1. Ontwikkelaar verontschuldigt zich voor misleidende info The War Z

Ontwikkelaar verontschuldigt zich voor misleidende info The War Z

De omschrijving van The War Z op de productpagina van Steam maakte allerlei beloften die het spel (nog) niet waarmaakt. Daarvoor heeft ontwikkelaar Hammerpoint Interactive zijn excuses aangeboden.

Volgens die omschrijving zou het mogelijk zijn om privéservers te huren en zouden er een skillsysteem en vriendenlijst in de game zitten. Dat is dus niet het geval. Daarnaast zouden er meerdere maps aanwezig zijn van 100 tot 400 vierkante kilometers in oppervlak waarop honderd mensen tegelijk kunnen spelen, maar dit is er in werkelijkheid maar één van 100 voor vijftig mensen.

Volgens executive producer Sergey Titov gaat het niet om bewuste misleiding, maar om een menselijke fout. Waarschijnlijk is de productomschrijving oud en had The War Z aanvankelijk wel met deze features moeten lanceren. Inmiddels is de productpagina aangepast, maar staat er nog wel dat honderd mensen op een server kunnen spelen.

Voor iedereen die zich genaaid voelt: via Valve kun je je geld terugkrijgen. Mensen die de game direct via de website van The War Z hebben gekocht, kunnen via die weg contact opnemen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Youri D G4M3.nl staat voor GAME en onze voorliefde voor games. Wij zijn van de generatie mensen die met games zijn opgegroeid. Digitaal is voor ons niet minder echt of ondergeschikt. Daarom hebben we met trots getallen in onze naam geplaatst: deze staan voor games als digitale cultuur en de revolutie die games teweeg hebben gebracht. G4M3.nl laat zich niet in hokjes plaatsen – we schrijven over games vanuit onze passie en filteren game nieuws en ontwikkelingen binnen de game-industrie op datgene wat echt de moeite waard is. Ons doel is om dit op een professionele en vermakelijke manier te doen, zonder dat er een grote afstand is tussen ons team en de bezoekers. G4M3.nl is dynamisch en zal zich continue blijven ontwikkelen en evolueren. Internet groeit in een razend tempo en nieuwe ontwikkelingen en diensten volgen elkaar in rap tempo op. G4M3.nl zal blijven groeien en gebruik maken van de meest interessante, populaire en bruikbare diensten en technologieën. We zijn geen journalisten, maar mensen die houden van games. De boventoon op G4M3.nl zal daarom worden gevoerd door games die we goed vinden of waar we naar uitkijken. G4M3.nl is kritisch, rechtvaardig en trots op games. Dit vormt het DNA van G4M3.nl.

Reacties

 • is me ook effe een drol van 'n spel! bljf maar lekker bij DayZ.

 • Plus ze hebben opeens microtransacties geintroduceerd op de dag van release, die in de beta niet zaten!  Om maar even te quoten van een andere grote techneutenwebsite:  "Op de dag van release introduceert ontwikkelaar Hammerpoint Interactive een nieuw betaalmodel in mmog-shooter WarZ. Spelers respawnen voortaan pas na vier uur in plaats van een uur, maar kunnen dat afkopen via een microtransactie. Veel spelers voelen zich bekocht."

 • Tweakers :P

 • *Kuch*

 • Hi buddy :  ==== ( http://x.co/q8oh ) =====  The website wholesale for many kinds of
  fashion shoes, like the nike,jordan,prada,****, also including the jeans,shirts,bags,hat and the decorations. All the products are free shipping, and the the price is competitive, and also can accept the paypal payment.,after the payment, can ship within short time.
  free shipping  competitive price  any size available  accept the paypal  jordan shoes $32  nike shox $32  Christan Audigier bikini $23  Ed Hardy Bikini $23  Smful short_t-shirt_woman $15  ed hardy short_tank_woman $16  Sandal $32  christian louboutin $80  Sunglass $15  COACH_Necklace $27  handbag $33  AF tank woman $17  puma slipper woman $30  ==== ( http://x.co/q8oh ) ===== • het spel is ook één grote naaibende en iedereen daar doet zich super schijnheilig voor…
  als DayZ een goede standalone afleverd wordt dit spel in de pan gehakt

 • Je kan blijkbaar geen refund meer krijgen via steam…als je een refund wilt moet je via de website van WarZ. Je bent echter akkoord gegaan met de voorwaarden van het spel en hierin staat blijkbaar dat je geen refund kunt eisen…

 • aan de andere kant ben je akkoord gegaan met de productomschrijving die vervolgens niet klopt.

 • Helpt de Steam support je niet dan? Zo heb ik al een keer eerder m'n geld terug gekregen.

 • Voor zover ik weet helpt Steam je niet…alles gaat via Hammerpoint Interactive.

 • Dit bedrijf moet zo keihard geboycot en aangeklaagd worden.

 • Ik wacht mooi op DayZ

 • Leuk maar de game heeft minimaal een quadcore nodig om te spelen >_>

 • heb jij die niet dan? lol

 • opzich heb je wel gelijk dat dat raar is ziet eruit als left for dead en zelfs bf3 doet het op een dual core

 • lol, de release van WarZ is gwn één grote ramp… Dit had gwn nooit op Steam mogen verschijnen :p

 • precies!

 • Mensen die 'gwn' typen: het sms-tijdperk is afgelopen hoor!

 • bedankt nightquest om dit even te melden, als het je toch zo hard irriteert…ik zal voor jou speciaal mijn schrijfwijze aanpassen ;)

 • Idd ik heb geen quadcore (heb alleen een laptop waar ik op game) word wel tijd maar moet ik eerst een baantje vinden =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren