1. Mobile Games Update week 50

Mobile Games Update week 50

Welkom bij onze wekelijkse Mobile Games Update. In deze rubriek bespreken we nieuws en de games die deze week voor iOS, Android en Windows Phone zijn verschenen. Met deze week de lange verwachte simulatiegame van Double Fine: Middle Manager of Justic en verder onder anderen Football Manager Handheld 2013, Theatrhythm Final Fantasy en Battle of the Bulge.

Nieuws

Sci-fi shooter Morning Star onthuld

Morning Star is een ambitieuze nieuwe science-fiction shooter van Industrial Toys. De game is de eerste titel van de studio, die werd opgericht door Alex Seropian, medeoprichter van Bungie en bedenker van Halo. De ontwikkelaar wil “mobiele games maken voor hardcore gamers” en met Morning Star “de sci-fi shooter van touch-apparaten opnieuw uitvinden”.

Morning Star speelt zich af in 2130, waar de bemanning van een schip een mysterieus signaal onderzoekt. Het noodlot slaat toe, de gehele bemanning wordt naar de andere kant van het universum getransporteerd en komt terecht in een buitenaards conflict. Naast een uitgebreid singleplayer-avontuur bevat de game ook een multiplayermodus.

Space Hulk-game aangekondigd

Games Workshop heeft aangekondigd dat men bezig is met een Space Hulk-game voor iOS, Mac en PC. De game moet in 2013 verschijnen en is gebaseerd op de derde editie van het gelijknamige bordspel. De turn-based game gaat twaalf singleplayer- en coöperatieve missies bevatten. Een 'space hulk' verwijst naar een grote verzameling eeuwenoude sterrenschepen, asteroïden en andere voorwerpen in de ruimte, die zijn samengeklonterd tot één gigantisch gevaarte.

Angry Birds-film in ontwikkeling

Dat men nog lang niet klaar is met Angry Birds lijkt duidelijk. Inmiddels is er dan ook een film aangekondigd rond de vogels en varkens. De film wordt geregisseerd door John Cohen, die hiervoor onder meer producer was van de animatiefilm Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me). Hierbij wordt hij bijgestaan door David Maisel, voorheen verantwoordelijk voor Iron Man, Thor en Captain America. De film, die in 2016 moet verschijnen, wordt door Rovio zelf bekostigd.

Pokédex beschikbaar voor iOS

Voor wie Pokémon speelt op zijn DS of 3DS en er tegelijkertijd zijn Pokédex bij wil houden, is er nu een officiële app voor de iPhone, voor 1,79 euro. Het enige nadeel: niet alle Pokémon zitten er gelijk bij en om ze allemaal in te kunnen zien, betaal je toch al gauw ruim 20 euro extra, een beetje zoals bij die De Agostini-dino waarvan je voor een introductieprijs alvast zijn neusbotje kreeg. Enkel de Pokémon uit de Unova-regio zijn direct beschikbaar, voor de Kanto-, Johto-, Hoenn- en Sinnoh-gebieden moet je 5,49 euro per stuk neertellen. Frappanter is nog wel dat de Pokédex voor Nintendo 3DS een stuk goedkoper is. Misschien is de hogere prijs ingecalculeerd vanwege Apple, dat altijd dertig procent van de opbrengst van apps opstrijkt.

Wie zal het zeggen; de Pokédex blijft een dure, maar nuttige bron van informatie voor al je Pokémonvragen. In de app kun je de statistieken van verschillende Pokémon bekijken, waar ze te vangen zijn en krijg je ook een driedimensionale weergave van de monsters te zien.

App Store (iOS): Pokédex for iOS (€1,79, universeel)

Releases

AR Defender 2

AR Defender 2 is een Augementend Reality tower defense game. Hierdoor kan je dus je eigen speelveld uitkiezen: bijvoorbeeld de grond van je kamer, je bureau op het werk of de gigantische bilpartij van je geliefde. Hiervoor moet je alleen een uitgeprinte marker neerleggen en het gevecht komt tot leven in de echte wereld. Het beschermen tegen golven aan vijanden is ook te doen met drie vrienden via een Wi-Fi functie.

App Store (iOS): AR Defender 2 (gratis, universeel)

Arson & Plunder HD

Arson & Plunder is een side-scrolling 2D beat ’em up. In de game voegen de orcs en de elven zich samen om het op te nemen de mensen. Deze willen namelijk van het fantasierijk, een pretpark maken. Je speelt dan ook als een orc of een elf, en kan continu tussen deze twee wisselen. Als elf kan je vuur schieten en als brute orc kan je rake klappen uitdelen met een gigantische bijl. Op je avontuur kom je in 25 levels terecht die vol met humor en actie zitten.

App Store (iOS): Arson & Plunder HD (€0,89, universeel)

App Store (iOS): Arson & Plunder HD FREE (gratis, universeel)

Battle of the Bulge

Battle of the Bulge is een historische oorlogsgame waarin je in turn-based gevechten de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog speelt. De game is op drie manieren te spelen: online via Game Center, tegen de computer of om de beurt op één iPad. Er zijn twee verschillende scenario’s te spelen en de game bevat veel extra informatie zoals historische foto’s, video’s en commentaar.

App Store (iOS): Battle of the Bulge (€8,99, iPad)

Blink Walk

Blink Walk doet qua visuele stijl denken aan het fantastische Limbo. In Blink Walk speel je echter een klein meisje dat elke nacht last heeft van enge dromen. Deze dromen, die zich afspelen in een duistere wereld vol met monsters en vallen, zijn alleen te doorstaan door op de juiste momenten je ogen te sluiten. Door het sluiten van je ogen ben je dan ook onverslaanbaar. Je moet echter wel oppassen ze niet te lang gesloten te houden.

App Store (iOS): Blink Walk (€1,79, universeel)

Cook, Serve, Delicious!

Cook, Serve, Delicious! is een hardcore restaurant sim, waarin je de controle neemt over je eigen restaurant. In een oud, vervallen restaurant moet je proberen de oude vijfsterren-status van het restaurant weer op de kaart te krijgen. Jij bepaalt helemaal zelf wat je serveert en krijgt aan het begin van de game een paar duizend dollar en de keuze uit twintig verschillende gerechten. Weet je je klanten tevreden te krijgen en te houden, dan is het zelfs mogelijk om je eigen kookprogramma te krijgen en dinerparty’s te organiseren.

App Store (iOS): Cook, Serve, Delicious! (€2,69, iPad)

Deepworld

Deepworld is een massive multiplayer crafting game met een steampunk-stijl waarin je op avontuur gaat en daarvoor de juiste materialen verzamelt en in elkaar knutselt. In de vele bergen, grotten en ruïnes vind je veel grondstoffen die je kunt verzamelen en waarmee je je eigen gebouwen, voorwerpen en steden kan bouwen. Je kan samen met je vrienden op avontuur gaan en het opnemen tegen talloze monsters of gewoon gezellig rondlopen in de steden van andere spelers.

App Store (iOS): Deepworld (gratis, iPad)

Football Manager Handheld 2013

In Football Manager Handheld 2013 ga je aan de slag als voetbalmanager van je favoriete team. Dit jaar bevat de game voor het eerst in-app aankopen. Met extra aankopen is bijvoorbeeld je stadion makkelijk uit te breiden of kan je een rijke oliesjeik voor je club strikken. Ook zijn er nieuwe Challenges te koop in de Challenge-modus. Dit keer zijn er ook spelerfoto’s toegevoegd aan alle competities. Dat zijn inmiddels competities in veertien landen: Australië, België, Brazilië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Noord-Ierland, Portugal, Republiek Ierland, Schotland, Spanje en Wales.

App Store (iOS): Football Manager Handheld 2013 (€8,99, universeel)

Play Store (Android): Football Manager Handheld 2013 (€8,99)

IMPULSE - the game

IMPULSE is een 8-bit game, helemaal in de zwart en groene Gameboy-stijl, waarin je blokjes moet kapot maken. Net als in gelijksoortige games als Breakout en Arkanoid bestuur je een klein balk die je horizontaal naar links en rechts beweegt. Hiermee moet je ballen afketsen om verschillende blokformaties te verwijderen.

App Store (iOS): IMPULSE - the game (€0,89, universeel)

Metal Slug

Metal Slug is een port van de originele Neo Geo-versie en laat je het opnemen tegen generaal Morden en zijn rebellenleger. De game bevat naast de Arcade-modus een Mission-modus waarin je moeilijke levels kan oefenen en je favoriete levels meteen kan spelen. Een Autofire-optie zorgt ervoor dat je continu kan blijven schieten, daarnaast is het mogelijk om de on-screen knoppen in de Window-modus aan het buitenkant van het scherm te plaatsen. Ook is coöperatieve gameplay mogelijk via Bluetooth.

App Store (iOS): Metal Slug 1 (€1,79, universeel)

Middle Manager of Justice

Eerder dit jaar bracht Double Fine haar iOS-game Middle Manager of Justice per ongeluk al uit. Vervolgens werd deze snel teruggetrokken en werd het kleine groepje dat de game al gedownload had, gebruikt als beta-testers. In de simulatiegame heb je de controle over een superheldenbedrijf. Je huurt, traint en kleedt je superhelden aan en stuurt ze op missies. In het hoofdkwartier moet je je superhelden gemotiveerd houden en bouw je verschillende faciliteiten. Zo moeten je superhelden een kamer hebben om te ontspannen, zijn er slaapzalen te bouwen en is er natuurlijk een degelijke trainingskamer vereist.

App Store (iOS): Middle Manager of Justice (gratis, universeel)

Monsterthon

Monsterthon is een actiegame die doet denken aan Rampage. Net als in die game neem je de rol aan van drie gigantische monsters die een stad volledig proberen te vernietigen. Natuurlijk niet zonder reden, want de stad had besloten de monsters tentoon te stellen in een museum. In dertien verschillende levels kan je laten zien dat je nog steeds de koning onder de monsters bent.

App Store (iOS):

Monsterthon (€0,89, universeel)

Theatrhythm Final Fantasy

Theatrhythm Final Fantasy verscheen eerder al voor de Nintendo 3DS. De game is een ander soort game dan gebruikelijk in de langlopende serie role-playing games, want de nadruk in deze game ligt op ritmegevoel en muziek. De game is een 'theater rhythm action game' waarin de muziek uit allerlei Final Fantasy-games centraal staat. Theatrhythm Final Fantasy combineert elementen uit traditionele Final Fantasy's met elementen uit muziekgames. Alhoewel de ritmegame gratis is en komt met twee nummers en dertien speelbare personages, moet je de rest van de liedjes, games of personages zelf extra kopen, wil je dezelfde ervaring krijgen als 3DS-bezitters.

App Store (iOS): Theathythm Final Fantasy (gratis, universeel)

The Respawnables

The Respawnables is een vrolijk third-person shooter met een singleplayer- en multiplayermodus. De game is afkomstig van Digital Legends, die eerder al de iOS-versie van Battlefield: Bad Company 2 verzorgde. De cartoony shooter richt zich op korte snelle gevechten, zowel offline als online. In de multiplayer zijn er twee modi: Free For All en Team VS. Door online te spelen verdien je beloningen, waardoor je nieuwe items vrij speelt en zo je persoonlijke setup samenstelt.

App Store (iOS): The Respawnables (gratis, universeel)

The Pyraplex

In The Pyraplex bouw en manage je je eigen pyramide midden in de woestijn. Tijdens je avontuur komen er bezoekers van alle uithoeken van de wereld naar je piramide: van Azteken tot Romeinen en wellicht zelfs buitenaardse wezens. Om je piramide aantrekkelijk te houden moet je nieuwe voorzieningen bouwen, stenen haken en ambachten beoefenen.

Play Store (Android): The Pyraplex (€3,80)

Overige releases

Naast de bovenstaande nieuwe games zijn er ook enkele gratis versies van oudere games verschenen en hebben sommige iOS-titels inmiddels hun weg weten vinden naar Android. Hieronder een overzicht:

- Angry Birds Star Wars Free (iOS, gratis)

- Horn Free (iOS, gratis)

- The Room Pocket (iOS, gratis)

- Broken Sword II: Smoking Mirror (€2,99)

- Contre Jour (€1,52)

- Grand Theft Auto: Vice City (€4,67)

- Modern Combat 4: Zero Hour (€5,99)

- Super Monsters Ate My Condo! (gratis)

Tot zover de Mobile Games Update van deze week. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Metal Slug 1 <3

 • The Respawnables, 110% TF. :P  Beetje meh deze week kwam mobiele titels.

 • SPACE HULK :D:D:D:D:D

 • Battle of the bulge ga ik is checken

 • Altijd handig zo'n artikel.

 • Poehee 2 euro voor een pokedex app en dan nog is meer dan 5 euro per regio. Het is toch van der zotte. Ken je beter met je (3)ds rondlopen.

 • super monsters ate my condo is niet gratis! (ios)

 • Dat klopt, staat ook boven dat het om de Android-versie gaat.

 • haha die animaties van Respawnables :D

 • Der zitten we leuke tussen die ik deze week maar eens ga proberen..
  Om het moment erg verslaafd aan "sneezies"..

 • haha the respawnables is precies battlefield heroes maar dan voor ipod!!!

 • Fm op de mobile, damn nu word ik echt sociaal gestoord denk ik

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren