1. Toppers van 2013: Watch Dogs

Toppers van 2013: Watch Dogs

Watch Dogs is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de V-Card bovenaan deze pagina!

Wat is het?

Watch Dogs is één van Toppers van 2013 die geen onderdeel uitmaakt van een reeds bestaande en geijkte serie. Deze actie- en avonturengame speelt zich af in de open wereld van The Windy City, Chi-Town, oftwel Chicago, Illinois. In de derde metropool van de Verenigde Staten bevindt zich een supercomputer – CtOS (Central Operating System) – die de controle heeft over elk stukje technologie dat de stad rijk is. De mogelijkheden die een gecentraliseerd computersysteem met zich meebrengt zijn uiterst interessant, met name voor een meesterhacker als Aiden Pearce, het hoofdpersonage van de game.

Als doorgewinterde hacker heb je toegang tot persoonlijke gegevens van elke inwoner van Chicago (denk aan bankinformatie, strafbladen, relationele problemen, etc.) die je kunt inzetten om bepaalde personen af te persen of zwart te maken. Daarnaast kan Aiden Pearce ook telefoonverkeer hacken, stoplichten ontregelen, bruggen laten openen en eigenlijk al dat onder het deken van CtOS ligt beïnvloeden, om zo zijn (niet altijd even koosjere) doelen te bereiken.

Wie maakt het?

Je kunt het bijna niet geloven, maar naast Rainbow 6: Patriots, (de inmiddels verschenen games) Assassin’s Creed III en Far Cry 3, had Ubisoft Montreal klaarblijkelijk genoeg tijd en mankracht voor een vierde project van gigantische omvang. Als voorgaande producties van de Montreal-studio een voorbode zijn voor de te verwachten kwaliteit van Watch Dogs, kunnen we ons opmaken voor een epische game. Ubisoft Montreal heeft namelijk meer dan eens Game of the Year-kandidaten op de markt gebracht.Wat hebben we gezien?

Al dat het grote publiek van Watch Dogs heeft mogen aanschouwen was de epische gameplaydemonstratie op de afgelopen E3-persconferentie van Ubisoft. Ondergetekende prijst zich dan ook erg gelukkig dat hij op de E3 van 2012 achter gesloten deuren wel een net iets uitgebreidere demonstratie voor zijn kiezen kreeg. Tijdens deze demonstratie werden er een aantal extra hackersfoefjes gedemonstreerd.

Wat vinden we er van?

Tja, we hebben Watch Dogs natuurlijk niet voor niets genomineerd voor de E3 Awards van 2012 en de game wordt natuurlijk met een gegronde reden behandeld in de Toppers van 2013-reeks. Watch Dogs lijkt namelijk een ontzettend frisse, originele en puike game te gaan worden. In de door mijzelf geschreven impressie ben ik dan ook laaiend enthousiast over het potentiële pareltje uit Canada.

Wat zijn de gevaren?

Een game als Watch Dogs, die ervandoor ging met onze prestigieuze E3 Award voor beste game, is haast zo populair dat enkele missertjes behoorlijk zwaar op zijn dak kunnen vallen. Stel bijvoorbeeld dat het aanbod aan hackmogelijkheden toch wat karig blijft. In hoeverre blijft de game dan lang leuk en kan deze zijn potentie waarmaken? Daarnaast heeft Ubisoft Montreal, in het geval van de Assassin’s Creed-games, ook bewezen dat zelfs hun grote topgames best wel eens wat schoonheidsfoutjes kunnen bevatten.

[poll 108] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hot uiteraard. Als de game dit jaar uitkomt, lijkt het me eentje te worden die zou kunnen kampen met GTA V om de titel 'Game of the Year'.

 • Het viel me inderdaad op dat in deze ''Topper'' video nergens de vergelijking naar GTA werd gemaakt. Het is natuurlijk een heel ander spel maar het zag er uit als een free-roam spel in een Amerikaanse waarin je kon schieten en auto's kon jatten… Maarja, ik ben benieuwd.

 • Er zijn heel veel games die met GTAIV kunnen strijden voor Game of the Year, maar Watchdogs lijkt toch echt wel weer een topper der toppers te gaan worden en zo zijn er nog een paar naast GTA V.

 • Idd CerandoX, je kan nooit echt op voorhand zeggen welke GOTY gaat worden want sommige games stellen teleur en sommige verrassen. Tuurlijk dat deze game hot is, maar ik denk dat er wat teveel hype rond heerst. Een innovatief concept betekent nog niet dat het uitstekend speelt. Ik blijf er sceptisch over.

 • Hot natuurlijk

 • Deze is zo Hot! Dit wordt echt een topper.

 • Zeker hot, heter krijg je het bijna niet.
  Ik wil deze game niet eens vergelijken met GTA, daar vind ik dit concept (hacken etc.) gewoon te tof en te origineel voor.
  Doet me een heel klein beetje denken aan een geweldige serie genaamd Person of Interest.

 • Game is echt onwijs bruut! Met de E3 demo viel me de bek letterlijk open.

 • Wel wat denk je zelf? HOT natuurlijk!!

 • Zeer Hot voor mij! Ik hoop echt dat hij op de next-gen consoles komt, zodat ik die graphics van de E3-demo ook in mijn kamer kan genereren!

 • Of je koopt een goede pcXD

 • hot!

 • Hot , ziet er geweldig uit , ben echt zeer benieuwd

 • Hot! Game die hoog op me lijstje staat :)

 • Hot uiteraard!

 • HOT, ik heb er ontzettend veel zin in :).

 • Hot natuurlijk. Nu maar hopen dat ie echt in 2013 uitkomt.

 • Hot, alleen hoop ik wel dat alle verwachtingen worden waargemaakt. Zo wel, dan heeft GTA eindelijk eens een keer een concurent.

 • Far Cry 3 een van de mooiste titels op de huidige consoles? Sorry, maar ben ik dan gek of zit ik perongeluk Far Cry 2 te spelen? Ik vind hem om de 360 namelijk enorm tegenvallen!

 • Heerlijk vooruitzicht. Hot hot hot..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren