1. Xenoblade-ontwikkelaar wil zoals Bethesda worden

Xenoblade-ontwikkelaar wil zoals Bethesda worden

Monolith Soft, ontwikkelaar van onder andere Xenoblade Chronicles voor de Wii, wil graag zoals Bethesda Softworks worden. Dit meldt Michihiko Inaba in een interview, vertaald door Siliconera.

"Ik wil laten zien dat Japan nog steeds mee kan met de Verenigde Staten als het gaat om next-gen technologie. Ons doel is om iets te worden als de ontwikkelaar van de Fallout-serie, Bethesda Softworks", sprak Inaba. Momenteel is de studio bezig met een project voor Wii U.

"Ik wil een HD-game maken die spelers omver blaast". Ook executive producer Hirohide Sugiura zet hoog in met hun nieuwe titel. Sugiura: "Ik denk dat de hedendaagse Japanse game-industrie niet meer is wat het ooit was, en we willen graag iets doen om dat te veranderen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

 • Prepare yourself: Post-nuclear apocalypse, babes in bikini's, Tokyo, fighting.

 • Ik ben benieuwd! Maar ja, op welke manier willen ze iets worden als Bethesda? Gaat het alleen over het maken van een HD-game? Xenoblade Chronicles was namelijk gewoon een super goede game, en daarvoor hoef je absoluut niet op Bethesda te lijken! Deze RPG mis ik trouwens ook al in de categorie 'Beste RPG'. Persoonlijk vind ik dit een betere J-RPG dan 'The Last Story' die trouwens wel genomineerd is.

 • Ik denk wel dat de reden wel duidelijk is waarom het er niet in staat, Xenoblade is namelijk uitgekomen in 2011(in Europa) en het gaat echt over games die in 2012 zijn uitgekomen.

 • Haha, sorry! Faal van mij! Zat met de releasedatum van Amerika in mijn hoofd ;(

 • Kan gebeuren!.

 • For the record: hij staat wel in onze lijst van de 10 beste Wii-games :) dus hij wordt hier zeer zeker gewaardeerd!  http://www.insidegamer.nl/artikel/101…

 • Hopelijk dat ze iets hier van showen op de E3, ik heb enorm van Xenoblade genoten, het is zeker wel mijn favoriete RPG deze huidige generatie(Wii U excluded).

 • Ambities genoeg dus :$ laat maar komen :D

 • Maar is het goeie ambitie. Ze willen dus net als bethesda worden. Dus ze willen games maken met 1000 bugs en dan na de release heel wat patches uitbrengen. Zodat je 1 tot 2 jaar na de release de game eindelijhk goe kan spelen. Ik hou van bethesda maar ze hebben teveel bugs. xenoblade heeft dit prbleem niet.

 • Aan hun ligt het niet dat de Japanse game industrie is ingestort. Xenoblade was fantastisch. Wat mij betreft is het enige wat zij moeten doen weer zo'n geweldige game maken.  De rest ligt in de handen van square enix, capcom, level 5, sega, Konami en namco bandai. En vooral SE en sega stellen zeer teleur de laatste tijd. Konami trouwens ook, maar met MGS rising, phantom pain en ground zero wil ik ze nog het voordeel van de twijfel geven.

 • Bedoelen ze dat er niet genoeg bugs in Xenoblade zaten?

 • ^ Dit, ik miste de insect type vijanden echt in Xenoblade.

 • Doe het niet Monolith. Jullie zijn beter dan dit :(

 • Wat denk je dan dat ze precies willen gaan doen? Mij wordt dat uit dit artikel niet echt duidelijk.

 • ik denk dat ze doelen op het grafische gedeelte!. ik bedoel ze hebben al een prachtig game, alleen niet op het grafisch gebied. en ze hebben het over next gen, ik ben heel benieuwd wat ze gaan brengen!

 • Nouja ze hebben al aangegeven een nieuwe game voor de Wii U te maken. Dus verwacht sowieso dat die game daarop uitkomt. Of ze daarna multiplatform gaan of naar de 'echte' next gen consoles is allemaal afwachten.

 • Multi platform? deze studio is in bezit van Nintendo sinds 2007. en in deze artikel gaat juist over de wiiu game die in de maak is, ik ben heel benieuwd er naar. Want in de officiele artikel zeggen ze we gaan met deze wiiu game mensen laten zien wat nextgen is. Dus ok weet niet welke nextgen console jij op doelt?

 • Nouja ik dacht dat jij met next gen een andere console bedoeld dan de Wii U. Maar goed ik denk gewoon dat Monolith Software qua graphics op zijn best een zeer mooie current gen game kunnen maken. De wii u kan echt niet meer dan dat. Verwacht ik dus ook niet van Monolith. Verwacht vooral dat ze weer een dijk van een JRPG neerzetten, alleen nu wel in HD.  Verder snap ik nu dus nog steeds niet, waarom Sadist het zo erg vind als Monolith op Bethesda wil lijken en wat dat dan precies inhoudt.

 • Jammer dat er zo veel ontwikkelaars aangeven dat ze zoals Bethesda willen worden, aangezien Bethesda zo'n matige ontwikkelaar is.

 • Dat zijn jouw woorden! Ik weet wel heel zeker dat veel mensen dit niet vinden, Bethesda is gewoon een enorme toffe bedrijf.1 ding al: ''Elder Scrolls''.  Maar ik neem aan dat je hier gewoon zit te trollen. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren