1. Markus 'Notch' Persson doneert kwart miljoen voor wijziging patentwetgeving

Markus 'Notch' Persson doneert kwart miljoen voor wijziging patentwetgeving

Markus ‘Notch’ Persson, de man achter de succesvolle game Minecraft, heeft 250.000 dollar gedoneerd aan de Electronic Frontier Foundation (EFF). Met het geld moet de EFF helpen de patentwetgevingen te veranderen. Ook Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban heeft 250.000 dollar gedoneerd.

De huidige patentwetgevingen zorgen er regelmatig voor dat een game onnodige vertraging oploopt, extra kosten maakt of zelfs geannuleerd wordt. De EFF probeert met het Defend Innovation-initiatief deze wetgeving te hervormen.

Persson pleit voor diepgaande veranderingen en geeft aan dat tijdelijke oplossingen niet voldoende zijn. “Tijdelijke oplossingen zijn niet goed genoeg – we hebben diepgaande, belangrijke oplossingen nodig om softwareontwikkeling zo vrij en democratisch mogelijk te houden”, vertelt Persson. “Nieuwe games en andere technologische hulpmiddelen komen voort uit het voortbouwen op oude dingen en ze beter te maken – een herhalend proces dat dankzij de huidige wetgeving wel eens kan ophouden te bestaan.”

Notch was niet zo lang geleden nog verwikkeld in een patentenrechtszaak toen Bethesda hem aanklaagde om de game Scrolls. De naam van dat spel zou te makkelijk verward kunnen worden met Bethesda's The Elder Scrolls-serie. Dat geschil is uiteindelijk buiten de rechtbank om geschikt: Scrolls mag Scrolls blijven heten, maar eventuele volgende delen moeten die naam laten vallen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Baas!

 • Damn, doet hij even hoor. :P

 • Beste man is awesome! :D

 • Opzich vind ik octrooien niet heel slecht, omdat het wel mogelijk maakt je ideeën te beschermen en daardoor aanspoort tot innovatie. Ik vind het alleen onzinnig dat er soms octrooien worden verleend aan hele kleine dingen. Het is daarom een beetje jammer dat er in dit bericht niet precies wordt uitgelegd wat ze nou willen veranderen aan de wetgeving.

 • moet die vetzak niet eens eerst dat geld stoppen in het afmaken vannnn nouja minecraft misschien?

 • Ja want het is nog van hem enzo….
  Onee. Mojang.

 • het was zijn game, maar alleen omdat hij geen zin meer had om er verder aan te werken heeft hij het aan jeb gegeven.
  En anders moet hij Mojang of Jeb geld geven om die game af te maken.

 • kuch kuch Schande dat die dikkerd die zijn geld verdient aan een goed spel dat maar 20 euro kost zomaar zelf mag beslissen wat hij met zijn eigen geld doet! Waar gaat dat toch heen met de wereld kuch kuch

 • http://www.dampo.nl/overzicht-product…

 • wij hebben betaald voor dat spel tijdens de alpha en beta fases en notch heeft toen verteld dat het spel zou doorontwikkelen met het geld dat hij van ons kreeg, en ondertussen zijn er nauwelijks verandering toegevoegd.
  Het spel loopt nog steeds op fucking JAVA MAN.  en minecraft een goed spel vinden gaat een beetje ver, een leuk spel is het zeker maar goed niet. • Nou en dat het op java loopt?  If it works it works right?

 • Ik wordt zo ziek van al die patenten (oorlogen). Gaat echt helemaal nergens om. Jan en alleman kan de domste patenten aanvragen. Leukste is nog als een patent totaal niet gebruikt wordt, maar opeens iemand dat patent jaren later breekt. Nee, dan moeten we even gaan cashen natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren