgang. Met een ouderwets hoge moeilijkheidsgraad en bijzonder veel strategische mogelijkheden is FTL, ondanks het feit dat het universum ietwat eentonig is, een unieke en verfrissende ruimtevaartgame waarin achter iedere sprong door de ruimte gevaar, avontuur of een nieuwe kans op je ligt te wachten.

Lees de review

Anno 2070: Deep Ocean

Wat is het? In Anno 2070: Deep Ocean wordt de nadruk gelegd op een nieuwe factie binnen het Anno-universum: de Techs. Door technologische sprongen kunnen zij hun steden uitbreiden tot diep in de oceaan, waar zij geothermische bronnen gebruiken voor energie. Deze energie kan gebruikt worden om de basis onder zee verder uit te bouwen, of voor gebouwen op het landoppervlak. Met de uitbreiding komen 150 nieuwe missies beschikbaar, alsook natuurrampen en verschillende coöperatieve mogelijkheden.

[poll 73][p] [p]En daarmee zijn we aan het einde gekomen van de genomineerden van de strategiecategorie. Stem door in de poll op jouw favoriet te klikken, en laat uiteraard een reactie achter om kans te maken op één van de prijzen. [b]Geef daarnaast ook voor welke gameplatformen je games kunt ontvangen. Vermeld daar ook bij of je uitbreidingen zoals Move en Kinect hebt.[/b][/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Total war: shogun 2 - Fall of tje samurai!  Xbox 360

 • Yep, ook ik ga voor Shogun.  PS3/Xbox 360/PSP/DS/3DS

 • Shogun  Xbox 360 (geen kinect), pc (geen kinect)

 • Waar is Pokémon Conquest?

 • Per platform hebben we voor de spelcomputers 10 games genomineerd, en per genre en handhelds komen we op vijf genomineerden uit. Daar kun je op stemmen, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat jij een game hebt die niet bij de genomineerden staat. Geen nood: via een reactie kun je dan gewoon een stem geven aan een game die niet in het rijtje staat en dingt deze zo alsnog mee.

 • Total war  PS3 en Xbox 360

 • Anno 2070: Deep Ocean  PS3, PC

 • Football Manager 2013
  PS3 zonder beweging

 • Football Manager 2013  Ps3

 • Anno 2070! Helaas vond ik hem stukken minder als zijn middeleeuwse voorgangers, maar ook deze Anno weer veel te veel gespeeld. Heerlijk spel!  Mijn platform: XBOX360 (zonder kinect).

 • Hier moet ik mij helaas bij aansluiten.  Anno 2070: Deep Ocean, PS3, PSvita & 3DS.

 • Pokémon Conquest!  PS3, NDS, 3DS, PC

 • xcom, met daarna football manager.  PlayStation 3, met move. dankjewel.

 • Gekozen voor: XCOM: Enemy Unknown  Gameplatformen: XBOX360, Wii U & 3DS

 • Football Manager 2013! :D  (platformen: PS3 met move, PC, 3DS)

 • Niet spotten met FTL, die is echt heel erg goed.  (Platform: XBOX en PC, zonder poort.)

 • XCOM, enige strategie game die dit jaar mijn interesse heeft kunnen wekken [PS3] [PSP] [DS]

 • Anno blijft awesome.  Platformen : Wii, WiiU, DS, 3DS, PS2, PSP, PC

 • TW: Shogun 2 - Fall of the Samurai  Xbox360

 • Total war: Shogun 2!
  Platformen: PC, XBOX360, PS3, Wii

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren