1. Disney komt met combi van Minecraft en Just Cause 2

Disney komt met combi van Minecraft en Just Cause 2

Disney werkt aan Disney Infinity, een game die een combinatie is van Minecraft en Just Cause 2 met elementen van Boom Blox, Angry Birds en Wreckateer. En dat alles met Disney-personages en omgevingen. Polygon heeft vroege beelden gezien van de game.

Disney wil de game lang blijven onderhouden en steeds voorzien van nieuwe uitbreidingen, gebaseerd op steeds andere Disney-films, met bijbehorende personages, speelgoed, settings en bouwblokken. Spelers kunnen allerlei dingen doen in de open spelwereld. "Wij zagen spelers die bekende personages bestuurden uit diverse Disney-films, die grote open gebieden verkenden in auto's, te voet of vliegend", beschrijft Polygon. "De game, die ook een splitscreenmodus lijkt te hebben, omvat allerlei spelmodi zoals racen, schieten, bouwen en vernietigen."

Polygon legt uit dat verschillende personages verschillende dingen kunnen. Zo beschrijft de site een situatie waarin Toy Story's Woody een plakhandje gebruikt om zich vast te grijpen aan een voorbijkomend vliegtuig dat wordt bestuurd door Buzz Lightyear. Vergelijkbaar met wat Rico Rodriguez kan doen met zijn grappling hook in Just Cause 2. Klinkt goed toch?

"In een andere demonstratie zet een speler een speelgoedkatapult in de grond en gebruikt deze om diverse explosieven en speelgoed af te vuren richting een blokkenkasteel in de verte, waarna uiteindelijk een stapeltje rode blokken wordt geraakt die ontploffen, waardoor het gebouw instort". "De scène doet denken aan een combinatie van Angry Birds, Boom Blox en Wreckateer, maar met een slick Disney-sausje."

Cross-platform

De game wordt cross-platform en draait in ieder geval op iOS, Android en spelcomputers. Volgens Polygon lijkt het erop dat de mobiele versies vooral de nadruk hebben op het rondbewegen met diverse personages door de wereld, terwijl spelers in de spelcomputerversie ook kunnen bouwen. De site benadrukt dat zij oude beelden hebben gezien, dus dat de game al veel veranderingen kan hebben doorgemaakt.

Disney Infinity wordt ontwikkeld bij het Amerikaanse Avalanche Software, dat ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Toy Story 3. Diverse Amerikaanse media zijn door Disney Interactive uitgenodigd om half januari een presentatie van de game bij te wonen. Het zal dus vast niet heel lang duren voordat we meer te zien krijgen van deze ambitieuze titel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Youri D G4M3.nl staat voor GAME en onze voorliefde voor games. Wij zijn van de generatie mensen die met games zijn opgegroeid. Digitaal is voor ons niet minder echt of ondergeschikt. Daarom hebben we met trots getallen in onze naam geplaatst: deze staan voor games als digitale cultuur en de revolutie die games teweeg hebben gebracht. G4M3.nl laat zich niet in hokjes plaatsen – we schrijven over games vanuit onze passie en filteren game nieuws en ontwikkelingen binnen de game-industrie op datgene wat echt de moeite waard is. Ons doel is om dit op een professionele en vermakelijke manier te doen, zonder dat er een grote afstand is tussen ons team en de bezoekers. G4M3.nl is dynamisch en zal zich continue blijven ontwikkelen en evolueren. Internet groeit in een razend tempo en nieuwe ontwikkelingen en diensten volgen elkaar in rap tempo op. G4M3.nl zal blijven groeien en gebruik maken van de meest interessante, populaire en bruikbare diensten en technologieën. We zijn geen journalisten, maar mensen die houden van games. De boventoon op G4M3.nl zal daarom worden gevoerd door games die we goed vinden of waar we naar uitkijken. G4M3.nl is kritisch, rechtvaardig en trots op games. Dit vormt het DNA van G4M3.nl.

Reacties

 • Oke kan interesant zijn.

 • lijkt mij ook. Zeker omdat toystory 3 niet eens zo'n hele slechte film-game was.

 • Afgehaakt bij de eerste alinea. Het lijkt erop dat ze al het slechts in gamesland willen combineren.

 • Minecraft, Boom Blox en Just Cause 2 (voor een tijdje) zijn anders best wel awesome hoor!

 • Ik zou verder lezen klinkt allemaal behoorlijk interessant en als we nou echt eens ps3 vs 360 kunnen doen zou het helemaal top zijn

 • Fuck you, minecraft is awesome.

 • Minecraft en Boomblox slecht?!

 • Negeer hem maar gewoon…

 • Klinkt sweet! :)

 • Disney doet alles na-apen. The Lion King is nageaapt. Alle Disney-channel programma's zijn flauwe aftreksels van die van Nickelodeon, dus nu ook games…

 • HAHAHAHA. Alle Disney dingen zijn na geaapt :'). Laat me niet lachen. Als er 1 bedrijf belangrijk geweest is binnen de Film en Technologie wereld is Disney dat wel.

 • Leg eens uit… The Lion King is 1 van Disney's bekenste films en niemand buiten jij ziet dat dit een kopie is van een andere film of verhaal? LEG UIT!
  Als je dan toch bezig bent, doe dat ook eens voor die honderden andere disney-films.

 • Nickelodeon is geloof ik juist een rip off van disney

 • @markiewong Oké, disney maakt wel goede animatiefilms. @230791 In Kijk 13/2010 staat dat Lion King komt van een japanse animatie film (Jungle Emperor) van een strip. Daarin staat een wit leeuwtje centraal, genaamd Kimba. En al die kleine dingen zoals de vogel of de hyena's zitten ook in die japanse film. @Bob-Marly1 Kan zijn, maar ik vind dat Nickelodeon betere sitcoms maakt. Elke sitcom is anders. Terwijl bij Disney Channel elke sitcom hetzelfde lijkt elke seconde hoor je gelach terwijl er in dat hele 'sitcom' geeneen grap gemaakt wordt

 • Al die Disney Channel "sitcom" troep is inderdaad te belachelijk voor woorden.
  @Bob_Marly, nah Nickelodeon was er eerder.

 • @jvdwijgert
  Jungle Emperor komt uit 1997…Lion king komt uit 1994. Maar Disney heeft tot nu toe nog nooit iets gekopieerd. Ze nemen sprookjes en geven daar hun eigen draai aan. Ze hebben meerdere malen nieuwe technieken ontwikkeld specifiek voor een film of attractie.

 • Star Wars is Disney eigen.

 • Apply water to the burned area

 • "Disney werkt aan Disney Infinity, een game die een combinatie is van Minecraft en Just Cause 2 met elementen van Boom Blox, Angry Birds en Wreckateer."  Dafuq?!

 • Maar welke gameplayelementen worden nu uit minecraft gehaald dan? Als dit het creatieve craften is, dan heeft u mijn aandacht. Zou graag zien dat er een keer een soort AAA minecraft titel gemaakt wordt. Met meer mogelijkheden op grafisch en gameplay gebied. En misschien met meer dan alleen 4kante blokken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren