1. EA haalt links van wapenmakers van Warfighter-website

EA haalt links van wapenmakers van Warfighter-website

Op de website van Medal of Honor: Warfighter stonden een aantal links naar wapenfabrikanten, die het bedrijf heeft verwijderd nadat de New York Times er melding van maakte.

De links stonden op de partner-pagina van de Warfighter-site; producten van de wapenfabrikanten zijn ook te vinden in de game. Maar nu zowel gewelddadige games als vuurwapens op veel kritiek kunnen rekenen in de VS na de tragedie in Newtown, is het niet erg gepast (en snugger) om zo expliciet een link te leggen tussen de twee.

EA trok dezelfde conclusie toen het bedrijf op de vergeten webpagina werd gewezen. "We vinden het ongepast en hebben de links verwijderd", luidt EA's statement.

Dit artikel delen

Over de auteur

Youri D G4M3.nl staat voor GAME en onze voorliefde voor games. Wij zijn van de generatie mensen die met games zijn opgegroeid. Digitaal is voor ons niet minder echt of ondergeschikt. Daarom hebben we met trots getallen in onze naam geplaatst: deze staan voor games als digitale cultuur en de revolutie die games teweeg hebben gebracht. G4M3.nl laat zich niet in hokjes plaatsen – we schrijven over games vanuit onze passie en filteren game nieuws en ontwikkelingen binnen de game-industrie op datgene wat echt de moeite waard is. Ons doel is om dit op een professionele en vermakelijke manier te doen, zonder dat er een grote afstand is tussen ons team en de bezoekers. G4M3.nl is dynamisch en zal zich continue blijven ontwikkelen en evolueren. Internet groeit in een razend tempo en nieuwe ontwikkelingen en diensten volgen elkaar in rap tempo op. G4M3.nl zal blijven groeien en gebruik maken van de meest interessante, populaire en bruikbare diensten en technologieën. We zijn geen journalisten, maar mensen die houden van games. De boventoon op G4M3.nl zal daarom worden gevoerd door games die we goed vinden of waar we naar uitkijken. G4M3.nl is kritisch, rechtvaardig en trots op games. Dit vormt het DNA van G4M3.nl.

Reacties

 • Borden op de hoeken van de straat die verwijzen naar wapenwinkels ook weggehaald?

 • Het is maar een spelletje.. Anders schaffen we ook gelijk even alle films met wapens/geweld erin af, alle schietclubs en OWJA! De wapenwet in Amerika.

 • Verschil is dat buiten de game om naar bestaande wapenleveranciers wordt gerefereerd. Dan wordt de weergave van zo'n naam meer dan 'alleen maar een spelletje', want nu zou je via de EA site in een paar muisklikken bij een wapenleverancier kunnen komen (en wellicht het één en ander kunnen kopen).  Net toch even minder afstandelijk dan wanneer je zelf de boel gaat Googlen, omdat je nu 'op ideeën wordt gebracht', puur door de EA-site te bezoeken.

 • Speelt iemand dit nog? Ik vind geen hond online serieus.

 • Nee, PC online1 754 PS3 online3 620 360 online2 282  En game is pas 2 maanden oud.

 • de game is vrij unaniem afgeschreven als "shit waar zelfs de hond nog met een boog omheen loopt" en jij verwacht een online community?  ik bedoel: de drieën vliegen deze titel om de oren… voor launch al.

 • Prima actie. Afschaffen die wapenhandel

 • Vind het ook niet erg gepast van EA om zo direct de link te leggen. Ja, we weten dat jullie met echte oorlogsexperts en soldaten hebben samengewerkt om een zo realistisch en indrukkend mogelijk spel te maken. Maar om nu direct te linken naar wapenhandelaren…  Tja, in Amerika zijn schietwapens natuurlijk normaler dan in Europa. Terwijl wij bij wapens zouden denken aan criminaliteit en illegaal wapenbezit, denkt men daar aan een normale aankoop die vrijwel iedereen doet. Alsof je een auto koop bijvoorbeeld, zo vanzelfsprekend is het in sommige staten dat je een geweer koopt. Sterker nog: de verkopen van het wapen waarmee de moordenaar die basisschool overhoop schoot, zijn extreem gestegen… Te gek voor woorden. Nu is Amerika even in shock, maar over een paar maandjes hoor je niemand meer over de shooting of over de wapenwetten. Die worden toch niet aangepast in Amerika.

 • Only in America.

 • je moeder

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren