1. Column: Heden geen nieuws!

Column: Heden geen nieuws!

Zomaar een greep uit populaire nieuwsberichten die recent online verschenen:

Bioschok!

Fans zijn boos vanwege de tekening op de doos van Bioshock: Infinite! Een man met een geweer op het doosje, dat kan echt niet! Kotaku stopte zelfs – zij het héél even - met het posten van foto’s van een nieuw soort Japanse cornflakes in de vorm van onderbroeken om een verhaal te schrijven over de ‘echte reden voor de slechte box-art’. Dat was namelijk het feit dat de hoofdpersoon zijn vinger op de trekker houdt, terwijl je op de schietclub leert dat dit heel, héél gevaarlijk is! Ik geloof dat Bioshock: Infinite zich afspeelt in een vliegende stad in het jaar 1800 of iets dergelijks, dus die vinger op de trekker lijkt me dan inderdaad erg ongeloofwaardig en zeer belangwekkend.

OMG The Last of Us wordt slecht!

Ook werd er bekendgemaakt dat in The Last of Us multiplayer komt te zitten. Daar kun je je bedenkingen bij hebben – zo lijkt het mij lastig om de gameplay van de ‘survival-action-adventure’ in een multiplayercontext te plaatsen, maar goed; dat zoekt Naughty Dog maar lekker zelf uit. We zullen het wel beleven. Tot er ineens berichten verschijnen van fans of verslaggevers (die lijn kun je helaas niet altijd gemakkelijk trekken) dat het singleplayer-element dus automatisch afgeraffeld wordt! Waarom dan? Omdat iemand zoiets roept op een forum? Omdat dat voorheen ook wel eens gebeurd is? Terwijl Naughty Dog een apart team aan de multiplayer laat werken.

Naughty Dog vecht voor de rechten van de vrouw!

Naughty Dog maakte bekend dat zij – naar eigen zeggen - geweigerd hebben om het meisje uit het spel van de voorkant van het doosje af te halen. Ook al zei de marketingafdeling dat dat slecht is voor de verkoop! Ik hoop maar dat Nelson Mandela nog even blijft leven, zodat hij Naughty Dog een onderscheiding op kan spelden!

Disney, ofnie?

Ron Gilbert gaat praten met Disney over de rechten van Monkey Island! Gilbert bedacht het spel ooit en zou graag een vervolg maken. Wanneer zoekt hij contact met Disney? Dat weet hij nog niet... Ergens in de toekomst. Het kan kort duren, maar ook erg lang.

Crytek doet stoer

Cevat Yerli, de baas van Crytek, gaf laatst te kennen dat hij hoopt dat de komende generatie consoles uitgerust wordt met 32 gigabyte werkgeheugen. Voor de duidelijkheid: Crytek, en Yerli voorop, houden héél erg veel van mooie plaatjes. Het zijn, grof gezegd, misschien wel de grootste graphicshoeren op deze planeet! Dit kun je vergelijken met Michael Schumacher die zegt: “De Opel Corsa is een leuke auto, maar ik hoop dat het volgende model 400 kilometer per uur rijdt, anders win ik er nooit de Grand Prix van Dubai mee.” Of Badr Hari die zegt: “Ik hoop dat Estelle ècht een prostituee wordt, zodat ik iedereen op aarde in elkaar kan beuken omdat ze haar een hoer vinden.” De verslaggever van dienst vroeg Yerli niet of hij ze wel allemaal op een rijtje had, maar trok de conclusie: ‘Nou, dan zullen de nieuwe consoles wel 8 gigabyte geheugen hebben!’ Yerli had namelijk gezegd dat hij hoopte dat de next-gen consoles ‘drie tot vier keer zoveel geheugen zouden krijgen als hij verwachtte.’

Playstation All-Stars 2!

Ook kwamen we te weten dat een vervolg op Playstation All-Stars in de maak is! De studio die die game gemaakt heeft, plaatste namelijk een vacature op de website Linkedin! Het kán natuurlijk wel dat men bezig is met een opvolger, maar dat is moeilijk af te leiden uit een vacature. Misschien is de vorige werknemer wel overspannen geraakt, of heeft hij ergens een andere baan gevonden.

Casual gaming is mors- en morsdood!

Het interessantste vond ik zelf het verhaal over de ‘casual gamers die slechts 10% van alle uitgaven op het gebied van games doen’, waarbij de totale markt 50 miljard dollar is. Dit Dit werd door sommige sites als aanleiding gezien om ‘casual games’ als ‘mislukt’ te beschouwen. “Zie je wel? Het zijn nog steeds de ‘echte gamers’ die er toe doen!” Als we echter een (hele grove) schatting maken en de gemiddelde PC/Playstation/Xbox-game op 50 dollar schatten, dan is 45 miljard gedeeld door $50,- een totaal van 900.000.000 (negenhonderdmiljoen) verkochte titels. Als we de overgebleven vijf miljard delen door $2,- (laten we voor het gemak deze prijs aanhouden voor ‘casual games’) dan kom je op een totaal van 2.500.000.000 (tweeënhalf miljard!) verkochte games of ‘in-app aankopen’. Greg Richardson, de man die de uitspraak deed, wil zich met zijn studio ‘Rumble Entertainment’ afzetten tegen ‘casual games’ omdat hij een ander bedrijfsplan hanteert.

Wat weten we op basis van deze nieuwsberichten 100% zeker?

- Sommige fans vinden het doosje waar Bioshock: Infinite in verpakt zit lelijk.

- Kotaku publiceert tegenwoordig ook maar ieder artikel dat ze opgestuurd krijgen.

- The Last of Us krijgt een multiplayer-element.

- Iemand op de marketingafdeling zei: “Misschien moeten jullie dat meisje op de achterkant van de verpakking zetten.” Waarop de rest van Naughty Dog zei: “Dat vinden wij geen goed idee.”

- Ron Gilbert belt in de toekomst - mogelijk - een keer naar het hoofdkantoor van Disney.

- Crytek, de makers van Crysis, houden van mooie graphics.

- Superbot Entertainment zoekt een nieuwe artdirector.

- Er worden meer casual games verkocht dan ‘traditionele games’, zij het voor een veel lagere prijs. Daarnaast wil Greg Richardson graag dat iedereen zijn spellen koopt. Dat laatste geldt trouwens voor alle studio’s die genoemd worden.

Al het andere is ontstaan vanuit de fantasie van de verslaggever. Vervolgens worden de verhalen overgenomen door andere gamemedia, die er niet zo kritisch naar kijken (het is immers het verhaal van iemand anders. Als het niet klopt, dan ligt de fout bij de bron!). Om een beetje discussie te krijgen wordt er dan nog een boude stelling onder gezet en klaar is Kees.

Er is niets zo vervelend als mededelen ‘vandaag geen nieuws’… Aan de andere kant: nieuws draait om de feiten, analyses hebben hun plaats in achtergrondartikelen en columns. Of willen jullie echt graag half verzonnen nieuwsberichten lezen? Dan pak ik de beroemde toekomstvoorspeller Nostradamus er even bij!

“Alleen in de nacht in geheime studie

Rustend op een koperen driepoot

De vlam uit het niets ontsteekt dat succes

Waar lichtzinnigheid uit den boze is”

Is dit goed of slecht nieuws voor ZombiU? Roept u maar!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wel knap dat jullie al weten dat er vandaag echt geen nieuws komt, ookal is deze ongeveer 17 minuten oud.

 • Heb je de tekst wel gelezen…?

 • Tekst lezen? Waar hebben we dan een titel voor?!

 • :lol:

 • Ah, dus dit bedoelen ze nu met de ver "Geenstijl" isering van de Media.

 • Dat je soms ook wel eens kritische noot mag plaatsen bij journalistiek van tegenwoordig? Of de schrijfstijl?  Je merkt wel dat sinds de opmars van internet op grote schaal, nieuws sites (op alle onderwerpen, dus ook buiten games) echt alles eraan doen om maar zo snel mogelijk nieuws te publiceren, vaak ten koste van grammatica, waarheid of boeiendheidsfactor. Als producent of whatnot zou je er maar gek van worden, dat je zegt dat het een mooie dag is, en vervolgens iedereen begint te vragen waarom je absoluut geen regenlevel in je spel wil stoppen…  Dingen worden zó enorm uitvergroot tegenwoordig, je ziet door de bomen het bos niet meer…

 • Ik juich kritische meningen in journalistiek alleen maar toe, maar er zijn hier toch wel een paar onprofessionele sneer naar andere outlets en mensen toe in dit stuk. Zoiezo heeft het stuk geen eigen schrijfstijl, de stijl is duidelijk gekopieerd van andere blogs.

 • Je mag best kritisch zijn, maar soms worden dingen zo belachelijk uitvergroot dat het ten koste van de geloofwaardigheid gaat. En ik heb niet het idee dat dit een sneer richting andere kanten is, maar meer een indruk in het algemeen, met wat voorbeelden.  En we wonen met een x aantal miljard mensen op deze aardkloot, en niet iedereen kan een 100% eigen schrijfstijl hebben. Ik zou het eerder op geinspireerd dan gekopieerd houden, maar dat is dan weer mijn mening ;)

 • Jij vind dat de opmerking dat Kotaku "maar heel even kon ophouden met het posten van fotos" serieus een indruk in het algemeen en geen sneer? Ik vond het duidelijk een sneer, wat best ironisch is aangezien IG wat nieuwsmelding betreft nog best het een en ander kan leren van ze.

 • "Afgebeeld: Niet Crysis 4", ik had het niet meer. :lol:  Ik vind het idee achter deze column erg leuk, maar de uitwerking laat nog wat te wensen. Vooral de opmaak van de laatste helft is onplezierig om te lezen.

 • De stijl van het schrijven van de nieuwsberichten op InsideGamer doen me - nadat Game Solutions verdwenen is - sterk denken aan die van de Power Unlimited. Het mag wat losser op IG, maar het moet wel professioneel blijven. Zo vind ik BLOPS 2 in plaats van Black Ops II onprofessioneel overkomen. Niet zoals het bij IG hoort. Wat vinden jullie ervan?  Ik doel hier niet specifiek mee op dit artikel, maar wilde dit toch even zeggen. :)

 • We zijn zoekende naar stijl, dus dit soort opmerkingen zijn dan heel goed om te lezen. Keep them coming

 • Hier ben ik het ook mee eens. Overigens vind ik het verder wel een leuk artikel! ^_^

 • En ik maar denken dat BLOPS 2 een of ander puzzelspel is.

 • leuke column ;)

 • Mooie satire, die ironisch genoeg niet ver verwijderd is van de stijl van schrijven op het powerweb..

 • Maar als ik Powerweb zou willen lezen, ging ik daar wel heen.  Heus waar.

 • "when this baby hits 88 mph, you're going to see some shit!"

 • "Geplaatst op 16 december 2012 om 00:00 door Popie Jopie".

 • Gewoon zelf nieuws maken is de bom..
  Het is anders ook maar zo'n regenachtige zondag..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren