1. Square Enix gooit medewerkers de deur uit

Square Enix gooit medewerkers de deur uit

Square Enix heeft geheel in de kerstgedachte een aantal werknemers van zijn kantoor in Los Angeles ontslagen. De uitgever laat weten aan Massively dat de ontslagen geen invloed hebben op de MMO’s van de ontwikkelaar.

Op het Los Angeles-kantoor wordt gewerkt aan games als Wakfu en Final Fantasy XIV, maar Square Enix laat weten dat deze games geen last zullen ondervinden van de ontslagen. “Om ervoor te zorgen dat het Los Angeles-kantoor efficiënt loopt hebben we het aantal werknemers naar beneden bijgesteld. (…) De beslissingen zullen geen invloed hebben op de huidige MMO-titels. Klanten kunnen verwachten dat deze services worden voortgezet, inclusief de aankomende lancering van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn”, zo meldt Riley Brennan, PR Manager bij Square Enix.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou ze mogen het team van Hitman Absolution ook wel dumpen. Zelfs na de patch kan ik de game 2 maanden (!) na aankoop nòg niet spelen. Het is schandalig. 60 euro voor een game die niet eens werkt en waar na twee patches het probleem nog steeds niet is verholpen. En weigeren iets te compenseren of de game terug te nemen. Bizar…. Lekker clubje…

 • 2 maanden?? Euhm…. je weet dat game nog niet eens een maand uit is? 20 november als ik het goed heb..  Maar anywayz, ik moet nog beginnen aan die game

 • Hitman werkt prima bij mij ;)

 • Mjah dat was even te enthousiast vanuit frustratie. Maar gekocht in het eerste weekend (20 november) en nog steeds voor duizenden niet speelbaar. Er is een extreme bug die zelfs na twee patches nog niet verholpen is. Voor de mensen die daar last van hebben natuurlijk iets bizars.. Het mag niet kunnen dat een game op deze manier gereleased word. Microsoft buigt zich er op dit moment zelfs over en de nieuwe patch is wederom vertraagd en op de 19e gezet.  Ik vind dat het altijd kan gebeuren dat er een foutje in zit of hier en daar een bug(je) maar we praten hier over een game die het out of the box niet doet en daar na vier weken nog geen oplossing voor is.  Maargoed, voor de mensen waar hij wel werkt is er weinig aan de hand natuurlijk, en dus is het altijd lastig meten.

 • Minder mensen maar wel evenveel werk of meer……het nieuwe werken…..straks allemaal overspannen thuis of genieten van een uitkering!

 • Onzin! Als er een deel loopt te lanterfanten moet je ze er uit knikkeren.
  En mensen die overspannen thuis zitten omdat ze vinden dat ze te hard werken zijn gewoon zwakkelingen die je er meteen uit moet knikkeren (werk zelf minstens 60 uur per week..(ok zit nu wel te surfen maar toch).
  Niet zeuren maar werken zeggen we hier ook wel..

 • Dit dus

 • Ik heb de FFXIV: ARR alpha getest, ik vond het maar saai maar kan aan mij liggen >_>

 • Dat SE uberhaupt nog steeds bezig is met FFXIV ipv het lokaliseren van FF type zero en het maken van FFversusXIII is schandalig.

 • Type zero gaat denk nooit komen en Versus PS4 en 720 let maar :P

 • Zoals je ziet zijn het buiten andere teams ook afstanden van duizenden kilometers, dus 0,0 verwantschap :$ Echter snap ik de frustratie, want zelf wacht ik ook op die twee titels :P

 • @SHX Laten we dat laatste iig hopen. Voor type zero ben ik nog steeds aan het bidden though, die game is af en schijnt gewoon heel erg goed te zijn.

 • Goed idee, opdoeken die hap. Gewoon alles op Eidos gooien, zij maken wel leuke games en hebben wel een degelijke output.

 • Of het nou bijna kerstmis is of niet, het blijft balen. Dan moet moeders des huis maar als kerstman spelen dit jaar, of hellemaal niemand dat kan natuurlijk ook.

 • @Eye .. Wat een domme reactie over overspannen zijn en een werkweek van 60 uur draaien.

 • Waarom altijd Final Fantasy voorgang geven op andere franchises?
  Kijk naar kingdom hearts … Iedereen wacht op het derde deel van het hoofdverhaal! en dit al bijna 8 jaar …

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren