1. Mobile Games Update Week 51

Mobile Games Update Week 51

Welkom bij onze wekelijkse Mobile Games Update. In deze rubriek bespreken we nieuws en de games die deze week voor iOS, Android en Windows Phone zijn verschenen. Met deze week de langverwachte RPG Ravensword: Shadowlands; Puddmonsters, de nieuwe game van de ontwikkelaars van Cut the Rope; het WTF-waardige Sacred Guns; is nu ook het fantastische Sword & Sorcery voor Android beschikbaar; en is Final Fantasy IV op iOS verschenen. Genoeg om de hele kerstvakantie mee te vullen.

Nieuws

Far Cry 3 Outpost app uitgebracht

Ubisoft heeft een officiële Far Cry 3 Outpost app uitgebracht. Met de app zijn de versleutelde gegevens die in Far Cry 3 te vinden zijn te decoderen en is het dus mogelijk om geavanceerde wapenmods en bonus-XP vrij te spelen terwijl je onderweg bent. De vrijgespeelde wapenmods zijn zelf te gebruiken, maar kunnen ook aan vrienden gegeven worden of verkocht worden voor extra XP.

Met de app bekijk en pas je ook je uitrustingsets aan, zodat je deze direct kunt gebruiken als je gaat spelen. Daarnaast zijn je persoonlijke statistieken en die van je vrienden in te zien, zoals de gespeelde tijd, het niveau, de beste wapens en prijzen. Ook is bij te houden welke maps je hebt gemaakt met de map-editor. Je kunt zien hoe vaak je maps zijn gespeeld en hoeveel mensen je map leuk vinden of als favoriet bestempelen.

App Store (iOS): Far Cry 3 Outpost (gratis, universeel)

Final Fantasy V aangekondigd

Square Enix heeft in een trailer van Final Fantasy IV voor iOS laten weten dat er meer Final Fantasy-games in de toekomst naar de mobiele platformen zullen komen. De eerste hiervan is Final Fantasy V die oorspronkelijk op de Super Nintendo verscheen.

Releases

Anomaly Korea

Anomaly Korea is het vervolg op de strategiegame Anomaly Warzone Earth en is eigenlijk een omgekeerde tower defense-game. De buitenaardse robots zijn weer terug en hun oog is dit keer op Korea gevallen. Jij moet een squad vuurgevechten insturen om de buitenaardse invasie af te slaan. Hiervoor moet je zorgvuldig je routes plannen en gepantserde eenheden gebruiken tegen de nieuwe vijanden.

App Store (iOS): Anomaly Korea ( €2,69, universeel)

Play Store (Android): Anomaly Korea (€2,79)

Car Jack Streets: Directors Cut

Car Jack Streets: Directors Cut is een Grand Theft Auto-kloon van het eerste uur. Als Randal Meyers moet je een schuld terugbetalen aan de Italiaanse maffia. Dit doe je al rennend, rijdend en vliegend door een grote stad met behulp van vlammenwerpers, machine geweren en een tachtig minuten durende soundtrack.

App Store (iOS): Car Jack Streets: Directors Cut (€ 1,79, gratis)

Final Fantasy IV

Fina Fantasy IV verscheen voor het eerst in 1991 en is sindsdien op veel verschillende platformen uitgekomen. De game was bovendien de eerste Final Fantasy die het Active Time Battle (ATB) en het Augment systeem introduceerde. Bovendien bevat deze versie voice acting voor de belangrijkste scènes in de game en beginnen spelers met een compleet lege dungeon-map.

App Store (iOS): Final Fantasy IV (€ 14,49, universeel)

Karateka

Karateka is de eerste game van Jordan Mechner, bekend als maker van Prince of Persia. De game die vijf jaar voor Prince of Persia verscheen op de Apple II was een vechtgame. In het originele Karateka had je slechts één leven. In deze HD-remake heb je er gelukkig drie, die vertegenwoordigd zijn door verschillende personages. Als je echter het ‘goede’ einde van de game wilt krijgen moet je de game uitspelen zonder dood te gaan.

App Store (iOS): Karateka (€ 2,69, universeel)

Last Knight HD

Last Knight HD is een endless runner waarin je op je paard springt en met je lans onderweg voorwerpen verzameld en vijanden omver knikkert. Tijdens je avontuur kom je verschillende fantasiewezens tegen zoals gigantische kikkers en draken. Dankzij de ragdoll physics vliegen de vijanden dan ook alle kanten op.

App Store (iOS): Last Knight HD (€ 0,89, universeel)

The Lords of Midnight

The Lords of Midnight is een van de eerste fantasie adventure games met een uitgebreid verhaal en interessante personages. In de game moet je tussen drie verschillende paden kiezen. Als er gekozen werd om Doomdark’s magische Ice Crown te vernietigen is de game een standaard adventure game. Er kan echter ook gekozen worden om tot wel achtentwintig andere Lords te helpen te legers van Doomdark te verslaan. Neem je deze weg dan verandert de game meer in een strategie game. De derde optie is om beide tegelijkertijd te spelen.

App Store (iOS): The Lords of Midnight (€ 4,49, universeel)

Parashoot Stan

Parashoot Stan is de eerste game van Chris Seavor, een ex-Rare ontwikkelaar en projectleider van de Conker-games. In deze endless fall-game moet je als kapitein Stanley Ottershaw uit de handen proberen te blijven van baron Bully. Door te draaien, duiken, bijten, schieten en exploderen baan je je een weg door de golven van vijanden.

App Store (iOS): Parashoot Stan (€ 0,89, universeel)

Pudding Monsters

Pudding Monsters is het nieuwe puzzelavontuur van de makers van het populaire Cut the Rope. De gekke Pudding Monsters willen hun vrienden redden van een genadeloze koelkasteigenaar. Het uit te groeien tot een gigantische monster lijkt hiervoor de beste oplossing. Hierbij moet je de Pudding Monsters over het scherm vegen om ze aan elkaar te plakken. Er zijn verschillende monstersoorten om mee te spelen die elk hun eigen krachten hebben.

App Store (iOS): Pudding Monsters (€ 0,89, universeel)

App Store (iOS): Pudding Monsters HD (€ 0,89, iPad)

Play Store (Android): Pudding Monsters (gratis)

Play Store (Android): Pudding Monsters HD (€ 0,76)

(THRED)

(TRHED) is een game van de ontwikkelaar van de prachtige game Lili in samenwerking met Coca Cola. De game is een endless runner waarin je door een windtunnel vliegt, rotsen ontwijkt en bubbels verzamelt. Dit onder een soundtrack waar Tiësto, DJ Poet, and TOKiMONSTA aan hebben meegewerkt. Het uiteindelijke doel van de game is echter het inzamelen van geld door middel van in-app aankopen die gedoneerd worden naar (RED). Een organisatie die aids bestrijdt.

App Store (iOS): (THRED) (gratis)

The Journey Down: Chapter One

The Journey Down is een point-and-click adventure met een Afrikaanse twist. In de eerste episode volg je een medewerker van een tankstation genaamd Bwana en zijn sidekick Kito. Ze proberen een verdwenen dagboek op te sporen en de waarheid te achterhalen rond hun lang verloren vader: kapitein Kaonandodo.

App Store (iOS): The Journey Down: Chapter One (€0,89, universeel)

The Lost Treasures of Infocom

The Lost Treasures of Infocom is een verzameling van de klassieke interactieve adventures games van Infocom. In totaal bevat de collectie 27 games variërend van fantasie, science fiction tot mysterie en horror. Zork I: The Great Underground Empire is gratis en de andere adventures zijn te koop via in-app aankopen: A Mind Forever Voyaging; Ballyhoo; Border Zone; Cutthroats; Deadline; Enchanter; Hollywood Hijinx; Infidel; Leather Goddess of Phobos; The Lurking Horror; Moonmist; Planetfall; Plundered Hearts; Seastalker; Sorcerer; Spellbreaker; Starcross; Stationfall; Suspect; Suspended: A Cryogenic Nightmare; The Witness; Trinity; Wishbringer; Zork 1: The Great Underground Empire; Zork 2: The Wizard of Frobozz; Zork 3: The Dungeon Master; Zork: The Undiscovered Underground.

App Store (iOS): The Lost Treasures of Infocom (gratis, universeel)

RAD Soldiers

RAD Soldiers ies een turn-based strategie game van de makers van BRINK en de Enemy Territory-games. In de game ga je met een groep huurlingen op oorlogspad. Dankzij de speciale vaardigheden van iedere huurling veeg je op hilarische manieren de vloer aan met de vijand. Door je squad te levelen speel je nieuwe vaardigheden, soldaten, wapens en outfits vrij.

App Store (iOS): RAD Soldiers (gratis, universeel)

Ravensword: Shadowlands

Het langverwachte Ravenswords: Shadowlands is een RPG met een grote open fantasiewereld en wordt door vele gezien als de Elder Scrolls onder de mobiele games. De wereld waarin je terecht komt is gevuld met vijanden zoals goblins, gigantische spinnen en prehistorische dinosauriërs. Daarnaast zijn er ook nog tal van dieren waarop je kan jagen of kan berijden. De game bevat tevens een berg quests, wapens, magie en een reputatiesysteem.

De Android-versie van Ravensword: Shadowlands staat geland voor het eerste kwartaal van 2013.

App Store (iOS): Ravensword: Shadowlands (€ 5,99, universeel)

Ronin

In deze endless runner speel je een ronin, een samoerai die verstoten is door zijn meester, die zijn weg vindt door een Japans fantasierijk. Tijdens deze tocht kom je oog in oog te staan met bandieten, boogschutters, samoerai en bovennatuurlijke wezens uit Japanse folklore. Onderweg help je mensen met missies en verzamel je dwaallichtjes die je gebruikt om diepgewortelde krachten te ontketenen.

App Store (iOS): Ronin (€ 0,89, universeel)

Sacred Guns

Sacred Guns zou prima in onze WTF-rubriek passen. In de game heeft god besloten de wereld te trakteren op de zondvloed en jij moet de Ark van Noah beschermen van onnodige gasten. Zo schiet je wezens aan gort die veel weg hebben van SpongeBob, Pikachu, de Teletubbies, Justin Bieber en nog veel meer.

App Store (iOS): Sacred Guns (€ 0,89, universeel)

Play Store (Android): Sacred Guns (€ 0,76)

Shadow Warrior

Shadow Warrior verscheen voor het eerst in 1997 voor de PC en komt van de ontwikkelaar van Duke Nukem 3D. In de shooter speel je de ninja Lo Wang, een van de beste schaduwkrijgers van Japan, die het opneemt tegen zijn oude corrupte werkgever: Zilla Enterprises. Deze wilt namelijk over heel Japan heersen en gebruikt hierbij demonische wezens die opgeroepen worden uit duistere dimensies.

App Store (iOS): Shadow Warrior (gratis, universeel)

Super Mega Worm Vs Santa 2

Super Mega Worm Vs Santa 2 is het vervolg op de culthit Super Mega Worm Vs Santa. Dit keer bevindt de gigantische worm Wojira zich in de speelgoedfabrieken van de kerstman en zorg je daar voor de nodige vernieling en chaos. Hier neem je het op tegen kwaadaardige robot kerstmannen en eet, spring, kruip je je een weg door alles en iedereen heen. Dit keer kan je daarbij gebruik maken van drie nieuwe superkrachten.

App Store (iOS): Super Mega Worm Vs Santa 2 (€ 0,89, universeel)

Play Store (Android): Super Mega Worm Vs Santa 2 (gratis)

Sushi Hero

Sushi Hero is een endless runner waarin je vliegende vissen tot stukjes moet hakken en flamberen. Je moet namelijk zoveel mogelijk sushi zien te maken voor een groep kwaadaardige buitenaardse wezens. Krijgen ze niet genoeg maki en nigiri dan zullen ze ons opeten. Onderweg moet je opletten de juiste soort vissen te combineren en de giftige en gevaarlijke vissen vermijden. Doe je dit goed dan krijg je een wasabi boost die je door de levels heen laat schieten.

App Store (iOS): Sushi Hero (€ 0,89, universeel)

Uberstrike: The FPS

Uberstrike: The FPS is een shooter die met elkaar op Android, iOS, Mac en PC gespeeld kan worden. De first-person shooter is de meest gespeeld Unity3D-titel op Facebook en is een ‘old-skool’ shooter vol actie.

App Store (iOS): Uberstrike: The FPS (gratis, iPad)

Play Store (Android): Uberstrike: The FPS (gratis)

Where’s My Holiday?

Where’s My Holiday? is een gratis kerst-versie van Where’s My Water? en Where’s My Perry?. De game bevat 12 levels waarin de feestdagen en Swampy en Perry in de hoofdrol staan. In de levels met Swampy moet je in zes spannende levels door de grond graven en het water naar de douche van Swampy leiden. Swampy is namelijk anders dan de andere alligators in de riolering en hij is dol op douchen. In Perry’s levels moet je water, in alle vormen, gebruiken om puzzels op te lossen en helpen Perry het hoofdkwartier te bereiken.

App Store (iOS): Where’s My Holiday? (gratis, universeel)

Play Store (Android): Where’s My Holiday? (gratis)

Overige Android releases

Elke week komen er steeds meer games uit voor Android die al eerder zijn verschenen op iOS. Daarom hieronder een overzicht van de games die, we waarschijnlijk eerder al besproken hebben, maar deze week zijn verschenen op Android. Deze week zit daar onder andere Sword & Sworcery bij, één van de beste games voor iOS:

- Eufloria HD (€ 3,99)

- Final Fantasy II (€ 7,00)

- Final Fantasy Legends (€ 17,99)

- Demon’s Score THD (€ 17,99)

- Superbrothers: Sword & Sworcery (€ 1,49)

Video

Deze week aandacht voor de science fiction shooter Morning Star die vorige week werd aangekondigd door oud Bungie-medewerkers.

Tot zover de Mobile Games Update van deze week en de laatste van dit jaar. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden, natuurlijk welke mobiele games jullie op dit moment spelen en de kerstvakantie mee door komen. Laat het hieronder horen in de reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Sow…. Dat zijn er echt een hoop! Tnx heb ik weer wat te pielen op de foon :D

 • En effe hier zodat mensen het zien de walking dead is nou gratis voor ios

 • @Joris, alleen episode 1.

 • Teletubbiespongebob ding ftw!  Sacred Guns - 9Gag much?

 • Shadow Warrior!!!!!

 • Far Cry 3 outpost is er ook voor Android: https://play.google.com/store/apps/de…

 • altijd ios en/of android en nooit voor windows phone :(

 • dat is idd. echt kut !
  daarom ben ik maar terug naar android gegaan…

 • dat is idd. echt kut !
  daarom ben ik maar terug naar android gegaan…

 • Had je beter naar iOS kunnen gaan, meer en betere games daar

 • Voor hoe lang het duurt.

 • 2 tot 50 jaar

 • Hebben ze na al dat zeiken Android toegevoegd en het Mobile Games Update ipv iOS update genoemd, komt de volgende alweer zeiken….. :P

 • Heel wat games die ik kan downloaden!:D
  Puddingmonsters download ik zeker ff, vond Cut the Rope geweldig!:D

 • Dat filmpje van Sacred Guns, en ik maar denken dat Tiny Tina raar is.

 • Erg goede week voor iOS, heleboel toffe releases, wellicht dat enkele ervan ook over een paar maanden voor Android komen

 • Mooie update met voor ieder wat. Tof.

 • De prijzen die Square Enix rekent voor hun games is echt niet normaal…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren