1. Kotick: "Makkelijke beslissing om Infinity Ward-hoofden te ontslaan"

Kotick: "Makkelijke beslissing om Infinity Ward-hoofden te ontslaan"

De Infinity Ward-gate is al een tijdje geleden met een sisser, ehm... schikking afgelopen. Bobby Kotick wilde desalniettemin nog wel reageren op de vraag van New York Times hoe lastig hij de beslissing vond om Vince Zampella en Jason West, oprichters van Infinity Ward, te ontslaan.

"Je komt er achter dat zij van plan zijn hun contracten te breken, het geld te houden dat je ze gegeven hebt, en veertig medewerkers te stelen. Wat doe je dan? Je ontslaat ze." aldus Kotick.

Infinity Ward-gate

Tot juni dit jaar liepen er twee rechtszaken tussen uitgever Activision en diverse medewerkers van Infinty Ward, waaronder oprichters Zampella en West. Activision beschuldigde hen ervan dat de twee contractbreuk wilden plegen en geheime gesprekken voerde met concurrent Electronic Arts - waar ze uiteindelijk ook voor zijn gaan werken. Zampella, West en andere Infinity Ward-medewerkers beschuldigden Activision ervan dat zij nog miljoenen aan bonussen aan hen hoorden uit te keren.

De details van de getroffen schikking zijn nooit bekendgemaakt; wel gaat het gerucht dat Zampella en West aan het langste eind trokken en een alleraardigst bedrag uitgekeerd kregen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Zampella en West weten op de meest creatieve manieren geld te ontfutselen :')

 • Ik kijk heel erg uit naar de Respawn game, hoop dat ze net zon stap maken als toen ze van MoH naar Cod wisselden.

 • Kotick moet dan maar misschien een Gotick daten :D

 • Ik denk dat Hipsters hem meer aanspreken.

 • "Je komt er achter dat mensen je game toch wel kopen en dat Zampella en West inmiddels al net zo creatief zijn als the next guy. Wat doe je dan? Je ontslaat ze!"

 • Bobby Kotick dag ?

 • Lijk me ook, we moeten snoeien om te groeien! ( alleen bij Infinity Ward dan )

 • Hij zit te zeuren dat hij het niet leuk vind om als de duivel rond te gaan omdat zijn datingsleven daar de Filistijnen gaat. 1 woord voor WHEEEEUEEUEUUUUUUUUUUU

 • Kotick is een vuile vetzak die alleen maar dollars ziet. Het gaat hem niet om de kwaliteit van games maar om hoeveel ze opleveren. Ik weet me nog te herrineren dat EA altijd de positie van underdog had een aantal jaar geleden. De ene melkgame na de andere, er was geen ophouden aan. EA heeft zich uiteindelijk gerealiseerd dat een combinatie van de grote dollar en kunst (goeie games zijn gewoon kunst) redelijk goed te combineren zijn.
  Activision daar in tegen is toch wel koning der uitmelkers, nog erger als EA ooit geweest is, ik had nooit gedacht dat dat kon! Nee ik raak niks meer van dat misselijkmakend kotsbedrijf aaf. Door dit soort mensen aan het roer word de gamr industrie kapot gemaakt.  De ontwikkelvrijheid die Rockstargames bij take2 geniet is een voorbeeld van hoe het zou moeten. Een ontwikkelaar krijgt de volledige vrijheid zonder ziekelijke bemoeizucht van take2.

 • Mee eens EA doet ook nog een hoop verkeerd maar dat is nog te overzien AV gaat het alleen om het geld en zo maken ze hun eigen goede games kapot

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren