1. InsideGamer neemt afscheid van Youri

InsideGamer neemt afscheid van Youri

Dit is een artikel dat ik nooit hoopte te schrijven, maar het is helaas niet anders. Youri neemt vanaf 1 januari aanstaande afscheid van InsideGamer en Sanoma Media. Hij gaat bij een bedrijf werken dat zich bezig houdt met hoe gemeentes het beste met social media kunnen omgaan. Ja, een compleet andere tak van sport, maar iets wat Youri helemaal ziet zitten en daarom zijn we blij. Blij dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden waar hij zijn energie in kan steken.

Maar daarmee eindigt wel een hele mooie periode. Youri was toen wij in 2006 met InsideGamer een eigen kantoortje begonnen de allereerste stagiair die we aannamen. We hadden de keuze uit twee kandidaten, en eerlijkheid gebied me te zeggen dat de andere kandidaat ons stiekem interessanter leek. Maar omdat die persoon uit Leeuwarden kwam en Youri letterlijk aan de overkant van het kantoor woonde, kozen we voor hem. Op die manier hadden we namelijk altijd iemand die om 9 uur de deur open kon doen en koffie kon zetten.

En dus zat Youri elke ochtend met een glimlach en een kop koffie klaar, als ik na een reis van twee uur het kantoor binnenkwam. Maar dat was niet zijn enige kwaliteit. Hij bleek al snel een uitstekend schrijver te zijn en bovendien heeft hij ons enorm geholpen om InsideGamer op gebied van video op de kaart te zetten. Na zijn stage hebben we hem dan ook snel een parttime contract aangeboden, dat een jaar later overging in een fulltime contract.

Zodoende heeft Youri een aantal jaar samen met mij aan InsideGamer gewerkt, om uiteindelijk de grootste Judas-actie ooit uit te halen: hij werd hoofdredacteur van Gamer.nl, een website die net als InsideGamer eigendom is van uitgever Sanoma Media. Maar omdat we op dezelfde redactie werkte, zagen we elkaar nog elke dag.

Uiteindelijk rolde Youri in een ondersteunende rol in ons gamesunit, waar hij zich erg goed in voelde. In het begin had hij daardoor weer tijd voor Uitgespeeld, maar uiteindelijk slokten andere zaken al zijn tijd op. Toch zijn velen van jullie hem nooit vergeten en werd er nog regelmatig gevraagd waar Youri was. Hij was er nog wel, alleen niet meer in de schijnwerpers.

Voor zijn afscheid hebben we met de mensen van het gamesunit een mooie afscheidsvideo gemaakt. De kans is klein dat je alle verschillende koppen zult herkennen, maar dit zijn de mensen die achter de schermen aan de websites InsideGamer en Gamer.nl werken. Maar natuurlijk is de echte ster Youri en is dit een ode aan alles wat hij heeft gedaan. Voor de site, maar ook als collega en vriend! Bedankt Youri!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • No, Mister Youri, nooooo D:

 • Zwaar, zwaar, zwaar kut is dit, dat Youri weg gaat. Eerst Kris (ook zo'n icoon) en nu Youri.
  Ik vind het leuk voor Youri, maar het niveau bij IG keldert vet omlaag. Nog even en ik haak echt af op deze site. Het gaat alleen steeds verder bergafwaarts.
  Het is hard nodig meer kwaliteit aan te trekken zoals Youri.
  Heel gelukkig hebben jullie Timo nog. Jelle richt daar je ogen eens op, dit is iemand die veel kwaliteit in zich heeft voor IG.  Youri bedankt voor je toffe bijdragen. Je was serieus, maar met de juiste humor en leuke humor. Het is echt balen voor ons dat jij weg gaat na Kris. Ik hoop dat je een nieuwe uitdaging vindt in je nieuwe Job. Ik denk dat ik namens velen kijkers/ lezers spreek dat we jouw werk echt konden waarderen.
  Heel veel succes met de nieuwe uitdaging en nogmaals bedankt voor alles!

 • Ben ik het helemaal mee eens, maar ik kan me best voorstellen dat je ook een keer iets anders wil doen. En dit lijkt me voor hem een hele mooie kans. Veel succes Youri.

 • Youri is al meer dan een half jaar niet meer op frequente basis in video's verschenen, dus ik vind je stelling een beetje overdreven. Neemt niet weg dat we stappen op gebied van video moeten zitten en dingen gaan omgooien. Op 2 januari gaan we daar gelijk mee aan de slag!

 • 2 januari 2013? :P

 • 5 januari zal moeilijk gaan voor Jelle ;)

 • @ wii freak: Only the true insidegamer-members know what that means.

 • Mee eens, Dirty-Harry. Het lijkt er steeds meer op dat het management van IG zijn beste krachten niet vast weet te houden.
  Ik heb zelf ook voor gemeenten gewerkt (meer ICT proces gerelateerd), zeker een zeer uitdagende en leuke omgeving. Veel succes Youri!

 • @ 230791  Nee, iedereen die hier al sinds vorig jaar zit (vanaf de start van IG4), en die op 5 januari een bericht plaatsten weten het al. De verjaardag van Jelle.

 • leuk tegenover de andere redacteuren ook harry ;)

 • Ergens ben ik het er wel mee eens, maar Youri veel succes wa!

 • Bedankt voor alles Youri.
  Ik en ik denk wel de meeste members van IG hebben van je genoten.
  Veel succes met je nieuwe baan! (Al hoop ik toch dat je terug komt al is de kans klein)

 • Succes met je nieuwe baan Youri. Hoop dat je het naar je zin krijgt.

 • Het ga je goed Youri!

 • NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, niet mijn naamgenoot!! :(

 • Een treurige dag voor mensen met de naam Youri.

 • :(  Maar heel veel succes bij je nieuwe baan en bedankt voor alles!

 • Succes youri !!!

 • Heel veel succes Youri!

 • "Hij gaat bij een bedrijf werken dat zich bezig houdt met hoe gemeentes het beste met social media kunnen omgaan"  Wat moet ik me daar bij voorstellen?  "…En dan aan het einde van je twitter bericht zet je het thema van je bericht met een hashtag. Nee mevrouw, Hashtag. HASHTAG. Dat hekje. Die ja. Nee eerst de shift knop indrukken. Nee, ingedrukt houden. Nee mevrouw, tegelijk indrukken. TEGEL…zo ja. heel goed"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren