1. IG's Collectors Corner – Redah's verzameling

IG's Collectors Corner – Redah's verzameling

Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

We hebben in de Collectors Corner al heel wat indrukwekkende Nintendo-verzamelingen gezien, maar toch weet Redah ons te verbazen met een heerlijke Nintendo 64-verzameling. Zijn gameroom ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook nog eens gevuld met veel exclusieve Nintendo-spullen. Zo heeft hij veel zeldzaam (winkel)materiaal en een wel heel bijzonder spel. Genoeg items die je niet vaak meer tegen zult komen. Neem snel een kijkje in de kamer van Redah want dit wil je niet missen!

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Ik verzamel alles van de Nintendo 64. Vooralsnog richt ik mij alleen op een PAL-collectie en probeer ik de USA- en JAP-collecties te laten staan. Helaas lukt dit bij de JAP-collectie niet helemaal, omdat ik de dozen van de spellen iets speciaals vind hebben. De felle neonkleuren doen iets met me en vind ik erg mooi om in de kast te hebben staan.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Mijn Nintendo 64-verzameling maakt nu zijn 3e doorstart mee. Als klein jochie was ik al weg van de NES en SNES, al had ik nooit geld om zo’n systeem te kopen. Toen ik puber werd en een krantenwijk liep kocht ik mijn allereerste spelcomputer: de Nintendo 64. Ik had inmiddels wel ervaring met de SNES en de Gameboy, maar toen ik Mario voor de allereerste keer in 3D op onze televisie zag sloeg ik stijl achterover. De lokale sigarenboer bestelde vanaf dat moment iedere maand voor mij het N64 Magazine uit Groot Brittannië. Dat was toen best nog een ding zonder internet! Iedere eerste woensdag van de maand kon ik het blad ophalen en bij iedere nieuwe uitgave lag ik ’s avonds in bed weer te mijmeren over welke nieuwe games er nu weer uit zouden komen. Ik had berekend dat ik door mijn krantenwijk iedere maand een nieuw spel zou kunnen kopen en mijn collectie dus snel zou groeien. De uren die ik heb gespendeerd aan Super Mario 64, Mario Kart 64, Lylat Wars, Zelda, Diddy Kong Racing en WaveRace 64 zijn ontelbaar. Kortom: De Nintendo64 zorgt nog altijd voor veel nostalgische herinneringen.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Poeh, dat is een moeilijke vraag. Het zijn er meerdere! Ik probeer altijd op zoek te gaan naar iets dat niet veel andere mensen hebben. Mijn 3e collectiepoging begon toen ik in 2011 een 64DD-set tegen kwam, inclusief de dozen die door Nintendo werden gebruikt om de console naar mensen te sturen. Ook houd ik erg van dingen die ik eigenlijk niet zou mogen hebben. Zo had mijn Zelda: Ocarina of Time cartridge nooit de winkels mogen verlaten en staat er ‘Not For Resale’ op. Ook heb ik een aantal speciale controllers die niet te koop waren en heb ik een Nintendo 64 Test Cartridge die in reparatiecentra werd gebruikt. De Nintendo64 demopod was uiteraard ook alleen voor winkels bedoeld. Het toppunt van ‘wat ik eigenlijk niet zou mogen hebben’ heb ik pas sinds kort in bezit: een prototype cartridge van de game Tamiya Racing 64. Deze game was tot februari 2012 compleet onbekend. Niemand wist dat die game bestond of überhaupt in ontwikkeling was tot deze cartridge op internet verscheen. Zover nu bekend bestaat hier maar één exemplaar van op de wereld: bij mij in de kast!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Ik mis nog veel. Zoals gezegd zoek ik voornamelijk spullen die niet veel mensen hebben. Helaas hangt daar ook een prijskaartje aan. Doordat er steeds meer verzamelaars bij komen wordt het steeds moeilijker om bijzondere items te bemachtigen. Er zijn nog een aantal controllers die ik zoek, zoals de ‘Geoffrey’- en de ‘Hello Mac’-controllers. Ook ben ik op zoek naar een development systeem voor de 64DD inclusief de blauwe disks. Maar het echte toppunt zijn toch wel de Ultra64-controllers en een Ultra64-console. Ultra64 was de codenaam voordat de Nintendo64 werd uitgebracht. Ik weet dat er ten minste één iemand is die een Ultra64 console heeft. Om hem te overtuigen die te verkopen zal de Staatsloterij me eerst wat beter gezind moeten zijn ben ik bang…

Hoelang verzamel je al?

Zoals gezegd maakt mijn collectie zijn 3e doorstart mee. Toen ik als puber de Nintendo 64 kocht en alle dozen netjes bewaarde kwam enkele jaren later het internet op in Nederland. Ik heb mijn eerste Nintendo64 dan ook moeten verkopen om een telefoonrekening van ruim 600 gulden bij KPN te kunnen betalen. Internet had toen nog geen vast bedrag per maand, maar kostte dure telefoontikken. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik opnieuw gestart met verzamelen. Dat lukte toen goed; de Nintendo64 hoogtijdagen waren net voorbij en het was nog niet interessant voor verzamelaars. Alles was voor een prikkie nieuw te koop. Ik wilde echter ook studeren en omdat ik helaas zonder familie ben opgegroeid had ik niemand die mij hier financieel in kon ondersteunen. De keuze tussen een Nintendo 64-collectie bekostigen of schoolgeld en huur betalen was toen snel gemaakt. De 3e start was in de zomer van 2011 toen ik de 64DD-set tegen kwam. Met een vast inkomen en daadwerkelijk geld te besteden begon het toch weer te kriebelen. Ik heb mijn vrouw nog even gevraagd wat zij er van zou vinden als ik mijn vakantiegeld erdoorheen zou jagen, maar daar kwam gelukkig een “doen!” uit. Inmiddels ben ik weer anderhalf jaar bezig. Ondanks dat alles nu 10 keer duurder is dan het in 2002 was, heb ik toch een paar leuke dingen op de kop kunnen tikken en groeit de collectie gestaag.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto's en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er netjes uit :)

 • Hele nette verzameling! :)

 • Mooi man! Alles van de 64 en dan zo netjes neergezet!

 • wauw.  ''Het toppunt van ‘wat ik eigenlijk niet zou mogen hebben’ heb ik pas sinds kort in bezit: een prototype cartridge van de game Tamiya Racing 64. Deze game was tot februari 2012 compleet onbekend. Niemand wist dat die game bestond of überhaupt in ontwikkeling was tot deze cartridge op internet verscheen. Zover nu bekend bestaat hier maar één exemplaar van op de wereld: bij mij in de kast!''  nice!
  Maar dan ga ik mij afvragen: Hoe kom je eraan? En hoe komen mensen aan die fricking demo-pods? (naast erg veel geld er voor over hebben natuurlijk).. Dat is echt te awesome.

 • http://www.ebay.com/itm/TAMIYA-RACING…  Via eBay natuurlijk :D

 • Winning bid:
  US $1,358.33  Damn!

 • Zeg gaan we de game nog dumpen op het internet? :'D

 • wow… o_O

 • Ziek goed geordend:O

 • Is natuurlijk door zijn vriendin geordend:P

 • WOW en super vet gepresenteerd, de n64 heeft bij mij stiekem ook een speciaal plekje.
  Elke maand de NOM's doorbladeren, kwijlen over de mogelijkheden van de 64DD, en voor t eerst dat supervette logo van de Ultra 64 zien. Helaas hebben ze dat toen vervangen door dat kleurrijke N64 logo.

 • Respect;)

 • Heel mooie collectie. ;)

 • Die Disk Drive! o_O

 • Indrukwekkend!

 • Zalige collectie, je moet echt ook de Pikachu N64 halen!

 • Die speciale 007 GoldenEye doos…geweldig.

 • nice, vooral de banaan controller :D

 • Awesome

 • Tof maar wat ben ik blij dat ik al me Merchandise heb verkocht :) Van Nintendo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren