1. Tim Schafer meer open dankzij Kickstarter

Tim Schafer meer open dankzij Kickstarter

Ok, dit is z'n quote die de lading van het nieuws weliswaar dekt, maar toch de nodige uitleg behoeft. Sinds Double Fine-baas games ontwikkelt met Kickstarter als inkomstenbron, is hij transparanter dan voorheen en niet meer bang voor openheid. Dit vertelde hij in een interview met Venturebeat.

"Toen ik begon bij LucasArts werkte ik bij het meest gesloten bedrijf dat er is. De reguliere ontwikkeling was als volgt: 'hou alles geheim en breng de game uit als je helemaal klaar bent' ", aldus Schafer. Hij vervolgt: "Kickstarter heeft me geleerd dat er niets is om bang voor te zijn. Je brengt je dingen uit. Je laat wat concept art zien dat wel of niet in de game verschijnt en het maakt niet uit. (..) Mensen staan nu meer aan jouw kant (dan voorheen). (..) Ze voelen zich alsof ze deel uitmaken van het ontwikkelteam."

Dit artikel delen

Over de auteur

Itsmeeeeeeeeee Wessel. 18 jaar. Houdt van games, films, muziek... eigenlijk alles wat met media te maken heeft. Studeert momenteel nog aan het Norbertuscollege te Roosendaal (6 atheneum) maar gaat volgend jaar Communicatiewetenschap of Media & Cultuur studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Reacties

  • Kudos!

  • Gefeliciteerd.

  • Ok.

  • Tim blijft steeds slimme dingen zeggen…

  • ja maar de concurrent kan er nog steeds mee van door gaan.    wel nice dat door crowdfunding sommige projecten toch een kans op leven krijgen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren