1. IG Awards 2012 - Beste Wii (U) Game

IG Awards 2012 - Beste Wii (U) Game

Tijdens de IG Awards 2012 vragen we aan jou, de bezoeker, of je wilt laten weten wat je favoriete game van 2012 is. Dat doen we per platform en per genre, om vervolgens aan het einde de verkiezing te houden voor de beste game van 2012 in het algemeen.

Per platform hebben we voor de spelcomputers 10 games genomineerd, en per genre en handhelds komen we op vijf genomineerden uit. Daar kun je op stemmen, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat jij een game hebt die niet bij de genomineerden staat. Geen nood: via een reactie kun je dan gewoon een stem geven aan een game die niet in het rijtje staat en dingt deze zo alsnog mee.

We moedigen reageren sowieso aan: door een reactie te plaatsen, maak je automatisch kans op prachtige prijzen. Een greep uit de prijzenpot is hier te vinden .

En dan nu over naar de award in kwestie:

Beste Wii (U) Game

Volgens jaar zal Nintendo ongetwijfeld willen knallen met games voor haar Wii U, maar in het overgangsjaar van de Wii naar Wii U zijn er iets minder games verschenen voor Nintendo’s spelcomputer dan gewoonlijk. Toch hebben wij er vijf weten uit te pikken die op de Wii danwel Wii U leuk zijn voor de solist of multiplayerfanaat.!

Beat the Beat: Rhythm Paradise

Wat is het? Beat the Beat: Rhythm Paradise is een nieuw deel in de Rhythm Paradise-serie, een reeks van ritmegames. Het spel bevat vijftig verschillende minigames waarin spelers op de maat bepaalde taken uit moeten voeren, zoals het prikken van erwten met een vork. Beat the Beat is ook met zijn tweeën te spelen.

Thijs: De Wii verlaat het podium niet met een sisser, maar met een klapper. Beat the Beat: Rhythm Paradise is een met liefde gemaakte verzameling van ritmische spelletjes die het uiterste haalt uit de twee knoppen van de Wii-controller. Van de grappige deuntjes die in je hoofd blijven steken tot de soms volstrekt willekeurige aanleidingen voor de spelletjes, wij kunnen ons geen betere game bedenken om je zomer wat extra beat te geven.

Lees de review

The Last Story

Wat is het? The Last Story is een Role Playing Game van maker Hironobu Sakaguchi die zich afspeelt op het Lazulis-eiland. De speler wordt in de game op een emotionele reis genomen met een moderne insteek en coherent vechtsysteem. Aanvallen kunnen uitgevoerd worden op grond van magie, mêlée, afstand en een combinatie van deze elementen. Ook verzamelde objecten spelen hierin een belangrijke rol. Deze kunnen van dienst zijn in het uitspelen van missies.

De speler neemt de rol aan van de huurling Zael en zijn partners en ondergaat verschillende missies waarin het eiland in zijn geheel verkend wordt. Het uiteindelijke doel van Zael is om zijn leven als huurling achter zich te laten om ridder te worden.

Naast het verhaal in de singleplayer bevat de game ook multiplayer-modi zoals Deathmatch, Team Deathmatch en diverse coöp-modi. Dit alles kan gedaan worden met het personage dat in de singleplayer is ontwikkeld.

Chris: The Last Story combineert actievolle gameplayvernieuwingen met ouderwetse JRPG-elementen. Het verhaal blijft boeien, de stemacteurs zijn uitstekend, de gevechten zitten boordevol actie en de cameravoering is betoverend. Door de vreemde tempowisselingen en de vrij lage moeilijkheidsgraad is The Last Story niet de perfecte vernieuwing van de JRPG, maar het is wel een gewaagde én geslaagde stap in de richting van de Westerse gamer.

Lees de review

ZombiU

Wat is het? ZombiU is een Wii U-exclusieve zombiegame waarin het survival-instinct van de speler naar de oppervlakte wordt getrokken. Als je dood gaat blijf je dood en moet je met een ander personage aan de slag. De Gamepad wordt voor diverse doeleinden gebruikt, zals rugzak of kluis. Door het samenspel en interactie tussen tv-scherm en Gamepad kun je je nooit volledig op de zombies richten, waardoor je je nog meer hartaanvallen schrikt dan wanneer ZombiU op een andere console was verschenen.

Lars: ZombiU is bij verre de spannendste game die ik sinds jaren heb gespeeld. Dood is echt dood en die waardevolle kruisboog of shotgun mag je samen met je vege lijf gedag zeggen als een zombie zijn of haar tanden in je zet. ZombiU triggert daardoor op knappe wijze een dierlijk oerinstinct: die van overleven. De situatie inschatten, misschien zelfs de confrontatie uit de weg gaan en bovenal geen overhaaste, domme dingen doen, daar bestaat ZombiU uit. Toegegeven, de game heeft geen al te origineel verhaal, je personages zijn niet meer dan karakterloze figuranten en op sommige momenten is de game wat traag, maar iedere keer als de game in herhaling dreigt te vallen word je weer verrast met een onverwachtse situatie. En kun jij je dan snel genoeg aanpassen en adequaat reageren? ZombiU brengt de zombieapocalyps rechtstreeks je huiskamer in op een manier die we nog niet eerder zagen. En dat maakt ons blij, maar ook een beetje bang.

Lees de review

Nintendo Land

Wat is het? Nintendo Land is een pretpark gebaseerd op de rijke en geliefde geschiedenis van Nintendo met attracties die gebaseerd zijn op games zoals Zelda, Mario en Metroid. De minigames zijn vaak competitief tegen anderen, soms alleen bedoeld voor één enkele speler, en proberen op zoveel mogelijk manieren gebruik te maken van de GamePad. Van één speler die Mario is en vier anderen die hem moeten achtervolgen en pakken, tot besturen van de Blue Falcon als Captain Falcon, Nintendo probeert zoveel mogelijk van hun franchises eer aan te doen.

Crew:. De aankleding van de mini-games is een groot pluspunt en er zitten ook zeker offe mini-games bij, maar ook een aantal mindere. De replay-value van de meeste mini-games is helaas niet groot genoeg.

Lees de review

New Super Mario Bros. U

Wat is het? New Super Mario Bros. U is meer dan ooit een Mario-platformer bedoeld om met vrienden te spelen, in plaats van in je eentje. Met maximaal vijf spelers mag één van deze vijf plaatsnemen achter de Gamepad, om spelers te helpen danwel te frustreren tijdens de gebruikelijke Mario-platformlevels. Dit doet hij of zij door te tappen op het scherm, waarmee blokjes verschijnen in de levels. Spelers kunnen die gebruiken als extra platform om op plekken te komen die anders onbereikbaar zijn, maar de platformen kunnen ook gebruikt worden om levels onspeelbaar te maken en de spelers de afgrond in te krijge. Dit maakt van New Super Mario Bros. U een waar multiplayerfestijn.

Crew: New Super Mario Bros. U introduceert te weinig nieuwe ideeën om het platformgenre vooruit te stuwen zoals de serie dat doorgaans doet, maar is ondanks dat gegeven een puike game. Het leveldesign is ouderwets goed, de multiplayer heerlijk chaotisch en de gevarieerde Challenge Mode verlengt moeiteloos de houdbaarheid van de game. Of je nu een solist bent of regelmatig speelt in gezelschap, New Super Mario Bros. U is een veilige optie om te combineren met de aanschaf van een Wii U.

Lees de review

[poll 81][p]En dat zijn alle games die in deze categorie zijn genomineerd. Nu is het aan jou om te stemmen. Geef in de poll hier aan de linkerkant aan wat jou favoriet is. Als je daarnaast kans wilt maken op de prijzen, dan vragen we je in de reacties jouw favoriet aan te geven. [b]Geef daarnaast ook voor welke gameplatformen je games kunt ontvangen. Vermeld daar ook bij of je uitbreidingen zoals Move en Kinect hebt.[/b][/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Gekozen voor: ZombiU  Gameplatformen: XBOX360, Wii U & 3DS

 • Ik ook, lijkt me het meest interessant van deze games.  PS3/Xbox 360/PSP/DS/3DS

 • Mario! Op elke Nintendo console een feest.

 • Idd, het zijn dan wel niet de meest innovatieve games maar de New Super Mario Bros series gameplay is gewoon meesterlijk.  Ik speel momenteel NSMBWii en ga zeker ook nog NSMB2 en NSMBU halen :D

 • Last Story  Platformen: Wii, 3DS, NGC, PS3, PSP, PSVita, Atari Jaguar, GBC, GBA, NGP

 • Nice, eens kijken of hier nog iets ligt voor Jaguar.

 • Dat zou echt moddervet zijn haha!

 • Pfff, geen ngage?

 • Die hebben andere redactieleden geclaimd ten tijde van gamemag.nl

 • ZombiU ; Weer eens een fijne horror game. Veel schrik momenten en het survival gehalte is enorm :) Like it very much !  PS3 / VITA / WII-U

 • Zombi U. Eniige echte nieuwe game die ook wat nieuws laat zien.
  Platformen: XBOX360, PC, PS3, Wii.

 • Gekozen voor: geen.  Platform: Wiiu.

 • Als ik een WiiU zou halen, dan zou het voor New Super Mario Bros U zijn, maar helaas is 1 game niet genoeg om 300+ euro uit te geven.  Platformen: PC, 360, PS3, 3DS (geen move of kinect)

 • The Last Story  (PC/PSV/PS3/3DS)

 • Nintendoland, geweldige partygame om met je huisgenoten te spelen. Platformen: Wii U, PS3, Xbox, Vita, 3DS

 • Gekozen voor The Last Story. Ninty land is voor de leukigheid, niet meer dan dat. Mario heb ik nooit echt wat mee gehad, niet zo leuk.  ZombiU is gewoon iets te vroeg gereleased gezien de hoeveelheid problemen en Last Story is gewoon een hele degelijke game die wel waaridg vind.  Gameplatformen: XBOX360, PS3, 3DS, PC, Wii

 • ZombiU natuurlijk. Echt zeer aangenaam verrast door die game!

 • ZombiU, die liet duidelijk zien wat er allemaal voor tofs mogelijk is met de WII U
  Platform: Xbox 360

 • Geen van allen gespeeld, maar ZombiU ziet er het vetst uit!  Mijn platform: XBOX360 (zonder kinect).

 • gekozen voor een niet wiiu game XD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren