1. Toppers van 2013: Rayman: Legends

Toppers van 2013: Rayman: Legends

Rayman: Legends is één van de games die we deze maand bespreken in de rubriek ‘Toppers van 2013’. Hier blikken we vooruit op de games die de potentie hebben om echt goed te worden. We vertellen jullie met wat voor game we te maken hebben, wat het zo goed maakt, maar ook wat de gevaren zijn. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan deze pagina!

Wat is het?

In 2011 verraste Ubisoft vriend en vijand met de razendsnelle en (bij wijlen) pittige platformgame Rayman: Origins. Het koddige mannetje zonder ledematen wist zich met deze cartooneske game los te rukken van hysterische, minigame-minnende konijnen uit de Raving Rabbids-reeks en was een platformtopper van de bovenste plank. Rayman: Legends is de opvolger van deze ijzersterke game en moet de goede weg die de serie is ingeslagen doortrekken.

Deze weg moet alleen wel worden doorgetrokken op een ander platform, want waar Origins verscheen op de PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PC, PlayStation Vita en Nintendo 3DS, verschijnt Rayman: Legends enkel op Nintendo’s Wii U. En daarmee heeft Nintendo zijn eerste exclusieve, potentiële platformgrootheid van 2013 te pakken.

Wie maakt het?

De Ubisoft-studio in het Franse Montpellier, gelegen aan de Middellandse Zee, is de ontwikkelaar van Rayman: Legends. Het warme mediterrane klimaat moet welhaast een positief effect hebben op de ontwikkelcapaciteiten van de makers, want Rayman: Legends is voorgegaan door een aantal puike games als Beyond Good & Evil, Zombi U en Rayman: Origins. Zolang ze ons niet platbombarderen met doldwaze konijnen hoeven we ons, voor wat betreft de ontwikkelaar, dus niet veel zorgen te maken.Wat hebben we gezien?

Op 27 april 2012 lekte er (per ongeluk?) een demonstratievideo een nieuwe Rayman-game. Ubisoft bevestigde al snel dat er inderdaad gewerkt werd aan een nieuwe titel en dat het de opvolger van het niet onsuccesvolle Rayman: Origins betrof. Op de E3 van datzelfde jaar, een ruime maand later, deed Ubisoft Rayman: Legends dan echt officieel uit de doeken en was de game speelbaar voor de in Los Angeles-aanwezige game-industrie (pers, uitgevers, retail, etc.). Op de Gamescom 2012 was de game uiteindelijk speelbaar voor het grote publiek en wist de game urenlange wachtrijen te veroorzaken. Deels omdat Rayman: Legends een potentieel platformtoppertje is, deels omdat het één van de weinige, aanwezige Wii U-games was.

Wat vinden we er van?

Rayman: Legends heeft volgens ons (of misschien beter: volgens onder getekende) alles in zich om uit te groeien tot één van dé beste platformgames van dit moment. De game is fris, ziet er prachtig uit en speelt als een trein. Vooral het Castle Rock-level, die inmiddels te spelen is in de uitgebrachte demo, wist erg te imponeren dankzij een perfecte combinatie tussen timing, snelheid en ritme.

Wat zijn de gevaren?

Eén van de grootste gevaren van Rayman: Legends is de Wii U Gamepad. Wanneer je de game met meerdere spelers speelt, neemt één van de spelers de tabletcontroller ter handen, om zo vijanden te kietelen, extra punten vrij te spelen en de platforms te beïnvloeden. Het is uiteraard onmogelijk om solo in noodvaart door een level te knallen, terwijl je tegelijkertijd aan het priegelen bent op je touchscreen. Hoe gaat Ubisoft dit goed uitwerken en hoe zorgen ze ervoor dat het soloavontuur net zo interessant wordt als het multiplayerspektakel? Hopelijk komen ze met een geweldige inventie die Rayman: Legends ook voor de einzelgänger zeer aantrekkelijk maakt.

[poll 113] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Rayman Origins kapot gespeeld op de ps3, en hoop dan ook dat deze versie als opvolger ook op de PS3 en evt andere console's gaat komen. verslavend

 • Wii U exclusive!!!!! 't zou leuk zijn en een goede boost voor Nintendo als dat zo zou blijven..

 • Ik heb toch vertrouwen in een ps3-xbox360 versie.
  Ik denk dat Nintendo een deal heeft met Ubisoft waardoor deze tijdelijk exclusief is zodat de WiiU goed gaat verkopen. Rayman Origins is tenslotte één van de beste platformers van deze generatie consoles is uitgekomen.

 • PS3/XBOX/PC/VITA versie komt er gewoon, nu nog wachten erop

 • Origins was al bedoeld voor de Wii U, maar Nintendo wachtte te lang.  Gamepad staat centraal in deze game en zal daarom nooit geport worden naar bovenstaande apparaten. Te weinig mensen met Smartglass of Vita (en een PS3) om een port rendabel te maken.

 • Ik heb de demo uiteraard en kan niet wachten tot-ie uitkomt..en ik ben niet de enige in mijn huishouden..
  m'n kids zijn superenthousiast!!..

 • Hot, maar wacht nog steeds op een ps3-versie

 • Ik moet Origins nog steeds spelen, maar platform games zijn altijd wel tof.

 • Heet

 • Demo gespeeld wat een briljant spel is dit! !!

 • HOT en wachtend op een 360 versie

 • Hot door het feit dat Origins ook een geweldige game was.

 • kan niet wachten!!!! hier gaan weer veel vrije uurtjes heen

 • HOT! De demo is echt gaaf.

 • Zeker hot!

 • Dit gaat een hele vette game worden, zonder twijfel.

 • Not, vind er weinig aan.

 • de grootste reden van het aanschaffen van mn Wii U! voor mij ultra hot, hoewel dat helaas niet kan :( Ben heel benieuwd naar de volledige game, de demo voorspelt veel goeds!

 • Ik deel de mening dat deze veel vetter zal zijn dan New Mario U. HOT!

 • Staat al maanden op hot :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren