1. Samuel L. Jackson: Games hebben niets te maken met basisschooldrama

Samuel L. Jackson: Games hebben niets te maken met basisschooldrama

Volgens Samuel L. Jackson hebben games en films niets te maken met het recente drama in Newtown. Jackson vertelde dat in een interview met de LA Times.

Vorige week heeft een gestoorde schutter twintig kinderen en zeven volwassenen neergeschoten op een basisschool in het Amerikaanse Newtown. Deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft weer allerlei vragen opgeroepen over hoe dit nou kan. Zoals altijd na een dergelijk drama gaan die discussies voornamelijk over de wapenwetten in de VS, maar ook over de invloed van gewelddadige films en games op jongeren.

Sam Jackson, de man die het helemaal gehad heeft met die k*tslangen in dat k*tvliegtuig, gelooft in ieder geval niet dat films en games iets te maken hebben met dit en vergelijkbare drama's in de VS. Hij denkt trouwens ook niet dat de wapenwetten er iets mee te maken hebben: "Ik denk niet dat het gaat om meer controle op wapenbezit. Ik ben opgegroeid in het Zuiden met overal wapens en we hebben nooit iemand neergeschoten. Deze schietpartij gaat om mensen die de waarde van leven nooit geleerd hebben." Dus, dan weet je dat ook weer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Youri D G4M3.nl staat voor GAME en onze voorliefde voor games. Wij zijn van de generatie mensen die met games zijn opgegroeid. Digitaal is voor ons niet minder echt of ondergeschikt. Daarom hebben we met trots getallen in onze naam geplaatst: deze staan voor games als digitale cultuur en de revolutie die games teweeg hebben gebracht. G4M3.nl laat zich niet in hokjes plaatsen – we schrijven over games vanuit onze passie en filteren game nieuws en ontwikkelingen binnen de game-industrie op datgene wat echt de moeite waard is. Ons doel is om dit op een professionele en vermakelijke manier te doen, zonder dat er een grote afstand is tussen ons team en de bezoekers. G4M3.nl is dynamisch en zal zich continue blijven ontwikkelen en evolueren. Internet groeit in een razend tempo en nieuwe ontwikkelingen en diensten volgen elkaar in rap tempo op. G4M3.nl zal blijven groeien en gebruik maken van de meest interessante, populaire en bruikbare diensten en technologieën. We zijn geen journalisten, maar mensen die houden van games. De boventoon op G4M3.nl zal daarom worden gevoerd door games die we goed vinden of waar we naar uitkijken. G4M3.nl is kritisch, rechtvaardig en trots op games. Dit vormt het DNA van G4M3.nl.

Reacties

 • Ben het helemaal met hem eens.

 • Baas!

 • Groot gelijk.

 • Laat ze eerst maar wapens verbieden dat doet veel meer schade dan games.

 • Waarom wapens verbieden? Er zijn miljoenen mensen in amerika die wapens hebben en toch hoor je, gelukkig, maar zelden van dit soort incidenten  iets verbieden roept op tot illigale wapenhandel en dan gaat het sneller fout omdat dan echt iedereen een wapen kan krijgen

 • Obama zou jouw reactie mee kunnen nemen in zijn beleid.

 • Het is niet het wapen maar de persoon die deze ellende veroorzaakt.
  In Nederland kijkt men vaak raar op van het Amerikaanse wapenbeleid.
  Feitelijk gezien is het een teken van ultieme vrijheid, wat de VSA ook wil uitstralen. In Nederland mocht men tot 1919 ook gewoon vuurwapens hebben zonder vergunning. Ik heb eens een kranten artikel gelezen uit eind 19e eeuw over een school in Limburg die de ouders en leerlingen dringend verzocht dat de leerlingen geen vuurwapens meer mee naar school namen vanwege ongelukken met veiligheidspallen e.d. Zo normaal was het toen dat men wapens hier droeg.  Tegenwoordig is het hier in Nederland goed geregeld. Een wapen os niet illegaal mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo beschik ik over 2 wapenvergunningen, maar niet zonder slag of stoot.
  Je moet eerst een jaar lid van een schietvereniging zijn alvorens je een aanvraag kunt indienen voor een vergunning. Je club moet jou vuurwapenwaardig genoeg hiervoor vinden. Je moet dan een VOG invullen, als je niks op je kerfstok hebt staan is de kans vrij groot dat je een vergunning krijgt. Je moet echter beschikken over een kluis e.d.  Verder zijn aanvalswapens in Nederland verboden. Dwz, volautomatische vuurwapens die Politie en Defensie beschikt. Ook is er een ander kaliber patronen.
  Dit vind ik prima, een wapen in Nederland is niet illegaal mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. In Amerika ligt dit natuurlijk anders en dat begrijp ik want daar hangt een wapencultuur, iets wat hier totaal ontbreekt. Als ik mensen vertel dat ik vuurwapens heb kijken ze me maar vreemd aan, wapens zijn toch om mensen mee te doden? Althans zo denken de meesten hahahaha.  Dat ze in de VSA maar eens beginnen met aanvalswapens te reguleren. Het is belachelijk dat burgers daar met dezelfde wapens rondlopen als de overheid. Wat moet je in godsnaam met een .50 machine geweer in je tuin bijvoorbeeld?  De VS moet in gaan zien dat hun huidige wapenbeleid oud en achterhaald is. Het komt van een goed idee en een mooi streven naar de ultieme democratie, het probleem is echter dat het tegenwoordig niet meer werkt zo als de founding fathers het waarschijnlijk bedoeld hadden.

 • Tering jou reactie is langer dan het artikel zelf!  Heb je ff een nieuwe wapenwet geschreven ofzo?

 • Hahaha nee, verveling doet wonderen. Ik zag btw toen ik het posste hoe lang het wel niet was :p

 • Groot gelijk!

 • Maar wat hij hier ook mee wilt zeggen is dat het niet aan wapens ligt, en die hebben zeker ook schuld.

 • srry kheb nog nooit een gun gezien die uit zichzelf mensen afknalt

 • Mijnen, claymores,… Genoeg wapens die het wel doen hoor.

 • ook niet echt moet toch echt interactie zijn met een object/persoon willen deze afgaan

 • @griffin oowja.. ik wist niet dat mijnen en claymores onder de category ''guns'' vielen

 • zijn ook niet helemaal legaal in de US :P

 • Op het gebied van games ben ik het met hem eens. Op het gebied van wapens niet.

 • Op het gebied van games ben ik het met hem eens. Op het gebied van wapens niet.

 • Eigenlijk had de TV versie van de scene erbij gezet moeten worden, die is pas geniaal! :lol:  http://www.youtube.com/watch?v=z4t6zN…

 • Guns don't kill people, snakes kill people!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren